logo
12 December 2012

Review – Boek “Style feed, the world’s top fashion blogs”

Gepost in fashion

Vanaf dit najaar is er een bijzonder boek (wat mij betreft, althans) op de markt: een boek dat compleet gewijt is aan het fenomeen modeblog, de ontwikkeling die modeblogs hebben doorgemaakt en aan de beste modeblogs ter wereld. Het heet Style Feed, The World’s Top Fashion Blogs.


PhotobucketWie bepaalt nou wat ‘de beste modeblogs ter wereld’ zijn? In dit geval Susie Bubbledie zelf ook met haar blog in het boek staat. Het boek is geschreven door William Oliver, maar hij heeft dus flinke hulp gehad van Susie herself. 


Photobucket


Voor mij is het boek bijzonder, omdat de dingen die erin staan erg herkenbaar zijn. Ook al vind ik mezelf meer een ‘blogger over mode’ en niet een ‘modeblogger’, de verschillen liggen natuurlijk niet míjlenver uit elkaar. Wanneer Susie in haar voorwoord de allereerste foto’s laat zien die ze ooit publiceerde, kan ik weer zó goed teruggaan naar hoe dat voor mij was.


PhotobucketHet boek is een combinatie tussen inspirerende, korte modeblog biografieën en een naslagwerk met bloggers die veel invloed hebben gehad op verschillende modeterreinen (denk aan Yvan Rodic op het gebied van streetstyle bijvoorbeeld).

Dit boek is er dan ook niet één die je in één keer van A tot Z leest (kan wel overigens), maar die je er regelmatig bij pakt als je behoefte hebt aan een dosis inspiratie. Niet alleen inspiratie op het gebied van mode: deze creatieve mensen zijn ook gewoon heel inspirerend als persoon.


PhotobucketEr staat één Nederlandse blogger in en dat is Chantal. Een welverdiende plek, maar wat mij betreft zijn er veel meer die zo’n plek verdienen. Dat is dan ook meteen wat me een béétje teleurstelde aan het boek: vergeleken bij die enorme aantallen goede blogs die er tegenwoordig zijn, staan er maar heel weinig in dit boek. Logisch, want hij had moeilijk twee meter dik kunnen zijn.


PhotobucketEen pluspunt vind ik dan weer dat de  blogs die erin staan heel divers zijn. Natuurlijk staan er personal style blogs in (mensen die hun outfits delen), maar dus ook streetstyle blogs en mensen als Ari Seth Cohen. Met zijn blog over de stijl van 60+ vrouwen heeft hij toch een bijzonder verhaal.

Tot slot vindt je er ook nog blogs die echt anders zijn dan andere. Fashionista bijvoorbeeld, waar een hele redactie achter zit, maar met wél allemaal mensen die hun eigen mening geven. Of Anna Dello Russo, die natuurlijk meer bekend is vanwege haar personality en baan bij Vogue Japan dan van annadellorusso.com.


PhotobucketVoor wie nieuwgierig is naar hoeveel blogs die in het boek genoemd worden ik al kende (niet van naam, maar écht): dat heb ik even geteld. Maar liefst 22 van de 40 waren nieuw voor mij. Zelfs als je een ervaren bloglezer bent (zo zie ik mezelf althans), kun je dus nog een hoop blogs leren kennen door Style Feed.

Opvallend vind ik verder dat de blogs die erin vermeld staan allemaal vrij alternatief en artistiek zijn: precies zoals Susie dus. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom ik, als toch meer mainstream lezer, er zoveel nog niet kende. Ook aan de representativiteit van mannen heeft Susie gedacht: er staan een hoop blogs in die gerund worden door het andere geslacht. Dat maakt het boek meteen een aanrader voor de mode liefhebbende man.


PhotobucketWaarom er zoveel populaire blogs missen is mij al vrij snel duidelijk: dit gaat om wat Susie de béste modeblogs vindt, en dat blijkt (wat haar betreft in ieder geval) heel wat anders dan de meest bekénde.

Ik zou zeggen dat dit boek een echte aanrader is voor mensen die graag modeblogs lezen. Doe je dit inderdaad graag, dan zul je de ontwikkelingen in de blogwereld (waar je waarschijnlijk in mee bent gegroeid) herkennen als je het boek leest en het interessant vinden meer te weten van de mensen die je al zo lang volgt.

Volg je geen modeblogs, dan zul je niet zoveel affiniteit hebben met de ontwikkeling en mensen die in dit boek staan beschreven en zul je waarschijnlijk ook niet veel plezier beleven aan de mooie stijlfoto’s die erin staan: zou je dat plezier wel beleven, dan zou je wel modeblogs kijken en/of lezen (lijkt mij).

Je koopt “Style Feed, The World’s Top Fashion Blogs” voor €19,99 hier, bij bijvoorbeeld Bol.com.

Is dit boek wat voor jou, denk je?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties