logo
25 January 2013

Outfit – Mijn eerste leren jasje

Gepost in mijn outfits

Geloof het of niet, maar in deze outfitpost draag ik mijn eerste leren jasje ooit. Ik heb verschillende nepexemplaren (gehad) en dat vond ik eigenlijk goed genoeg. Nepleer en -suède wordt immers steeds moeilijker van echt te onderscheiden tegenwoordig. Echter, toen ik dit jasje nog maar heel even aan had, merkte ik al een belangrijk verschil: echt leer is véél warmer! In combinatie met een paar laagjes en deze dikke sjaal en hoed kon ik, zelfs met deze kou, eigenlijk prima zonder een extra jas naar buiten. Als mijn tenen en benen nou ook genoeg verwarmd waren geweest… jeetje, wat hadden die het alsnog koud.

Suz zou Suz niet zijn als ze niet voor een standaard, zwarte leren jasje zou kiezen, maar één in het oranje. Nou ja, oranje… de kleur is iets bruiner en warmer dan de Koninginnedagtint, maar het zit er toch dichtbij. Ik vind zo leuk aan dit jasje dat deze bestaat uit drie materialen: glad leer, suède en de voering, waar je ook nog iets van ziet.

Bijna had ik voor een zwarte maillot gekozen, maar toen ik de maillot naast het jasje legde zag ik opeens dat het jasje donkerbruine mouwen heeft. Dit is amper te zien, tótdat je er zwart naast legt dus. Dat betekent dat deze hele outfit uiteindelijk uit bruin-, beige-, gele- en oranjetinten bestond. Allemaal heerlijk warme kleuren ter compensatie voor dit koude weer.

Kies jij voor echt of voor nepleer? Waarom?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Only leren jasje (nu hier afgeprijsd!)
H&M blouse
H&M sjaal
H&M hoedje
Bronx schoenen
Marni at H&M tas


Foto’s door Ruben Heijerman.

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • mara

  superleuke outfit, ik vind de kleurcombi echt tof!

 • katrien

  Mooi jasje! Ik vind de stukken mooi bij elkaar staan, relaxed maar toch vrouwelijk en elegant.

 • Te cool!! Je ziet er prachtig uit 🙂

 • Suzanne

  Wat een gaaf jasje! je outfit is erg mooi!

 • Cynthia

  Wauw hoe mooi!

 • Hele leuke outfit, ik hou van de kleuren!

 • Dit jasje vind ik echt te gek! Goed gecombineerd ook! De oranje kleur is apart, maar valt met veel kleuren te combineren denk ik. Zelf heb ik een nepleren jasje, om de simpele reden dat hij maar twintig euro was bij de H&M 🙂 Die draag ik dan ook niet in de winter maar in de lente en herfst. Heb 'm al zo'n 2 jaar en ben er nog steeds heel bij mee!

  • fijn, van die goede aankopen! ik denk ook dat de kleur goed te combineren is.

 • Topoutfit! Heerlijke kleuren! En dat hoedje staat je ook fantastisch.

 • wat een ontzettend geweldige outfit! ik vind de kleurencombinatie perfect, het hoedje staat je superleuk en helemaal winter proof! Géweldige outfit!

 • Erg mooie outfit vind ik dit!

 • Floor

  Ik vind je schoenen echt heel gaaf, waar kun je deze kopen / bestellen?

  • ik heb ze op een magazijnverkoop van cafe moda gekocht: helaas kan je ik je daar dus niet mee/aan helpen!

 • Evelien

  Hij is zeker heel mooi, staat je super! En wat straal je op de foto's 🙂

 • Maloutje46

  Ik vind je outfit erg leuk en wat een mooie kleuren!
  Zelf draag ik geen leer omdat ik vegetarier ben en daarnaast dus ook geen producten wil gebruiken waar een dier voor is gedood =) Helaas is dat soms niet goed te achterhalen maar bij leer is de conclusie vrij makkelijk te trekken, haha!

  • ja dat vertelde je al. ik voel me ook best heel cruel als jij dat zo zegt.

 • Saskia

  Heel mooie outfit! Gaaf jasje ook. Ik zou ook zeker voor echt leer gaan, zoals jij al zei; leer is warmer en gaat een stuk langer mee!

 • chucky1012

  Stoer en ook die bag is lovely! 😉

 • eva

  WAUW! wat een gave outfit! De perfecte combi van verschillende materiaal en kleur!

 • Lucinda

  Leuke outfittt! En het jasje is heel gaaf!

 • Hannelore

  Leuk zeg! Zelf draag ik eigenlijk geen leer, omdat ik het idee heb dat dat niet bij mij zou passen. Zou het eigenlijk eens moeten uitproberen. Misschien ga ik dat binnenkort wel doen :). Bij je outfit past het namelijk prima!

 • lauz

  Dat is echt een heel leuk jasje 😀

  Tegenwoordig draag ik alleen echt leren jasjes, omdat ik heb gemerkt dat leren jasjes mij nooit gaan vervelen en ze vaak mooier worden naarmatte je ze vaker draagt. Dan vind ik de investering wel meevallen. Mijn oudste leren jasje heb ik nu 8 jaar, maar wordt elke winter nog supervaak gedragen. En nu heb ik 6 exemplaren die erg van elkaar verschillen 😛

  • leuk :D. tja, 8 jaar geleden was ik 11. ik ben bang dat ik niets meer heb uit die tijd.

 • mystylehistory

  Mooi zeg!
  Ik kies niet bewust voor echt of nep, het maakt mij niet uit 🙂 Als het echt leer is heb ik er echter wel meer geld voor over.

  Liefs

  • ja, ik vind het altijd belachelijk als een jasje van nepleer 100 euro kost.

 • kellycaresse

  Ik vind dit echt een hele toffe outfit!

 • daniquevanvloten

  hey maar dit is een leuke outfit !
  de sjaal vind ik ook leuk 😀
  en je hoedje blijf ik leuk vinden hihi,ik ga eigenlijk altijd voor nep – leer,echt leer is voor mij niet te betalen,maar zoals je zegt : het is bijna niet meer te onderscheiden en mijn neppe vriend is ook best warm haha 🙂

  • gelukkig maar! dit jasje is nu afgeprijsd en daardoor goed betaalbaar gelukkig 🙂

 • Wat een super outfit! Echt, hij is helemaal af, in balans, top, mooi! Dit wil ik ook aan vandaag 🙂 Ik heb niet zoveel leer en vaak is het toch de prijs die me weerhoudt een echt leren item te kopen..

  • ja, dat ken ik. een echt leren broek vind ik bijvoorbeeld ook erg duur. dankjewel voor je enthousiasme!

 • Dit is mijn lievelingsoutfit van je tot nu toe, Suus! Die bruine kleuren zijn helemaal mijn ding 😀 Voor mijn gevoel klopt alles je sjaal, je tas… Echt: wauw! Wat de jusite accesoires wel niet kunnen doen

 • Not my taste, vooral door de bruin&oranjetinten, haha. Maar het jasje is wel weer typisch Suuz' en qua combi klopt deze hele look ook weer 🙂 ikzelf heb zowel nepleer als echt leer, de prijs van echt leer houdt me vooral tegen als ik aan het shoppen ben, haha.