logo
9 February 2013

10 tips om – Meer kleur te dragen in je outfit

Gepost in fashion, overig
Niet omdat ik je de les wil lezen, wel omdat ik je wil helpen: 10 tips om met iets om te gaan, iets beter te doen of om jezelf te ontwikkelen. Because you’re worth it!

Vaak hoor ik van jullie dat ik een inspiratie kan zijn als het gaat om het dragen van kleur en dat vind ik een enorme eer. Ik wil kleur voor niemand verplicht stellen, maar ik vind het wel zonde als je kleur laat liggen in je outfits omdat je bijvoorbeeld niet weet hoe deze te combineren. Oftewel: houd je nou eenmaal van zwart (of een andere donkere/kleurloze kleur) dan zou ik vooral veel zwart dragen. Vind je kleur stiekem net zo leuk? Dan zou ik deze tips lezen!

1. Zorg voor (zwarte en witte) basisstukken.

Bij een kleurrijke outfit hoort een rustige basis. Een zwarte panty, spijkerbroek, wit t-shirt, zwarte laarzen en een witte blouse zijn handig om te hebben wanneer je daar een kleurrijke ketting, haarband, riem, sokken, etc. bij wilt dragen.

2. Vind uit welke kleur(en) bij je past/passen.

Sommige kleuren maken je misschien flets of versterken de oneffenheden in je gezicht. Daarom is het goed om te onderzoeken of je een koel of een warm kleurtype bent. In dit filmpje vertel ik daar meer over.


Photobucket

3. Koop eens niet de zwarte variant als er ook een kleurvariant te koop is.

Vaak vind je bij winkels als H&M items in meerdere kleuren. Koop de volgende keer eens de turquoise blazer in plaats van de zwarte. Als je kleur wilt dragen, moet je immers wel kleur hébben natuurlijk.

4. Begin met kleurrijke details.

Je hoeft er niet meteen bij te lopen zoals ik weleens doe: als je normaal gesproken alleen maar grijs, zwart en beige draagt, is een neonoranje ketting al heel wat! Begin dus met een klein stapje richting kleur: misschien is een kleurrijk accent wel meer dan genoeg voor je.

5. Zoek deze details in make-up, als je dat prettiger vindt.

Vergeet niet dat make-up ook een hoop toe kan voegen aan je outfit en dat het kleurrijke detail dus ook in je make-up kan zitten: felroze lippen of felgroene nagels bijvoorbeeld.

6. Vermijd in eerste instantie (te veel) print.

Kleur én print is dubbelop drukte en dus niet zo handig als je nog aan kleur moet wennen. Experimenteer eerst eens met effen kleuren, want dit is ook nog een een stuk makkelijker dan het combineren van (kleurrijke) prints.

7. Vind kleur niet te opvallend.

Vera vond ‘vroeger’ dat rode lipstick haar heel opvallend maakte, terwijl ik het eerlijk gezegd de gewoonste zaak van de wereld vindt. Waarschijnlijk heb je zelf veel meer het gevoel dat je opvalt met iets kleurrijks dan je in werkelijkheid doet: laat je daar dus niet door afschrikken.

8. Weet dat het je persoonlijkheid kan versterken.

Net zoals zwart je persoonlijkheid kan versterken (zwart wordt vaak gedragen door creatieve types), zo kan rood je meer kracht geven en geel je meer warmte. Want weet je dat kleur ook invloed heeft op je gemoedstoestand? Kies dus niet alleen een kleur die je staat, maar ook een kleur die bij je past: waarvan je het gevoel hebt dat deze je persoonlijkheid aanvult.


Photobucket

9. Draag het met zelfvertrouwen.

Draag kleur zonder er onzeker over te zijn of het je wel staat: niet iedereen staat elke kleur, maar kleur staat absoluut iedereen (volg je me nog?)!

10. Ontvang de complimenten met trots.

Ik kan het weten: niets is zo leuk als mensen die je spontaan aanklampen op straat om te zeggen dat ze vrolijk worden van de kleuren die je draagt. Straks kan jij dat compliment ook mooi in je zak steken!Zeg eens eerlijk: hoe vaak draag jij kleur in je outfits en zou je dit nog meer willen?


Foto door mij. 

Bron afbeelding.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties