logo
9 December 2012

Terugblik – Mijn haar in 2012 (deel 2)

Gepost in beauty

Of dat het er nou aan ligt dat ik dit jaar een stuk creatiever ben geweest óf dat ik bij het maken van deze post gewoon een stuk minder selectief kon zijn: ik heb nóg een hele berg foto’s voor jullie van mijn haar en kapsels in 2012.

Vandaag zie je foto’s van juli t/m december. Januari t/m juni nog niet gezien? Klik hier.


Juli

Photobucket
Alleen als klein kind heb ik mijn haar ingevlochten gehad, daarna nooit meer. Deze zomer besloot ik het weer eens te proberen. Hoewel het niet écht mijn ding is, vind ik het wel leuk voor een keer en voor de afwisseling.


Photobucket
Eigenlijk houd ik helemáál niet van bloemen in het haar, maar deze is net subtiel en zomers genoeg om in combinatie met een losse knot je haar echt een beach look te geven.


Photobucket
Dit jaar werd de haar cuff je-van-het en ik deed mee: een simpele paardenstaart krijgt er meteen een chique vibe door.


Photobucket
Mijn zwarte hoedje(s) heb ik erg weinig gedragen dit jaar. Hier wel, met mijn haar naar één kant. Je ziet hier duidelijk mijn ‘half aangegroeide’ pony en afgeschoren stukje: in juli kwam het toch al bijna tot aan mijn kin.


Photobucket
Hier deed ik eens gek en probeerde ik van alles door elkaar: ik krulde mijn haar, maakte een vlechtje van mijn pony, en zette deze met een haarbandje naar achteren. Ohja, en vergeet het volumepoeder niet!


Photobucket
Hier was mijn haar net weer geverfd en geeft het gewoon bijna licht op deze foto. Ik maakte een vlechtje en klapte die terug naar mijn hoofd, waar ik ‘m vast zette met een schuifspeldje. Warrig opgestoken werd het ervan.


Photobucket
Hier heb ik mijn haar gekruld met papilotten en een staart/knot gemaakt aan de zijkant van mijn hoofd. Opnieuw: nonchalance den top.


Photobucket
2012 was ook het jaar van de haardonut! Ik probeerde ‘m steeds vaker uit en ben inmiddels een echte fan. Hier in juli kun je goed zien dat mijn pony en geschoren stukje nog net te kort waren om bij de knot te kunnen. Inmiddels kan dit makkelijk.

Augustus

Photobucket
Ik heb mijn haar gestijld en draag een haarbandje.


Photobucket
De eerste en enige keer (dit jaar) dat ik twee van zulke knotjes droeg. Het is niet dat het me slecht beviel, maar ook niet iets wat ik makkelijk bedenk, wanneer ik ‘s ochtends voor de spiegel sta.


Photobucket
Dit is nou mijn niets-aan-gedaan-hoofd. Wanneer ik niets aan mijn haar doe kan ik het soms heel mooi vallen, maar vaak ook is het ‘net niets’. Het is nét niet stijl, heeft nét geen slag, is nét niet glad, loopt nét niet allemaal dezelfde kant op…


Photobucket
Voordat ik ging slapen maakte ik vlechtjes. Alles wat je de volgende dag dan nog hoeft te doen is: ze eruit te halen. Helaas ‘pakten’ niet alle vlechtjes even goed, waardoor de golfjes niet zo gelijkmatig zijn. Toch heeft dat ook wel wat, vind ik.


Photobucket
Mijn haar is hier gekruld, waarna ik er een staart van maakte. Deze wordt hier lekker vol (maar ook korter) van.


Photobucket
Een beetje tuttig vind ik dit: mijn haar in een staart en het vervolgens warrig (alweer) vast gezet met speldjes.

September

Photobucket
September was de maand dat ik mijn welbekende koperrode haar gedag zei en er dit voor terug vroeg.


Photobucket
Hier draag ik weer een haardonut, maar dit keer naar de zijkant toe: niet heel praktisch (ik stootte er overal mee tegenaan), maar wel leuk.


Photobucket
Dit kapsel vind ik een beetje etnisch ogen: een klein knotje bovenop mijn hoofd, met een haarband om mijn voorhoofd.


Photobucket
Het was heel erg leuk om te lezen dat jullie van deze vlecht met ‘kuif’ zo’n fan waren. Ik vind dit echt Lauren Verster haar, want zij heeft het al-tijd zo.


Photobucket
Niet echt voor herhaling vatbaar, maar wel leuk om een keer te proberen: een knot (zeg maar gerust toeter) die meer op mijn voorhoofd dan hoofd zat.


Photobucket
Een nonchalante staart: dat zou ik vaker moeten doen. Het probleem is alleen: ik vind ‘m het leukste wanneer ik wat volume en/of slag in mijn haar heb, en dat is er niet altijd. Het beste kan ik dat nog creëren, wanneer ik mijn haar een aantal dagen niet gewassen heb.

Oktober

Photobucket
Gewafeld haar! Met een wafeltang krijg je veel snellere én betere golfjes dan wanneer je je haar vlecht.


Photobucket
Over een sjaaltje als haarband -zoals ik hier heb gedaan- gebruiken, waren ze meningen erg verdeeld. Ik vind het nog steeds leuk en denk dat ik het nog wel eens zal proberen.

November

Photobucket
Bij de outfitpost vertelde ik het al: wanneer ik volume in mijn haar wil, kan ik het beste een paar dagen niet wassen, dan een dag en een nacht een knot dragen en er vervolgens lekker veel haarlak en volumepoeder in sprayen. Dan krijg ik zoiets. Doordat ik mijn twee-kleurige haar alleen bij kan houden door het te verven over verf, over verf, wordt mijn haar steeds donkerder: op de volgende foto zie je dat vooral goed. Gelukkig wordt het door het wassen weer wat lichter.


Photobucket
Deze hairdo vind ik het minste van dit hele rijtje. Zoals jullie zelf al zeiden: het zit een beetje gek.

December

Photobucket
Deze foto moet jullie bekend voorkomen van afgelopen week. Ik vind het heel erg leuk hier, en het doet eraan denken dat ik echt vaker mijn wafeltang erbij moet pakken.


Zit hier een favoriet bij van je? En vinden jullie het leuk om meer van dit soort ‘terugblik’ posts te zien?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties