logo
9 January 2013

Review – Boek “365 Day by Day: Fashion ads of the 20th century”

Gepost in fashion

Alweer zo’n lange boektitel! Na mijn vorige boekreview kwam ik een boek tegen die ik óók graag aan jullie wil laten zien. Niet in de laatste plaats omdat ik deze een paar weken geleden vond bij H&M. Nou heb ik al een hoop gevonden bij H&M, maar een heus boek: dat was nieuw voor mij.


Photobucket


Het boek is een speciale H&M uitgave (zie de cover op onderstaande foto), maar heeft verder niets met H&M te maken. “Fashion ads of the 20th century” is uitgegeven door Taschen: de bekende uitgever op kunst- en modegebied. Door het boek bij H&M aan te bieden en een H&M uitstraling te geven, lijkt het mij de bedoeling dat het boek een grotere groep bereikt dan alleen de echte kunst- en modegeliefden.


Photobucket


De tekst “365 Day by Day” is naar mijn idee toegevoegd aan de titel om aan te duiden dat het gaat om een soort kalender. Want dat gaat het. Elke dag van het jaar (welk jaar maakt niet uit) heeft twee bladzijdes gekregen in het boek. Eén bladzijde met een campagnefoto, de andere met een quote van de designer achter het campagnemerk van die dag en wat achtergrondinformatie over de campagne zelf. Hieronder zie je een voorbeeld met de dag van vandaag, 9 januari.


Photobucket


Dit boek lees je dan ook niet als een leesboek, maar gebruik je ‘voor op de koffietafel’, zoals ze dat zo mooi noemen. Op de site van Taschen staat goed uitgelegd hoe je het boek het beste kunt gebruiken:

“For those of you whose datebooks have been replaced by smartphones, TASCHEN has created the new 365 Day-By-Day series so that you can still enjoy the warm analog feeling of marking every day with the turn of a page. Each day you’ll discover a new image and a related quote—on special days you’ll also learn the birthdays of fashion’s greatest icons—ensuring a constant source of inspiration right on your desktop. At the end of the year, just turn back to the beginning and start again!”

Ik heb hier vrij weinig aan toe te voegen, en ga het dan ook zo doen: niet op de koffietafel, maar op mijn bureau komt het boek te liggen. Elke dag zal ik een bladzijde omslaan en vervolgens hoop ik hier dagelijks heel erg door geïnspireerd zal raken.

Een leuk weetje tot slot: het boek is zowel Engels-/Frans-/als Duitstalig (voor zover er tekst in staat: alleen de achtergrondinformatie van de campagnes), heel erg internationaal dus.

Om weer af te sluiten met H&M: op de achterkant vind je een klassieke, retro H&M campagne. Na al die Miu Miu’s, D&G’s en Valentino’s kon zij natuurlijk niet in het rijtje ontbreken.Photobucket


Je koopt “365 Day by Day: Fashion ads of the 20th century” voor €14,95 bij grotere H&M winkels (die van mij komt uit H&M Den Bosch, Arena 101). De reguliere editie is ook online te koop, bijvoorbeeld hier, voor iets meer geld. De prijs vind ik hoe dan ook zeer redelijk voor zo’n dik boek met een heel luxe uitstraling en dat zo tijdloos is.

Lijkt het boek je wat voor jou?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties