logo
31 January 2013

Streetstyle – AFW januari 2013

Gepost in fashion

Het is niet veel, maar ik beroep me op de uitspraak ‘beter iets dan niets’: de streetstyle foto’s die ik schoot tijdens mijn dag Amsterdam Fashionweek vorige week. Drie apart geklede dames zette ik voor jullie, tussen de bedrijven door, op de foto. Om deze post toch nog wat omvangrijker te maken, heb ik een korte analyse van de outfits opgeschreven.

Photobucket
Photobucket
Ik ben geen fan van dingen als pistolen in mode verwerkt (nope: geen Vlieger & Vandam fan hierzo), maar ik vind het wel te prijzen dat deze dame van een geheel zwarte outfit zoiets speels heeft gemaakt. De outfit is, ondanks het weinige kleurgebruik, wat mij betreft verre van saai. Dit heeft ze o.a. klaar gespeeld door de aparte rok en een panty met print. Ook de donkere lipstick vind ik goed gekozen: deze geeft het juiste edgy randje.


Photobucket
Photobucket
Mijn zege heb je, als je kiest voor zwart/wit en dierenkoppen: twee van mijn favorieten! Toch denk ik dat deze outfit iets speelser en minder lijzig was geweest wanneer ze voor een wat korter jasje had gekozen. De rok/jurk is immers ook al lang en een beetje contrast kan nooit kwaad.


Photobucket
Photobucket
Wauw, ik moest twee keer kijken toen ik deze Margiela at H&M items voorbij zag komen! Dat is wat mij betreft een goed teken: dat ik de items niet meteen herkende. Deze dame heeft ze helemaal verwerkt in haar eigen stijl en ook nog eens voor twéé items uit de collectie gekozen zonder dat het een typische ‘Margiela at H&M outfit’ wordt (begrijp je wat ik bedoel?). De haarband, lipstick en tas staan namelijk haaks op de uitstraling van “conceptuele” (zoals ze dat noemen) Margiela at H&M collectie. Door deze mix van stijlen wordt de outfit heel ‘eigen’, toch? De schoenen hadden alleen wat subtieler gemogen van mij: de plateau en studs voegen niet veel meer toe, en er is al genoeg aan de andere items wat de aandacht opeist.Welke outfit is jouw favoriet?


  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties