logo
16 January 2013

Help me out! – Mijn kamer inrichten

Gepost in persoonlijk

Op dit moment leef ik vanuit dozen die over het hele huis verspreid staan: ik vertelde er hier al wat over. Het is niet echt heel handig om een outfit samen te stellen uit kleding en schoenen die overal en nergens liggen, kan ik je vertellen, en dus hoop ik dat de situatie snel anders is. Toch mag ik zeker niet klagen.

Met mijn vader besloot ik aan het einde van mijn vakantie dat mijn kamer onleefbaar was geworden. Ik slaap er al drie jaar met mijn vriendje in een éénpersoonsbed (waar ik, als goede slaper, best tegen kon, maar hij steeds minder), het was er bómvol (met kleren en schoenen ja, ik moet het opbiechten) en mijn cavia’s stonden er ondertussen te poepen en met zaagsel te strooien (verder hadden zij er een beter leven dan ikzelf hoor: don’t worry)…

Photobucket
Mijn riemen hangen nu tijdelijk aan de hometrainer…Dit klinkt ietwat dramatisch, maar de situatie werd ondertussen steeds erger en dat was misschien nog het grootste probleem. Om een voorbeeld te noemen: er stond al jaren een kapotte geluidsinstallatie die het alleen maar onnodig nóg voller maakte. Waarom ik die dan niet weghaalde? Omdat mijn kamer zo vol geworden was, dat ik dan een dag bezig was met alles aan de kant zetten voor het kunnen weghalen van de geluidsinstallatie en alles wat ik van de plaats had gehaald vervolgens weer terug te zetten. Iets wat ik echt te veel tijd vind kosten voor zo iets ongelooflijks simpels. Op die manier kwamen er alleen maar dingen bíj en ging er nooit meer iets weg.

Voor mijn kamer schoon houden gold praktisch hetzelfde: ik had zoveel losse, volgebouwde spullen op mijn kamer, dat schoonmaken een weektaak was geworden en ik het nog maar beperkt deed. Niet echt handig voor iemand die goed tegen stof kan, maar wel al anderhalf jaar met een onopgelost huidprobleem rondloopt bijvoorbeeld.

Enfin, het hoge woord kwam eruit bij ons thuis toen ik dus aan het eínde van mijn vakantie was. Waarop ik meteen zei dat, als ik een nieuwe start wilde maken met een schone, beter georganiseerde, kamer, ik minstens nóg drie weken vakantie nodig had. Waarop mijn vader meteen zei dat hij het begreep en het project op zich zou nemen, en dat terwijl hij niet bepaald minder druk is dan ik. Héél fijn en lief (en oké: ook een beetje moeilijk dat hij samen met andere mensen de kamer ‘afbreekt’ die toch zeven jaar echt mijn stekje is geweest).

Mijn kamer is nu bijna leeg en aankomend weekend worden er nieuwe kasten in geplaatst. Vanaf daar is het moment dat ik wel dégelijk heel betrokken moet zijn bij de inrichting en moet denken aan wat op de lange termijn praktisch is voor mij. Mijn bed is (samen met een ander éénpersoonsbed) verplaatst naar zolder waar ik met mijn vriend kan slapen. Dit scheelt ruimte in mijn eigen kamer, die ik nu alleen hoef te gebruiken als werkkamer en voor bergruimte. Helder is in ieder geval dat zowel mijn kamer, als de zolder waar ik vanaf nu slaap, vooral praktisch wordt en dat alle gezelligheid die er overblijft/komt een extra’tje is. Om te beginnen is er voor gezelligheid niet veel plaats, ten tweede heb ik gewoon niet veel geld en tijd om het gezellig te maken en gaat het praktische aspect dus vóór.

Photobucket
Van lege kasten…


Photobucket
…naar volle dozen.Nu komt dan eindelijk het punt dat ik de reden ga vertellen dat ik deze post schrijf: ik heb jullie hulp nodig! Ik ben namelijk echt verre van praktisch en níet organisatorisch ingesteld. Ik ben bovendien helemaal niet thuis in de wereld van interieur e.d. en ik voel me dus behoorlijk onzeker over hoe ik het beste ruimte kan besparen, hoe ik alles het beste in kan delen, etc.

Wellicht dat jij hier ideeën over hebt? Je weet natuurlijk niet hoe mijn kamer eruit ziet en welke kasten er in ieder geval al komen te staan, maar misschien heb je wel adviezen over opbergtechnieken die je handig vindt, Ikea benodigdheden waar ik écht eens naar moet kijken en/of interieuradviezen waar ik nog niet aan gedacht heb?

Ik hoop dat jullie het leuk vinden me hierbij te helpen! Hoe probeer je zelf je misschien kleine kamer (studenten!) zo efficiënt mogelijk te benutten?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties