logo
6 January 2013

How I roll with – Blote benen

Gepost in fashion
In deze rubriek ga ik jullie vertellen hoe ik met iets omga of hoe ik tegen iets aankijk op mode-/ (inner)beauty-/bloggebied. Dat kan van alles zijn en verzoekjes zijn welkom! Deze keer: blote benen.

Natuurlijk: ook ik heb in het verleden me niets aangetrokken van het klimaat in ‘de naam der mode’. Op hoge hakken over ijs lopen, op gladde schoenen over ijs lopen (nog veel erger!), laarzen dragen met hoogzomer… het zijn slechts een paar voorbeelden van mijn gekkigheid. Het laatste voorbeeld kunnen jullie je wellicht nog herinneren: weet je nog dat ik afgelopen zomer een dag lang op deze schoenen over de hobbelige grachten van Amsterdam liep?

Dus ik begrijp het best hoor: dat je met een zonnebril op gaat lopen als het regent, omdat deze gewoon zo cool staat, of dat je je nieuwe schoenen uitprobeert in de moddersneeuw omdat je gewoon niet kan wachten ze te dragen. Er is slechts één ding wat ik niet begrijp, waar ik me nooit aan gewaagd heb: blote benen in hartje winter.


Photobucket


Dat je voor de slechts halve minuut dat je vanuit de auto over de rode loper naar je decembergala de kou op je benen voor lief neemt: oké. Een gala is immers toch al het feest der onpraktischheden en bovenal standaard binnen, dus daar kan ik met mijn hoofd wel bij. Maar dat je bijvoorbeeld het nieuwe jaar inluidt in iets wat je ook zou kunnen dragen naar een zomers strandfeest, dat kan ik me gewoon moeilijk voorstellen.

Het kan natuurlijk zijn dat je, net als met je decembergala, óók de hele jaarwisseling binnen blijft, maar eerlijk gezegd ken ik niemand ‘van dat soort’. Die niet even buiten champagne gaat poppen, naar het vuurwerk gaat kijken, of naar een hip feest fietst midden in de nacht. Ik hoor je denken: wie zijn dat dan? Die je zo bloodbeens bent tegen gekomen? Nou een hóóp fashionista’s wiens oudejaarsoutfit ik op Lookbook zat te bekijken afgelopen week.

Een andere theorie is dat de foto’s waar ik het over heb slechts foto’s zijn, en er -toen de camera verdween- gauw een trui en thermolegging overheen ging. Of dat de foto’s inderdaad op een zomers strandfeest zijn genomen: het is immers niet overal koud met Oud & Nieuw.


Photobucket


Als je bovenstaande outfit van Engelse blogger Kavita bekijkt ziet het er echter alles behalve zonnig uit. En al had ze na de foto’s die trui en thermolegging aangetrokken: dan had ze tijdens het shooten toch al zowel een long- als blaasontsteking op moeten lopen?

Het feit dat ik me hier meer zorgen over maak dan schoeisel waar ik in de winter makkelijk mijn nek over kan breken, zal mijn ouderwetse opvoeding wel zijn. ‘In de zomer moet je de zon bij je benen laten, in de winter bescherm je ze met een maillot’, heb ik eindeloos gehoord. In tegenstelling tot de tekst ‘je mag niet met hakken op ijs lopen’, want hoe kon mijn vader nou weten dat ik dat ooit wel degelijk zou doen?

Van mij mag het hoor, blote benen in de winter. Ik snap het niet goed, maar vind het verder echt geen probleem. Mijn vriendje daarentegen… toen ik deze post aan het schrijven was, belde hij toevallig: ‘Wat ben je aan het doen?’. ‘Een post aan het schrijven’. ‘Wat voor post?’. ‘Over blote benen in de winter’.

*stilte*

‘Huh? Dat is toch alleen voor voetballers?’.


Bronnen afbeeldingen: 

mode d’amour /  She Wears Fashion

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties