logo
18 January 2013

Outfit – Military

Gepost in mijn outfits

Hoewel paardrijden niet echt ‘militair’ is, vind ik deze outfit toch behoorlijk military. Het komt waarschijnlijk door de schoenen met ‘Western’ details, camouflage print, grove schakelketting, capuchon, jeans en het (nep)leer. Allemaal niet ontzettend ‘vriendelijke’ patronen en materialen. Toch word ik er wel blij van, hoewel ik je niet precies kan vertellen waarom. Ik houd het bij de aanwezigheid van de zon.

De bruine achtergrond lijkt namelijk misschien een mooi Photoshop effectje, maar nee hoor: deze is puur natuur. Het is wat de zon doet als hij zich, godzijdank, toch nog even laat zien in de winter. Maakt het geen perfect decor bij deze outfit? Ik voel me een soort strijder in het woud, haha.

Wat vind jij eigenlijk van een lange top of een jurkje over een broek? Ik deed het als kind veel, maar had het nu al járen niet meer gedaan. Hier vond ik het ineens weer passend, naast het feit dat het natuurlijk ook wat warmer is dan een panty of maillot.

Houd jij van de ‘military’ stijl?

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Object via Sans Online jasje
Dress Republic jurk
Vila via Sans Online jeans
Bullboxer schoenen
Nelly ketting
H&M cap


Foto’s door Jan Neman.

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • wauw mooie outfit

 • Cynthia

  "Wat vind jij eigenlijk van een lange top of een jurkje onder een broek?"
  Ik denk dat je hier bedoelt over een broek, lijkt me een gek zicht zo onder je broek 😀
  Ik ben er normaal geen voorstander van maar vind dat het hier wel kan omdat de broek nauwaansluitend is..

  • klopt sorry! een broek ONDER een jurk of een jurk EROVER ;).

   • Cynthia

    Haha is niet erg, viel me gewoon op en vond het wel grappig 😀

 • Ik heb toevallig eergister een artikel over de army trend online gezet op mijn blog, vind het wel erg leuk. Een langer item op een broek deed ik vroeger ook wel eens, nu niet meer en ik vind het ook nog steeds niet erg mooi, hier vind ik het op zich wel mooi maar ik denk niet opeens van goh, dat ga ik ook weer doen. Dat spijkerjackje erbij is wel onwijs leuk! En mooie ketting ook!

 • Suzanne

  Super leuk! Ik vind je broek erg gaaf !

 • Inderdaad een leuke militaire paardrijlook! Je kan zo bij de cavalerie 😉

  • ik heb dus echt géén idee wat 'cavalerie' is. moet ik me nu schamen?

   • Hahaha ja ga je maar schamen. Geintje hoor 😉
    Cavalerie is de militaire eenheid te paard (zoals de infanterie de militaire eenheid te voet is). Het leek me wel toepasselijk omdat het dus echt de combinatie is van militair en paardrijden.
    Nu wordt 'cavalerie' volgens mij ook gebruikt voor militaire eenheden in tanks, maar oorspronkelijk was het dus wel te paard. (Nou jaaaa zeg, dat je dat niet wist! 😉 )

  • Pien

   klopt alleen een probleempje de cavalerie en de tanks zijn opgeheven naar aanleiding van de reorganisaties bij defensie 😉

  • Pien

   het is trouwens de rijdende artelerie de cavalerie bestaat al ff niet meer en straks geen van beide meer.

 • Echt leuk! Ik vind die broek echt tof!

 • Zo'n camouflage broek blijft erg leuk!

 • Mariëlle

  Hmmn, ik vind dat 'zwabberding', om het maar even oneerbiedig te noemen, niet zo heel erg mooi. Dat is het enige wat ik niet mooi vind aan de outfit!

  • hmm… helaas! de rest is vrij strak, dus ik dacht dat een beetje 'zwabber' wel zou kunnen.

 • Oee wat leuk,je broek is echt gaaf. Ik paste vandaag een leger jackje stond me alleen niet 🙁

 • Jep, ik hou wel van de 'militairy' stijl! Erg leuke outfit, ik vind je broek en je vestje beide erg tof 😀

 • lauz

  Een iets wat langere top over een broek dragen doe ik ontzettend vaak.
  Ik vind leggings verschrikkelijk, maar vond de trend van langere tops wel leuk 😉

  In de 90s was het de gewoonste zaak van de dag een jurkje over een broek en dan er nog een kortere top overheen dragen 😛 Het zal toch wel weer terugkomen. Vind het een stuk leuker dan meisje met een flubberkont in een half doorschijnende legging met een kort t-shirt. 😛

  • ik was nog maar half 'bij bewustzijn' in de 90s, dus daar weet ik niet meer zoveel van. en ja: ik ben het met je eens.

 • Leuk! Ik hou wel van de verschillende stijlen, en dit vind ik juist goed gecombineerd, het moet niet te druk worden. 🙂 Ik zoek ook nog een item in die stijl, maar het is toch wel moeilijk te vinden.

  • dankje, ik vind alles zelf ook wel in balans :). wat voor soort item zoek je?

 • Te gek jasje!! Je foto's zijn heel mooi!!

 • Kim

  Ahhh als je heel kort kijkt is het alsof je geen hand hebt maar een afgehakte arm!

 • die broek is erg leuk alleen iedereen bij mij op school heeft hem al… 🙁

  • het gaat erom hoe je hem combineert, toch? als jij er je eigen draai aan geeft…

 • Wat gaaf! Vooral je jasje 🙂 xx

 • cookiejuice

  Ik draag zelf vaker een langer t-shirt over een broek, maar dan wel eigenlijk bijna alleen een broek die tot ongeveer de knieen vrij nauwsluitend is. Anders vind ik het al snel vrij slobberig ogen. [Betekent niet dat ik mijzelf er niet soms op betrap dat ik een losser bovenstuk op een losser onderstuk draag..]

 • anoukknapen

  Wat een leuke outfit! Ik vind 'm wel gewoon kloppen, niks op aan te merken. Een lange top kan prima, maar dan wel als de broek strak is, anders wordt het wel heel slobberig.

 • Pien

  leuke outfit 🙂