logo
7 December 2012

Terugblik – Mijn haar in 2012 (deel 1)

Gepost in beauty

Net als vorig jaar vind ik het ook dit jaar leuk om mijn verschillende kapsels op een rijtje te zetten. Oók net als vorig jaar gebeurde er niet héél veel met mijn haar, maar dat je aan het kapsel als zodanig niet zoveel verandert wil niet zeggen dat je niet elke dag met “ander haar” kunt rondlopen. Ik vind het heerlijk er lekker mee te spelen, en nieuwe dingen te proberen. Haaraccessoires, opsteken, krullen, stijlen, wafelen, en dat allemaal op tig verschillende manieren: wat ben ik blij dat ik sinds ongeveer een jaar weer écht lang genoeg haar heb om er van alles mee te doen. Hoewel ik het zo weer af zou kunnen knippen, mis ik die creativiteit gewoon wanneer mijn haar korter is.

In dit rijtje zie je januari t/m juni 2012. Ik had namelijk zoveel foto’s verzameld, dat het me beter leek de post in twee delen te delen. Natuurlijk te beginnen met deel 1.

Laat je me weten hoe je het het leukst vind zitten? En nou niet zeggen: ‘Als je er niets aan gedaan hebt’ hè?!

Januari

Photobucket
Ik weet nog dat ik tijdens de jaarwisseling een enorme uitgroei had, dus het eerste wat ik 2 januari deed was naar de kapper rennen. Daar waren ze weer: mijn felle, koperrode haartjes. Voor de Elle Online Style Awards stak ik mezelf in 60s stijl, waar haren in de krul naar mijn idee ook bij hoorden.

Photobucket
Hier had ik mijn haar gevlochten in middeldikke vlechten, waardoor ik dit golvende effect kreeg. Vind het erg leuk en speels. Zie je trouwens hoe kort mijn pony hier nog is? Hij komt nu bijna tot mijn schouder!

Photobucket
Een zijwaartse staart, die ik wat getoupeerd heb voor een messy, nonchalant effect.

Februari

Photobucket
Met een klipje heb ik twee plukken aan de zijkant vastgezet, wat een ‘open’ effect geeft langs mijn gezicht en netjes, maar niet té netjes staat.

Photobucket
2012 was het jaar dat ik sinds lange tijd weer genoeg lengte had om te vlechten. Dus dat deed ik! Hier een zijwaartse vlecht, en mijn pony met een clipje naar de zijkant toe vast gezet. Schattiger kun je het volgens mij niet krijgen!

Photobucket
De pony werd hier wel een ‘ding’: omdat hij nét voor mijn ogen ging hangen moest hij ergens heen, maar aan de zijkanten bleef hij nog niet goed zitten. Dan maar omhoog! Ook mijn geschoren stukje (die zie je hier links) was hier nog redelijk kort, dus wilde nog wel eens alle kanten op springen. “Tussenfases” heet dat.

Maart

Photobucket
Hier zie je me met inmiddels weer een dikke uitgroei en mijn haar ‘streng’ in een laag knotje naar achteren. Zo heb ik het volgens mij maar één keer gedragen dit jaar.

Photobucket
Ik weet nog dat ik bij deze foto’s heel veel complimenten kreeg over mijn haar! Ik had hier grote rollers in gehad, waardoor ik wel íets van krullen had, maar maar heel grof: vooral aan het einde van de dag zijn het meer slagen. Fijn is dat die grote krullers ook meteen veel volume geven. Het beste woord om het effect van die krullers te omschrijven vind ik glamour.

Photobucket
Ook dit kapsel was maar eenmalig. Ik ben bang omdat ik niet meer zou weten hoe ik het na moest maken. Dat is nog wel eens mijn probleem: ik doe altijd maar wat en weet nooit zo goed wat ik nou gedaan heb. In dit geval vind ik het in ieder geval super leuk! De knot is redelijk netjes, maar niet té. Net goed en helemaal leuk in combinatie met zo’n zijscheiding, vind ik.

April

Photobucket
Hier werd mijn pony net lang genoeg om weer een middenscheiding te kunnen dragen, want mijn haar hoefde niet meer naar één kant. Je ziet hier natuurlijke slag/lichte krullen door de krultang.

Photobucket
Hier had ik weer twee plukjes van de zijkanten vast gezet achter op mijn hoofd, maar dit keer waren de plukken ‘hoger’ op mijn hoofd en nam ik ook het grootste gedeelte van mijn pony mee (die gelukkig steeds langer werd). Er valt een nonchalant plukje los. Het leuke aan dit kapsel vind ik: je hebt best of both worlds. Zowel los als opgestoken namelijk.

Mei

Photobucket
Een lage paardenstaart! Het moet járen geleden zijn dat ik die heb gedragen of misschien wel helemaal nooit. Ik vond als kind een hoge paardenstaart namelijk veel leuker, want die ‘zwiepte’ zo lekker. Mijn pony had ik met wat haarlak nonchalant naar achteren gekamd, voor een sportief effect.

Photobucket
Hier zie je weer krullen zoals op de eerste foto, maar dit keer met een petje op. Het zijn maar twee elementen, maar ze geven me een compleet ander uiterlijk, vind ik.

Photobucket
Weer zie je lichte krullen met een krultang, maar dit keer met mijn pony schuin naar achteren in een bolling vast gezet. Het geeft een vrij klassiek effect.

Juni

Photobucket
Uitgroei alert! In deze post kun je pas echt goed zien hoeveel verschil er zat tussen mijn nét geverfd koperrode haren, en hoe het er na twee maanden zonder verf uitzag. Op deze foto’s draag ik een losse knot bovenop mijn hoofd. Leuk voor een keer misschien, maar nee: ik ben er eigenlijk geen fan van.

Photobucket
Hier droeg ik een hoge paardenstaart, met een grote klem erop. Wanneer je je paardenstaart daar aan de bovenkant bovenuit laat komen, valt het als een soort fonteintje naar beneden. Dat vind ik altijd zo leuk om te zien! Helaas zit het hier niet geweldig, want het regelde, en nou ja: je weet wel wat er dan met je haar gebeurt…
Bekijk zondag het tweede deel met daarin mijn haar in de zomer en herfst van 2012!


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties