logo
13 December 2012

Opening – Primark Almere

Gepost in fashion

Eén van de lastige dingen in de mode is de vraag: “Hoe spreek je al die namen nu uit?” Zoals: is het nu PrIEmark of PrAImark? Sinds vanochtend denk ik het antwoord te hebben: kenners zeggen het gewoon allebei. De Engelsen zeggen natuurlijk PrAImark, maar hier in Nederland is PrIEmark ook geaccepteerd. Wil je het echt officieel doen, dan kun je denk ik beter PrAImark zeggen. Tot zover mijn les ‘pronounciation’.


PhotobucketWaar ik het vooral over wil hebben is natuurlijk het vierde Primark filiaal van Nederland: na Rotterdam, Hoofddorp en Zaandam, doet sinds gisteren ook Almere mee.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketGelukkig mocht ik vóór de opening voor publiek binnen foto’s maken van de winkel, want dat was later waarschijnlijk niet meer gelukt: wat een gekkenhuis! Terwijl ik binnen in de winkel stond dacht ik lange tijd dat de animo wel meeviel. Totdat het, naarmate 11:00 uur dichterbij kwam, ik iedere vijf minuten het gedrang achter de hekken groter zag worden. Stiekem werd ik een beetje bang voor het moment dat de deuren open zouden gaan. Ik moest haast wel bedolven worden onder al die mensen. Gelukkig bleek bij het opengaan van de winkels pas écht hoe groot dit filiaal is (4000 vierkante meter): twee keer zoveel mensen hadden er ook nog ingekund, gok ik.

Door één van de managers van Primark Almere kreeg ik een rondleiding en meer informatie over het assortiment. Terwijl ik de laatste keer dat ik Primark bezocht nog dacht: zo goedkoop is het allemaal niet (meer), kreeg ik door die rondleiding het tegengestelde gevoel. Manager Hetty vertelde dat je écht nergens een goedkopere beha vindt dan bij Primark: voor €3,- heb je er één en voor €5,- heb je een beha mét slipje. Geen lelijk oma ondergoed, maar nog iets leuks ook. Daarnaast koop je voor bijvoorbeeld €10,- een badjas en heb je voor €1,90 een make-up setje.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketToen ik na die rondleiding zelf op onderzoek uitging bleek toch dat de prijsindicatie die me was voorgeschoteld een lichtelijk vertekend beeld gaf: vrij basic spul kun je inderdaad héél goedkoop kopen bij Primark (ondergoed, panty’s, pyjama’s, t-shirts, etc.), maar wil je iets van de mooiere en bijzondere dingen van de winkel dan betaal je alsnog vaak tussen de €20,- en €30,- voor één stuk. Nog steeds niet duur natuurlijk, maar voor dat geld vindt je het bij H&M ook. Over de hele linie is Primark echter wel degelijk goedkoper dan bijvoorbeeld H&M en daarnaast hebben ze ook nog eens een veel groter assortiment. Die combinatie verklaart waarschijnlijk het eerder genoemde gekkenhuis.


PhotobucketEr werd zowel een ‘praatje’ gehouden door Breege O’Donoghue, lid uit het bestuur van Primark, als Annemarie Jorritsma: burgemeester van Almere. Allebei die praatjes vond ik erg leuk want waar de eerste (dame op leeftijd) lekker de spot met zichzelf dreef en trots zei dat haar outfit maar €35,- kostte, was ook mevrouw Jorritsma gevat: “Toen ik hoorde dat er een Primark hier in Almere zou komen was ik in Londen. Uit nieuwsgierigheid ging ik daar meteen maar even bekijken wat dat betekende: Primark. Het eerste wat ik dacht toen ik binnenkwam, was: vreselijk!”. Natuurlijk zei ze het met een lach en doelde ze op de hectiek die Primark nogal eens kan veroorzaken. Verder is ze heel blij met de mensen die de winkel trekt en de werkgelegenheid die deze creeërt (er werken ruim 250 mensen Primark Almere!).


Photobucket
Photobucket
PhotobucketGelukkig is Primark zelf zich ook van die hectiek bewust en lieten ze een film zien die begon met met de tekst: “An ordinary day at Primark…”, waarna ik een lichtelijk saaie documentaire verwachtte over de geschiedenis van de keten. Nee hoor, het volgende shot was: “There is no ordinary day at Primark!”, waarbij je gillende dames en heren met zwaaiende Primark ballonnen zag. Ik vond het op dit moment geniaal, maar whatever: in het echt was het natuurlijk veel leuker dan hoe ik het nu voor jullie op kan schrijven.


Photobucket
PhotobucketPrimark Almere heeft een damesafdeling op de begane grond, en een heren- kinder- en home afdeling op de eerste etage. Vanzelfsprekend, zou ik bijna willen zeggen, is de damesafdeling groter dan alle andere afdelingen bij elkaar. Op die damesafdeling vind je dan ook echt álles voor dames: van make-up tasjes tot iPad hoezen tot kleding tot schoenen tot haaraccessoires tot sieraden tot sokken tot pyjama’s tot lingerie tot… ga zo maar door.

Ideáál is het dat Primark Almere echt zo’n twintig stappen verwijderd is van Almere station, waardoor deze heel makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je vindt Primark Almere op Metropolestraat 11.


Photobucket
PhotobucketWanneer je nog nooit bij Primark bent geweest zou ik zeggen: probeer het eens. Zoals je hebt kunnen lezen in dit stukje is het best een ervaring. Ik geef je vijftig procent kans dat je gillend weg rent (niet op zondag gaan!) en vijftig procent kans dat je gillend weg rent maar ook héél snel weer terug wilt.

Kom jij wel eens bij Primark? En ga je Primark Almere binnenkort bezoeken?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties