logo
4 January 2013

De Belgische solden is begonnen!

Gepost in overig

Niet iedereen zal het weten, maar in België is de periode waarop een winkel het assortiment als sale aan mag bieden wettelijk vast gelegd: dit mag niet het hele jaar door. Sinds gisteren is de wintersolden (zoals ze het in België noemen) weer begonnen. Hij duurt nog t/m 31 januari.


Photobucket


Waarom deze periode wetterlijk is vast gelegd, is niet heel kort uit te leggen. Neem in ieder geval van mij aan dat dit is om ons als consumenten te beschermen. Winkeliers kunnen zo bijvoorbeeld niet het hele jaar door een product als afgeprijsd aanbieden, terwijl het nooit duurder is geweest. Bovendien: doordat de sale periode korter is dan bij ons, zijn de kortingen vaak beter.

Mocht je nog een weekendje weg willen plannen deze winter, dan is België dus wellicht een goede keuze. Hier vind je allerlei solden arrangementen voor niet te veel geld.

Voor de Belgische lezers: hoe vinden jullie dat deze solden regels er zijn in jullie land? En voor de Nederlandse lezers: hebben jullie wel eens tijdens de Belgische solden gewinkeld?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties