logo
13 December 2012

Opening – Primark Almere

Gepost in fashion

Eén van de lastige dingen in de mode is de vraag: “Hoe spreek je al die namen nu uit?” Zoals: is het nu PrIEmark of PrAImark? Sinds vanochtend denk ik het antwoord te hebben: kenners zeggen het gewoon allebei. De Engelsen zeggen natuurlijk PrAImark, maar hier in Nederland is PrIEmark ook geaccepteerd. Wil je het echt officieel doen, dan kun je denk ik beter PrAImark zeggen. Tot zover mijn les ‘pronounciation’.


PhotobucketWaar ik het vooral over wil hebben is natuurlijk het vierde Primark filiaal van Nederland: na Rotterdam, Hoofddorp en Zaandam, doet sinds gisteren ook Almere mee.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketGelukkig mocht ik vóór de opening voor publiek binnen foto’s maken van de winkel, want dat was later waarschijnlijk niet meer gelukt: wat een gekkenhuis! Terwijl ik binnen in de winkel stond dacht ik lange tijd dat de animo wel meeviel. Totdat het, naarmate 11:00 uur dichterbij kwam, ik iedere vijf minuten het gedrang achter de hekken groter zag worden. Stiekem werd ik een beetje bang voor het moment dat de deuren open zouden gaan. Ik moest haast wel bedolven worden onder al die mensen. Gelukkig bleek bij het opengaan van de winkels pas écht hoe groot dit filiaal is (4000 vierkante meter): twee keer zoveel mensen hadden er ook nog ingekund, gok ik.

Door één van de managers van Primark Almere kreeg ik een rondleiding en meer informatie over het assortiment. Terwijl ik de laatste keer dat ik Primark bezocht nog dacht: zo goedkoop is het allemaal niet (meer), kreeg ik door die rondleiding het tegengestelde gevoel. Manager Hetty vertelde dat je écht nergens een goedkopere beha vindt dan bij Primark: voor €3,- heb je er één en voor €5,- heb je een beha mét slipje. Geen lelijk oma ondergoed, maar nog iets leuks ook. Daarnaast koop je voor bijvoorbeeld €10,- een badjas en heb je voor €1,90 een make-up setje.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketToen ik na die rondleiding zelf op onderzoek uitging bleek toch dat de prijsindicatie die me was voorgeschoteld een lichtelijk vertekend beeld gaf: vrij basic spul kun je inderdaad héél goedkoop kopen bij Primark (ondergoed, panty’s, pyjama’s, t-shirts, etc.), maar wil je iets van de mooiere en bijzondere dingen van de winkel dan betaal je alsnog vaak tussen de €20,- en €30,- voor één stuk. Nog steeds niet duur natuurlijk, maar voor dat geld vindt je het bij H&M ook. Over de hele linie is Primark echter wel degelijk goedkoper dan bijvoorbeeld H&M en daarnaast hebben ze ook nog eens een veel groter assortiment. Die combinatie verklaart waarschijnlijk het eerder genoemde gekkenhuis.


PhotobucketEr werd zowel een ‘praatje’ gehouden door Breege O’Donoghue, lid uit het bestuur van Primark, als Annemarie Jorritsma: burgemeester van Almere. Allebei die praatjes vond ik erg leuk want waar de eerste (dame op leeftijd) lekker de spot met zichzelf dreef en trots zei dat haar outfit maar €35,- kostte, was ook mevrouw Jorritsma gevat: “Toen ik hoorde dat er een Primark hier in Almere zou komen was ik in Londen. Uit nieuwsgierigheid ging ik daar meteen maar even bekijken wat dat betekende: Primark. Het eerste wat ik dacht toen ik binnenkwam, was: vreselijk!”. Natuurlijk zei ze het met een lach en doelde ze op de hectiek die Primark nogal eens kan veroorzaken. Verder is ze heel blij met de mensen die de winkel trekt en de werkgelegenheid die deze creeërt (er werken ruim 250 mensen Primark Almere!).


Photobucket
Photobucket
PhotobucketGelukkig is Primark zelf zich ook van die hectiek bewust en lieten ze een film zien die begon met met de tekst: “An ordinary day at Primark…”, waarna ik een lichtelijk saaie documentaire verwachtte over de geschiedenis van de keten. Nee hoor, het volgende shot was: “There is no ordinary day at Primark!”, waarbij je gillende dames en heren met zwaaiende Primark ballonnen zag. Ik vond het op dit moment geniaal, maar whatever: in het echt was het natuurlijk veel leuker dan hoe ik het nu voor jullie op kan schrijven.


Photobucket
PhotobucketPrimark Almere heeft een damesafdeling op de begane grond, en een heren- kinder- en home afdeling op de eerste etage. Vanzelfsprekend, zou ik bijna willen zeggen, is de damesafdeling groter dan alle andere afdelingen bij elkaar. Op die damesafdeling vind je dan ook echt álles voor dames: van make-up tasjes tot iPad hoezen tot kleding tot schoenen tot haaraccessoires tot sieraden tot sokken tot pyjama’s tot lingerie tot… ga zo maar door.

Ideáál is het dat Primark Almere echt zo’n twintig stappen verwijderd is van Almere station, waardoor deze heel makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je vindt Primark Almere op Metropolestraat 11.


Photobucket
PhotobucketWanneer je nog nooit bij Primark bent geweest zou ik zeggen: probeer het eens. Zoals je hebt kunnen lezen in dit stukje is het best een ervaring. Ik geef je vijftig procent kans dat je gillend weg rent (niet op zondag gaan!) en vijftig procent kans dat je gillend weg rent maar ook héél snel weer terug wilt.

Kom jij wel eens bij Primark? En ga je Primark Almere binnenkort bezoeken?


Foto’s door mij.

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Jessica

  Ik heb alle andere Primarken al gezien(kom uit Rdam dus ik ken het al een tijdje). Was pas winkelen in Almere, was echt súperleuk, een van mijn favoriete shopsteden in NL geworden. Maar ik wacht even tot de chaos daar over is en dan kom ik op een doordeweeks dagje wel ees terug haha.

  Verder ben ik een beetje over de Primarkhype heen, kleren zijn niet veel boeiends en zowel, dan loopt half NL er al mee. En verder vind ik het qua prijzen ook wel meevallen, vind het gewoon H&M prijzen, zonder dezelfde kwaliteit.

  • ja, vind je? ik vind almere verder niet veel aan eerlijk gezegd. en verder snap ik wel dat je enthousiasme een beetje weg gaat als je eraan 'gewend' bent. ben benieuwd hoe dat bij mij zou zijn.

 • Oh yeah! Ziet er supermooi uit. En dat 'there's no ordinary day' vind ik ook wel geniaal hoor. Ik ga binnenkort maar weer eens langs R'dam, want ze vernieuwen hun assortiment ook altijd zo lekker vaak…!

 • Joyce

  Ik woon zelf bij Hoofddorp dus heb de primark daar wel eens bezocht, maar niet echt super vaak. Mijn vriend woont in Almere dus ik zal daar vast ook nog een kijkje gaan nemen. 🙂

 • Ik ben wel een aantal keer bij de primark in hoofddorp geweest, maar het nadeel vind ik altijd dat het er zo snel een zooitje is en dat het er zo ongelofelijk druk is. Dat mensen maar gewoon tussen de rekken in gaan passen omdat er zo'n lange rij voor de paskamers staat. Wel vind ik hun accesoires erg leuk! Heb een handtas van de primark gebruikt totdat het hengsel eraf viel.

  • ja dat is het zeker. maar je kunt niet alles hebben hè ;). als er één in de buurt zit kun je gelukkig gewoon thuis gaan passen en terug brengen wat je niet wilt.

 • Mooie foto's! Winkel ziet er goed uit. Ik had ook een uitnodiging, maar kon helaas niet aanwezig zijn.

 • Angel

  Jaaa, mijn woonplaats! Superleuk dat er nu een Primark is, mijn moeder werkt er nu ook. Zij zocht al een tijdje lang een leuke baan, maar ik vertelde haar al: 'U gaat echt gek worden van de Primark' – we zullen zien

  • leuk! misschien heb ik haar gisteren wel gezien?

   • Angel

    Zou kunnen! Weet niet of ze gisteren heeft gewerkt, maar ze had al wel schoongemaakt voordat iedereen kwam. Ze belde mij helemaal verbaasd op (nog nooit een Primark gezien): 'Ang, wat is alles groot en goedkoop! Ik word er arm van!' haha

 • Marii

  Leuk stukje, bij mij uit het dorp gaan zo ook altijd naar de primark en zeggen dan voor 100 euro met tassen thuis te komen. ik en een vriedin gaan in de kerstvakantie naar deze in almere voor het eerst naar een primark! ik ben erg benieuwd! klopt het dat het ook dicht bij het centrum zit?

  • ja, ín het centrum zelfs ;). heel veel plezier! ben benieuwd wat je ervan vond. voor 100 euro heb je geen tassen vol hoor maar best wel wat (ligt eraan wat voor dingen je koopt natuurlijk).

 • Ik vind het assortiment van PrAImark,(ja ik zeg het tegenwoordig zo, eerst niet) echt super leuk en dat is de reden dat ik er wel eens heen ga. Dat het de artikelen ook nog een goedkoop zijn is leuk meegenomen, maar dat is vaak ook te merken aan de kwaliteit. Wat dat betreft zou ik voor de artikelen van Primark liever nét wat meer willen betalen voor wat meer kwaliteit, maar ach. Voor mij is het leukste aan Primark dat wat ik er koop niet hier in de buurt te koop is, dus niet iedereen het heeft. Iedereen gaat er wel eens heen, maar toch niet vaak genoeg om allesmaal met hetzelfde te lopen. Ik denk dat als Primark Eindhoven opengaat het toch minder aantrekkelijk voor mij word, omdat ik verwacht dat iedereen hier dan hetzelfde draagt. Al hebben ze trouwens wel een groot en vaak veranderend assortiment en is er met h&m hetzelfde probleem. Ik ben wel jaloers dat je er al eerder binnen mocht om lekker rustig aan te kijken zeg!

  • ja, dat begrijp ik. gelukkig zeiden ze wel dat ze alles ethisch verantwoord produceren, dus daar ga ik dan maar vanuit.

 • Sanne

  Leuke blogpost! Heel leuk geschreven! Hoop dat de primark in Zoetermeer ook snel opent 🙂

  • hoop het ook voor je ;). maar wel wéér in het westen, dus ik hoop dat er eerst een ander filiaal aan de buurt is.

 • Maloutje46

  Leuk verslag & foto's! =) Ik ben zelf wel eens in de Primark geweest, vind er altijd wel iets leuks. Vind het ergens ook wel een beetje jammer dat het er nu zo veel worden (in NL) want eerst was het nog een beetje 'speciaal' of zo!

  • ja, dat vinden de meesten. dat begrijp ik wel, maar ja: het is het één of het ander. óf minder goed bereikbaar óf minder exclusief. ik weet niet wat ik zou kiezen eigenlijk.

 • yazylicious

  Arnhem heeft echt een Primark nodig. Ik ben een paar keer in Hoofddorp geweest en werd gillend gek van de drukte en bende, maar toch 3 superleuke blousjes gekocht voor 12euro per stuk. Kwaliteit is wel iets minder, maar ook vaak te vergelijken met wat je krijgt bij H&M of Veromoda en dan betaal je er gerust 30euro voor. Een winkel waar je als je goed zoekt leuke dingen kunt kopen.

  • nodig nog wel, haha. gelukkig komt er één in nijmegen, daar ben ik ook al blij mee. ben het er verder helemaal mee eens!

 • Het ziet er zo mooi uit! Ik ga volgende week even kijken. Vanwege mijn zwangerschap, wil ik mij niet in de beginnende drukte storten. Hoe was het assortiment voor kinder/babykleding?

  • dat begrijp ik. dan zou ik gewoon het rustigste moment kiezen: doordeweeks, 's ochtends bij opening waarschijnlijk. en goed: ze hadden leuke dingen!

 • Ik blijf toch vaste bezoeker van Primark Zaandam 😛 (da's maar 1 uurtje treinen :P)
  Wil niet weten hoe ver het treinen is naar Almere! Maar hij ziet er wel echt heel erg mooi uit! Als ik eens in de buurt ben…… 😀

 • Mooie foto's. Ik ben bij de primark geweest in Essen (a)

 • Ik ga morgen naar de primark in almere, moet hiervoor wel 2 uur reizen…maarja..dat moet je er voor over hebben.
  Echt top al jou foto's!! Thanks!!

 • Ik ben een keer in Rotterdam bij Primark geweest. Was doordeweeks, dus de drukte viel mee! Er komt er ook een in Eindhoven en daar woon ik een stuk dichterbij, dus daar ga ik misschien wel vaker eens een keertje binnenlopen 🙂

 • Ik ben gister na werk gelijk even naar binnen geslipt en toch al 4 leuke items gescoord! Echt fijn dat de Primark nu ook in ‘mijn’ stadje is! Vind hem wel echt grooot!

 • leuke foto's 🙂
  ben zelf een keer bij de primark geweest, maar vond het eigenlijk helemaal geen leuke winkel..

 • Ik woon zelf op een paar minuten afstand af van de Primark Zaandam, dus ik ben daar regelmatig te vinden op zoek naar leuke items! Fijn dat er ook in Flevoland nu een Primark is!

  • zaandam is de enige waar ik nog niet ben geweest. voor mij het verste weg, en het trekt me verder ook niet echt omdat de plaats volgens mij niet zoveel aan is. maar misschien zeg ik nu iets heel verkeerds: jij weet het beter dan ik 😉

   • Zaandam is voor de rest totaal geen boeiende stad, dus daarvoor hoef je inderdaad echt niet heen! Het is voor sommige mensen wel makkelijk om eerst in amsterdam te gaan winkelen en dan de Primark even mee te pakken, of andersom!

 • Rinske

  Geweldig! Ik ga er morgen naar toe, omdat ik toch al naar Almere moet. Ik ben echt benieuwd, ben namelijk alleen nog maar naar de primark in Hoofddorp geweest. Dan nog eventjes over de uitspraak: mijn persoonlijke mening is prIEmark, omdat ik anders vindt dat je H&M ook op z’n Engels (eetsj and em) moet uitspreken. Waarom is Nederlandse uitspraak bij primark tabor en is bij H&M het Engels gek? ^^ alhoewel ik prAImark zei toen ik vier weken in Engeland was. Pas me wat betreft altijd wél snel aan xd

 • angelaa

  Ik hou van de Primark, echt een heerlijke winkel. Maar mensen die naar een OPENING van een Primark zijn, zijn best wel gestoord als je ziet hoe druk het er normaal is…

  • waarom? ik snap je wel, maar ik vind drukte niet altijd vervelend hoor. het kan ook bijdragen aan de sfeer.

 • beautyblogangelique

  woon zelf 7 minute van de primark in Rotterdam maar kom er alleen als ik iets nodig heb en er niet te veel voor wil uit geven haha

  • vind je het er verder niet leuk? of te druk?

   • vooral een beetje van beide denk ik, ze hebben periodes met leuke spullen maar de drukte houd mij vaak tegen

 • xxtherese1

  Suuuuper veeeet

 • joycelysanne

  ik woon in almere, dus ben er woensdag geweest! vond het leuk!

 • Lucinda

  Ik ben nog nooit in de primark geweest, maar ga meestal in Almere winkelen, dus wie weet de volgende keer 🙂

 • Wat heb je mooie foto's gemaakt van de Primark! Ik ben gek op die winkel, hou van de kleding en de prijsjes. 🙂

 • Barbara

  Hoe laat is de Primark op maandag open?….ik kan het namelijk nergens vinden….

 • Evelien

  Wow, wat cool! Ik heb m'n hele leven in Lelystad gewoond (er vlakbij), dus baal wel dat ik nu verhuist ben. Dat filmpje trouwens, lol!

 • Thera

  Gisteren voor het eerst bij Primark geweest te Almere. Wat een keus en heb daar wel twee uur rondgekeken en gesnuffeld. Met een tas vol voor maar €119,- tevreden naar huis gegaan. Ik bekijk altijd goed het kleding label, stof en wasadvies. Maar qua prijs en aanbod overtreft het H&M. Leuke,nette winkel met vriendelijk personeel.
  Ik kom zeker over een paar weken terug!