logo
26 January 2013

AFW januari 2013 – Tessa van Wagenvoort en Laura Smith

Gepost in fashion

Donderdagmiddag bezocht ik de show van de Nederlandse Tessa van Wagenvoort en de Britse Laura Smith als onderdeel van Amsterdam Fashionweek. Zij zijn twee jonge, nog onbekende ontwerpers en dus was het een complete verrassing wat ik voorgeschoteld zou krijgen. Dat bleek totaal wat anders dan de Fashionweek shows die ik tot nu toe gezien heb: de show was kleiner opgezet, werd minder goed bezocht (wellicht is er een link met het feit dat de show zo vroeg op de middag werd gehouden) en daardoor intiemer. Het was leuk om dicht op te kleding de kunnen zitten, maar ik miste wel echt een ‘show’ zoals afgelopen zomer bij Bas Kosters (maar die is voor mij niet te evenaren, ben ik bang). Bas Kosters is echter níet met deze dames te vergelijken, en dus ga ik dat verder ook niet doen. De stijl van Tessa en Laura is veel ingetogener. Verder waren hun collecties echt verschillend van elkaar: de reden dat ze samen showden is waarschijnlijk een financiële. Hun collecties staan dus op zichzelf.


Tessa van Wagenvoort (afgebeeld op de laatste foto):

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketLaura Smith (afgebeeld op de laatste foto):

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketHoewel ik het leuk vind om elke Fashionweek weer naar een ander soort ontwerper/show te gaan (vandaar dus ook mijn keuze voor deze onbekende namen), zijn de collecties van deze dames simpelweg niet mijn smaak. Zoals ik in mijn introductie al liet doorschemeren: de stijl van Tessa en Laura is me wat te ingetogen. Tessa’s kleding vond ik niet draagbaar genoeg. Nou hoeft dat voor mij ook niet pér se, maar daar moet dan wel iets anders boeiends tegenover staan (zie ook deze post voor wat ik bedoel te zeggen). Vrolijkheid, bijzonder kleurgebruik, bijzondere contrasten, bijzondere grafische vormen: zoiets. Ze mag me wél de schoenen opsturen.

Laura’s kleding was een stuk draagbaarder, maar wat mij betreft ook gelijk weer een stuk minder origineel en bijzonder. De eerste set (met roze blouse en grafische broek) sprak me nog het meeste aan, maar ik heb het gevoel dat zoiets ook vrijwel direct op de H&M Trend afdeling hangt. Daarmee bedoel ik dat het voor mij niet verrassend/vernieuwend genoeg was.

Nogmaals: dit is puur een kwestie van smaak. Ik wil absoluut niet zeggen dat de dames geen goed werk hebben verricht, alleen dat hun werk mij niet aansprak. Technisch vind ik mezelf niet vakkundig genoeg om de collecties te beoordelen, dus dat zal ik ook niet doen. Ik kan alleen zeggen dat ik de collecties één stijl en één gezicht vind uitstralen en dat alles er goed afgewerkt uitzag: objectief gezien líjken de collecties me dus best sterk.

Wat is jouw indruk van deze collecties?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties