logo
16 December 2012

Zie ginds komt de Kerstman – Kersthapjes

Gepost in overig
De decembermaand komt eraan, met daarin natuurlijk Sinterklaas en Kerst (vandaar de samentrekking Zie ginds komt de Kerstman) en uiteindelijk natuurlijk Oud en Nieuw. De komende weken geef ik je in deze post inspiratie voor het geven, krijgen en dragen van leuke dingen tijdens de feestdagen. 

Zelf ben ik niet echt een keukenprinses, en het ook steeds minder geworden de afgelopen jaren. Vooral door een gebrek aan tijd, want koken en bakken wordt pas écht leuk als je er uitgebreid de tijd voor neemt vind ik. Gelukkig komt de kerstvakantie er voor een hoop van jullie aan, waarin je hopelijk tijd hebben om als een echte keukenprinses in de keuken te staan voor Kerst. Want naast kleding en make-up, waar ik de afgelopen weken aandacht aan heb besteed, is eten natuurlijk ook iets wat onlosmakelijk met Kerst is verbonden.

Omdat zij het ongetwijfeld beter kunnen dan ik ging ik de leukste food- en non-food blogs af om de lekkerste Kerst recepten voor jullie bij elkaar te verzamelen.

Het zijn bijna allemaal echt (vooral zoete) hapjes of toetjes voor erbij. Ik zou het hoofdgerecht lekker aan je moeder/oma/etc. (haha!) overlaten. En nu zelf nog even de moed verzamelen om aan de slag te gaan…

Koekjes

Photobucket
Natuurlijk kun je koekjes op elk gewenst moment maken en hoeven deze niet speciaal ‘Kerstig’ zijn, maar Kerst is wel hét moment om uit te pakken met decoraties. Hier zie je hoe bijvoorbeeld.

Bruschetta

Photobucket
Ik ben echt dól op bruschetta. Toen ik zo’n zes, zeven jaar geleden in Costa Rica was heb ik het leren kennen en het is natuurlijk nergens zo lekker als daar. Toch kun je altijd een poging wagen met dit recept.

Kerststol

Photobucket
Zelf houd ik er helemaal niet van, maar bij Pasen en Kerst hoort het wel een beetje: een stol. Kopen is lekker makkelijk, zelf maken is leuker (en voor de liefhebber: vast ook lekkerder).

Tiramisu

Photobucket
Een klassiek desert, dat alleen door de naam al een stuk chiquer is dan een pak yoghurt, vla of ijs: iets wat je normaal gesproken eerder als desert eet, neem ik aan. Maak er vooral niet te veel van, want na een heel kerstdiner zijn een paar hapjes van dit machtige mensel vast meer dan genoeg.

Donuts

Photobucket
Donuts? Wat hebben die nou met Kerst te maken? In principe niet zoveel, maar wél als je ze aankleedt als rendieren. Oh, dat wordt een me een vette, zoete hap!

Vegetarisch

Photobucket
Het enige complete kerstmaal van dit rijtje, maar met mezelf en mijn vorige Kerst in mijn achterhoofd vond ik dat deze niet mocht ontbreken. Ter verduidelijking: vorig jaar had ik een dieet om mijn huid te verbeteren (voor wie het niet weet) en mocht ik bijna niets eten. Ben jij ook zo iemand of eet je om een andere reden geen vlees, dan kun je hier hopelijk toch van smullen.

IJs

Photobucket
Mijn lievelings! Natuurlijk kun je ook dit ijsje (eeuhm, ‘je’?) elke speciale zondag, saaie maandag, of chaotische woensdag maken, maar Kerst is misschien een mooie aanleiding om er nét even wat meer je best op te doen.

Chips

Photobucket
Ik ben dol op chips, en omdat ik tot nu toe vooral zoetigheden (oh, is dit ook zoet?) heb opgenoemd dacht ik: laat ik dit hapje er ook bij zetten. Zoete aardappel chips is nét iets anders dan anders, en kan bijvoorbeeld lekker zijn om te eten tijdens Home alone of een andere kerstfilm die je al tig keer gezien hebt.

Zit hier nog niet bij wat je zoekt? Surf dan eens naar The Sweet Adventures of Sugarbelle of Baking Bites.

Ga jij één van deze recepten maken?


Alle credits gaan naar de bronnen.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties