logo
4 January 2013

Reisrepo – Yara in Italië

Gepost in overig
In Yara’s Reisrepo’s deel ik de spannende en minder spannende dingen met jullie, die mijn vriendinnetje Yara meemaakt tijdens haar twee jaar reizen.

Afgelopen zomer was Yara in Italië, maar we hebben elkaar maar weinig gezien sindsdien: zodoende was er geen gelegenheid om foto’s te kijken uit te zoeken voor een nieuwe ‘reisrepo’. Weet je niet waar ik het over heb/heb je de vorige reisrepo’s nog niet gezien. Je vindt ze hier: Noorwegen / Londen / Berlijn

Grappig is dat wat het weer betreft Yara altijd mijn tegenpool was: ik had het gauw koud, zij had het gauw warm. Sinds dat Yara uit Italië terug is, is dat wel even anders. Na maanden te hebben geleefd in hitte, is haar ‘klimaat’ totaal veranderd en vindt ze het hier continu koud. Ha, eindelijk een lotgenoot!

Deze reis betekende werken, en wel op een camping. Gelukkig was het een relaxed baantje, waarbij ze maar een paar uur op een dag een soort receptioniste moest zijn, en verder veel vrije tijd had. Heel veel van de werknemers op de enorme camping waar ze werkte kwamen net als zij uit het buitenland en werkten er om enkele maanden een ervaring op te doen/het land te verkennen/nieuwe vrienden te maken, whatever. Het was er al met al dus een internationale en sociale bedoening: echt wat voor Yara, vind ik.

De foto’s in deze post zijn random foto’s van haar maanden in Italië. Wat ze meemaakte en wat haar opviel zette ze op de foto: nothing morenothing less.


Photobucket
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik aan Italië denk, dan denk ik aan pizza. Met niet zo veel kaas, want dat lust ik niet. Echter: als je Yara heet, lust je alles. Vooral veel kaas.


Photobucket
D.m.v. een scooter reisde Yara met Merel (die ook op de camping werkte) de omgeving af om wat te beleven.


Photobucket
Beleven in de vorm van feesten op een boot bijvoorbeeld. Met een DJ met blauw haar en een luier om: omdat het kan.


Photobucket
Maar ook culturelere dingen doen, zoals de Dom van Milaan bekijken…


Photobucket
…of beter gezegd: de H&M van Milaan bekijken. En er heel veel zonnebrillen voor €1,- kopen.


Photobucket
Het haar van deze paspoppen verdiende een foto. De etalage is van winkel Stradivarius.


Photobucket
Als ik aan Italië denk, denk ik ook aan romantiek (Lady & de Vagebond met hun spaghetti bijvoorbeeld): dit is vlakbij het balkon van de ‘originele’ Romeo en Julia’ in Verona. Je kan er een slotje ophangen en zo je liefde laten blijken aan iemand.


Photobucket
Deze boom heeft een verkeersbord opgegeten.


Photobucket
En dit lieve katje liep op de camping rond.


Photobucket
Wat nou babyblauwe lucht? Babyroze lucht!


Photobucket
Van een Hello Kitty fan, voor alle Hello Kitty fans: ijs, en niet zomaar ijs.


Na Italië was Yara in Budapest. Daar gaan jullie binnenkort nog een Reisrepo over zien. Op dit moment is ze, na hier Oud & Nieuw te hebben gevierd, nét gearriveerd in Thailand. Waar ze ook is, ze vecht altijd voor WiFi. Mocht je dus nog vragen hebben over deze foto’s of over haar reizen, stel hem dan bij de reacties. Zodra ze kan zal ze ze beantwoorden.


Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties