logo
2 January 2013

Schrijfgraag – (20)12 huisdieren

Gepost in persoonlijk
Zo af en toe schrijf ik in de rubriek ‘Schrijfgraag’ over onderwerpen die niet per se met mode en beauty te maken, en waar wat meer schrijfwerk bij aan te pas komt.

Op mijn stijl en haar heb ik al terug geblikt, maar op persoonlijk vlak nog niet. Hoe suf het ook mag klinken: 2012 was voor mij vooral het jaar van de huisdieren. Waar ik begon met twee huisdieren op 1 januari 2012, zijn het er nu, een jaar later, twaalf.

Daarmee zijn mijn dieren naast het bloggen mijn grootste hobby en bezigheid geworden. Want één of twee huisdieren hebben maakt niet zoveel uit. Net als vijf of zes. En tien of elf: ach… Maar één of twaalf: dat scheelt een ouderwetse slok op een borrel. Niet alleen de hoeveelheid opzich is een happening: er komen dingen bij kijken waar je misschien in eerste instantie helemaal niet aan zou denken.

Zo heb ik dit jaar zes hokken gekocht (waarvan godzijdank drie gekregen) en er één gratis van de straat geplukt. Ik heb drie keer achter een ontsnapte hamster aangezeten, één keer achter een ontsnapte cavia, en drie keer achter een onsnapt konijn. Ik had duizend en één discussies over ze met mijn vader, heb tientallen keren ogen gedruppeld en me minstens zo vaak afgevraagd waarom een dierenwinkel niet 24/7 open is. Drinkflesjes begeven het immers niet altijd tussen 9 en 5.

Ik heb héél veel gelachen, maar ook een aantal keer gehuild om mijn beestjes. Ik heb met tientallen kilo’s (zeg maar gerust honderden) konijnenvoer gesleept. Ben, als ik het me niet vergis, zeven keer bij de dierenarts geweest (tel daar nog zo’n vijftien telefoongesprekken bij op) en schreef in 2012 twee blogposts met mijn dieren in de hoofdrol (maar bijrollen waren er vaak genoeg).

Photobucket
Wie weet het nog? In juni kwam dit nestje konijnen ter wereld.Er kwamen in 2012 twee dieren uit Friesland, vier uit Arnhem en de rest uit de baarmoeder. Oké, uiteindelijk kwamen ze dat natuurlijk allemaal, maar zover ging mijn getuige zijn niet. Gelukkig hoefde ik maar van één dier afscheid te nemen: Baas overleed in januari. Ik kreeg in de zomer twee nestjes konijnen waarvan geen één jong overleed (dit is vrij bijzonder bij konijnen) en liet in december bijna mijn hamster inslapen. Thank God I didn’t. 

Conclusie: met deze twaalf lieve dieren luidde ik 2013 in.

Photobucket
Streper.


Photobucket
Kraal.


Photobucket
Big.


Photobucket
Betsy.


schrijfgraaghuisdieren5
Bastiaan.


Photobucket
Tijntje.


Photobucket
Babe (is eigenlijk van mijn zusje).


Photobucket
Greetje.


Photobucket
Anna.


Photobucket
Snoet.


Photobucket
Schurkie.Zijn ze niet té mooi om niet te vereeuwigen? Dat heb ik dan ook gedaan. Via Webprint heb ik een canvas laten bedrukken van maar liefst 1 x 1 meter met hen alle twaalf.

PhotobucketOnderaan deze post zou een waarschuwing moeten staan: geniet van dieren, maar wel met mate. Iets waar ik met veel plezier in heb gefaald. Toch wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen en jullie bewust maken van het volgende: twee of twaalf dieren, dat scheelt maar liefst tien slokken op een borrel.

P.S. Ik ben op zoek naar dierenliefhebbers die het (wanneer nodig) leuk vinden om mijn dieren te verzorgen/op te passen. Deze nood komt weinig voor, maar wanneer hij voorkomt, is het fijn om een oplossing te hebben. Dat je in (de buurt van) Arnhem woont is gewenst, maar wanneer dit niet het geval is, vind ik het ook fijn als je je meldt. Verdere informatie en details kunnen we bespreken via mail.

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Maloutje46

  Wat een schatjes allemaal, en wat een leuke namen =) Mijn zusje past vaak op dieren van anderen, vind je het wat als ik het aan haar vraag? Ze is bijna vijftien en gek op beestjes. Ze heeft zelf twee ratjes!

  • ja, dat zou super zijn!

   • Maloutje46

    Ik heb haar even je site & al je beestjes laten zien en ze gaat je mailen! 🙂

 • Dit alles komt mij zo bekend voor; hoe vaak ik wel niet achter mijn diertjes heb aangezeten als ze waren ontsnapt, naar de winkel ben gerend omdat het voer ineens op was, ik met veel geduld mijn ratjes brinta heb gegeven als ze te dun werden. Ik vind het altijd zo leuk als je het over je diertjes hebt. Ik heb dan ook trouw de posts over je konijnennestje gevolgd. En wat heeft je hamster een leuke naam, hihi!

  • leuk hè? 😉 en leuk om te horen dat je het leuk vind om te lezen. ik vind het ook leuk om over te schrijven, maar wil dit niet te veel doen.

 • Wat een mooie foto's en wat een lieve beestjes met leuke namen! Dat canvas is ook heel erg leuk. Wij hebben thuis ook twee cavia's (en een kat), eentje met een vacht zoals Tijntje (maar dan niet met rode oogjes), die kleur maar dan nog met een beetje zwart geloof ik en nog een 'normale' cavia in de kleur van Schurkie, met iets langere haartjes (maar die bijt de ander altijd af…). Het zijn meer mijn moeders beestjes, maar ik vind het wel supercute als ze in de zomer op het gras rondhupsen, haha. Dieren zijn zo leuk! <3

 • Di

  aah super schattig zijn ze!

 • We hebben hier met de hele familie genoten van jou super leuke huisdieren, m’n moeder is helemaal verliefd op de hamster! Wat een mooie foto’s heb je ook gemaakt, vooral die van streper!

  • haha, wat leuk! dankjewel! grappig dat je dat zegt, want mijn vader vond die van Streper ook het mooiste, terwijl ik die juist het minste vond gelukt. best lastig hoor: die dieren willen echt geen seconde stil zitten.

 • daniquevanvloten

  begin allemaal dingen als : aaaww ! superschattig ! wat lief ! te roepen bij het zien van het nestje (:

 • Wat een ongelooflijk schattige dieren heb je! Lijkt me wel veel hoor, 12 stuks. Heb zelf een hele brutale en pratende grasparkiet, dus weet alles van alle ongemakken die je er ook van kunt hebben haha. Vorig jaar ook echt van alles met dat beestje meegemaakt: van lampen die gesloopt worden tot een nieuwjaarsduik in de cappuccino en 'foute' woorden en zinnen die hij van je overneemt. Maar het plezier dat je er voor terug krijgt is ook weer heel erg mooi en leuk 😀

  • dankje! ja, het is ook veel. maar het is dan ook echt een hobby/bezigheid naast mijn blog. opzich kosten kleine dieren niet zo heel veel tijd, maar met 12 wel. als je er goed voor wilt zorgen dan, en dat wil ik natuurlijk wel. ik ken het: heb een paar maanden geleden ook een nieuwe oplader moeten kopen omdat ie gesloopt was en dat soort dingen. een parkiet lijkt me ook leuk! net als zoveel eigenlijk.

 • Denna

  Echt super leuk, ik moet zeggen dat ik echt verlieft ben op Betsy. O wat had ik toch graag een konijn.
  Alleen met twee katten die erg van konijn [en alle andere kleine diertjes] houden is dat niet ideaal.

  • nee dat begrijp ik. maar ook niet als je ze buiten hebt? ik heb mijn konijnen buiten en katten vinden ze eigenlijk helemaal niet interessant.

 • bunniesandpeacesigns

  Wat een schatjes! ik ben er ook dol op. heb ooit 12 hamsters gehad, oeps, maar nu is twee genoeg. en twee konijntjes 😉

 • super schattige foto's, leuk dat je ze zo hebt laten afdrukken 🙂

 • Lara

  Ahhww<3 Ik heb precies zo'n zelfde soort konijn als jou Bastiaan, hij heet Louis en is super schattig, haha

 • donna

  Aaah super leuk! Ik heb ook veeel konijnen gehad. Ook nestjes. En hield super veel van ze. Wij lieten ze in de zomer altijd los in de tuin lopen. Destijd heb ik echt wel een paar keer per dag achter een konijn aan moeten rennen. Wanneer ze bijvoorbeeld weer eens bedachten om naar de speeltuin naast onze tuin te gaan hahaha.

  • wat leuk! wat heb je ermee gedaan? zijn ze dood gegaan of heb je ze weg gedaan?

   • donna

    Uit de 2 nestjes hebben we ze eigenlijk allemaal weggegeven. Alleen uit het eerste nestje hielden we er 2 en uit het 2e nestje 1. Die hebben we toen jaren gehad. En de ouders zijn op natuurlijke manier overleden. En eentje is helaas door een kat gebeten en overleden. En de andere, meest avontuurlijke, is op een dag verdwenen. En op een dag had ik eens een tweedehandshok aangeboden gekregen door volgens mij een postbode. En daar deed ik het mannentjes konijn uit het 1e nestje toen in. Waar ik echt een mega band mee had, en een uur later was hij dood :(. Ik denk dat er een virus in het hok zat ofzo. Dus tip voor als je een tweedehands hok koopt of krijgt ontsmet hem hoed, want dit wil je echt niet meemaken!!

    • ja, ontsmetten is zeker een goed idee! maar een uur is wel erg snel hoor. ik kan me niet voorstellen dat hij van een virus binnen één uur dood gaat. kan ook stress of iets dergelijks geweest zijn misschien.