logo
29 January 2013

Outfit – AFW januari 2013

Gepost in mijn outfits

Toen ik de deur uitstapte in deze outfit, speciaal voor Fashionweek samengesteld, was ik niet zo heel erg tevreden. Waarom kan ik niet precies zeggen, maar ik denk dat ik de outfit gewoon niet zo heel origineel vond. Gelukkig: toen ik de foto’s terugzag die ik nu aan jullie laat zien, vond ik dat ik het er echt wel slechter vanaf had kunnen brengen. Het hooggesloten jurkje met plooirokje vind ik de perfecte compensatie voor de enorme gouden ketting en het glanzend zwart van het jasje en de schoenen. Dat laatste wordt toch al gauw ordinair, en dat jurkje houdt de boel dus classy. Het was eigenlijk niet mijn bedoeling om zowel in de schoenen als in het jasje glanzend zwart te dragen, maar na tig jasjes geprobeerd te hebben in combinatie met de laarsjes, vond ik deze zwarte toch het beste. Ongetwijfeld kwam dat door de ketting: die eist al alle aandacht op. Het jasje moest dus a) rustig en b) in harmonie met de rest zijn. Op die manier werd viel mijn keuze op het jasje dat je hier ziet.

Er waren meer mensen die vonden dat ik het er slechter vanaf had kunnen brengen, want wat heb ik leuke complimenten gekregen! Dat doet een mens goed.

Toch vind ik nog steeds een puntje van kritiek dat de outfit niet zo origineel (of is creatief een beter woord?) is. De ketting doet  zijn ding, en ik heb daar niet meer zo heel veel van mezelf aan toegevoegd, voor mijn gevoel. Het grote nadeel van items die erg ‘op zichzelf staan’ vind ik dat: je kunt er nog maar weinig mee kunt combineren en dus van jezelf aan toevoegen. Het rode jurkje vind ik wél een hoog ‘Suz gehalte’ hebben: deze maakt dat de outfit niet door iedereen gedragen had kunnen zijn, denk ik.

Voor de dames die daar wel eens om vragen: ik heb mijn (buiten)jas aangelaten op de foto’s!

Wat vind jij van mijn outfit? Amsterdam Fashionweek waardig?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Vero moda jurkje
C&A jasje
ASOS ketting (kun je nog kennen van deze post)
Versace voor H&M schoenen
Primark jas


Foto’s door Jojanneke Vonk.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties