logo
9 December 2012

Zie ginds komt de Kerstman – Inspiratie voor je make-up look

Gepost in beauty
De decembermaand komt eraan, met daarin natuurlijk Sinterklaas en Kerst (vandaar de samentrekking Zie ginds komt de Kerstman) en uiteindelijk Oud en Nieuw. De komende weken geef ik je in deze post inspiratie voor het geven, krijgen en dragen van leuke dingen tijdens de feestdagen.

Vorige week schreef ik op wat voor make-up mogelijkheden je hebt als het aankomt op je make-up tijdens de feestdagen. Daarbij schreef ik een aantal product suggesties, mocht je nog iets van make-up aan willen schaffen. Hoewel ik mijn woorden niet meer zoveel kracht bij kan zetten doordat ik geen eigen make-up looks meer kan laten zien (met dank aan een vervelend huid, voor wie het niet weet); ik hoop toch dat jullie het leuk en nuttig vonden dat te lezen.

Deze week ga ik je inspiratie laten zíen op het gebied van make-up. Dit omdat make-up tenslotte iets visueels is. Ik zocht een aantal looks bij elkaar waarvan ik denk dat ze zowel draagbaar als feestelijk genoeg zijn voor Kerst en Oudjaar. Let wel: het blijft inspiratie, dus het is niet allemaal bedoeld om letterlijk over te nemen (maar dat mag natuurlijk wel). Pik eruit wat je aanspreekt en weet dat niets moet: niet alleen voor kleding, maar ook voor make-up geldt dat.

Als je allebei de posts gelezen hebt, lijkt mij dat je er op make-up gebied helemaal klaar voor bent én dat je kunt beginnen aan de voorpret die oefenen heet.


Photobucket
Deze klassieke look is ontzettend veelzijdig: volgens mij kan elk huid-/haartype hem dragen en past deze bij zo ongeveer elke outfit. Wel vind ik ‘m niet echt verrassend, maar wie zegt dat dat nodig is?


Photobucket
Christine laat hier zien dat je met een bescheiden hoeveelheid oogschaduw in een handomdraai een chique look kunt creëeren. Deze look is niet moeilijk en vrij neutraal, maar niet heel erg feestelijk.


Photobucket
Een mooie eyeliner kan echt hét feestnummer van je outfit zijn. Vooral wanneer je de rest van je make-up heel clean houdt, vind ik een opvallende eyeliner prachtig jong en krachtig staan.


Photobucket
Heb je wat meer lef? Laat dan de blush/highlighter op je wangen subtiel overlopen in je ooglook/oogschaduw. Hiermee leg je nóg meer de nadruk op de krachtige delen van je gezicht: je ogen en jukbeenderen.


Photobucket
Voor als je niet te gek/moeilijk/opvallend wilt doen, maar er wél feestlijk uit wilt zien: een rode glitter op je ooglid is niet heel ingewikkeld, maar tovert je wel meteen om tot ‘Kerstnummer’.


Photobucket
Ben je goed in het spelen met oogschaduw? Neem dan twee donkere tinten in Kerstsferen en breng er één op de binnenkant van je ogen en één op de buitenkant van je ogen aan. Blend de twee vervolgens, zodat ze in elkaar overlopen. De nude lipstick die je op de foto ziet hoeft van mij niet toegevoegd te worden, maar kan je look wel afmaken als je anders je ogen uit balans vindt. In verhouding tot de rest van je gezicht, bedoel ik.


Photobucket
Houd je wel van oogschaduw, maar vind je een look als de vorige too much? Je kunt iets soortgelijks doen als de vorige look (of gewoon, zoals hier, zwarte oogschaduw aanbrengen), maar dan alleen je ogen omlíjnen en niet inkleuren. Zo benadruk je ze wel, maar houd je ze ook fris en worden ze niet te donker.


Photobucket
Tot slot: vergeet de smokey eye niet! De look die je op de foto ziet is eigenlijk iets te weinig smokey om smokey eye te zijn, maar wat ik maar wil zeggen is: als al je voorgaande make-up pogingen mislukt zijn, kun je wellicht terugvallen op iets als dit. Er zijn tál van tutorials voor soortgelijke looks te vinden, en met die hulp moet dit je redder in nood kunnen zijn.Zou jij één (of meerdere) van bovenstaande looks willen dragen tijdens de feestdagen?


Bronnen foto’s, van boven naar beneden: Red Carpet Fashion Awards / FashnChips / tumblr / METAL / Cuillère à absinthe / fashiolista / Le Fashion / fashiolista

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties