logo
18 February 2013

How I roll with – Gina Tricot

Gepost in fashion
Omdat je over kleding, make-up en andere ‘vrouwelijke’ onderwerpen zo héérlijk columnachtig kunt schrijven, doe ik dat in deze rubriek. Ik heb namelijk heus niet de makkelijkste, saaiste of goedkoopste sector gekozen. Dus hoe ga ik bijvoorbeeld om met… Gina Tricot?

Die Zweedten (ja sorry, kan het nooit laten dat te zeggen – ik bedoel dus Zweedse mensen) hebben het maar goed. Met hun mooie mensen, H&M als ‘uitvinding’ en natuurlijk Gina Tricot. Komt je niet bekend voor, Gina Tricot? Dan ben je waarschijnlijk én nooit in het Scandinavische stadsleven geweest, volg je én geen Scandinavische modeblogs én ben je geen online shopper.

Het eerste herkenningspunt: het Scandinavische stadsleven. Ik leerde het zo’n anderhalf jaar geleden enigszins kennen, doordat ik een paar dagen in Stockholm was. Een prachtige stad, een H&M walhalla én mijn eerste ontmoetingsplek met de Zweedse keten Gina Tricot. Ik weet nog dat ik er panty’s ingeslagen heb en me heb lopen vergapen aan de overvolle salerekken: Gina Tricot is een soort winkel, maar dan leuker. Net zoals Scandinavische modeblogs een soort modeblogs zijn, maar dan leuker. Alles wat op modegebied uit Scandinavië komt (denk ook aan het populaire merk Acne) is gewoon leuker.

 photo ginatricotdistresseddenimskirt.jpg
Wie had als eerste dé perfecte look-a-like van hét Acne rokje vorige zomer? Gina Tricot.Een toeristische tour over het water hoefde ik niet, in Stockholm, maar ik moest wél zeker weten dat ik alle Gina Tricot’s had gezien. Ik had het namelijk gemunt op een te gekke nepleren, felrode broek die nergens meer in mijn maat te krijgen was. Dat laatste moest ik uiteraard aan alle kanten gecontroleerd hebben. Ik heb er nog steeds een beetje buikpijn van dat ik niet nog dagen door heb kunnen gaan met controleren en dat ‘thuis’ riep.

Eenmaal met ‘thuis’ herenigd had ik al gauw uitgevogeld dat de online shop van Gina Tricot niet naar Nederland verzond en dus, bij gebrek aan een beter alternatief, verdrong ik de winkel. Je kunt ook niet alles hebben: wij Nederlanders hebben kaas (wat ik zo ontzettend vies vind), zij Zweedten hebben Gina Tricot. Fair deal, zou je zeggen.

 photo angelicablickginatricotjacket.jpg
Terwijl Angelica in een te gek bold shouldered jasje van het merk paradeert, moet ik het doen met een vuilniszak.Je begrijpt dat ik mijn geluk niet opkon toen ik las dat Gina Tricot online in ieder geval Europa zou veroveren, en dus naar Nederland ging verzenden. Helaas werden mijn verwachtingen niet waar gemaakt en bleef het op de webshop vooral bij basics en ‘mwaa”s. De Zweedten weten het weer subtiel uit te drukken: Gina Tricot is, net als Acne en Zweedse modeblogs, too good to be mine.


Bronnen foto’s: 

Fashion Painted Dreams / Angelica Blick

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties