logo
6 February 2013

Mijn kamer – Het ‘everyday’ laadje

Gepost in beauty

Ik ben van plan de komende weken jullie stukje voor stukje delen van mijn kamer laten zien. Ik begin in ieder geval op micro niveau, omdat ik vind dat daar meer aan te zien is (op macro niveau zie je vooral wit en kast) en het makkelijker vast te leggen is. Omdat mijn kamer een soort ‘hoek’ is, vind ik het namelijk lastig foto’s te maken die een duidelijk beeld/overzicht geven.

PhotobucketOp mijn nieuwe kamer heb ik iets dat ik voorheen niet had: een ‘everyday’ laadje. Ik had er graag een originelere naam voor bedacht, maar ‘everyday’ dekt nou eenmaal het beste de lading. Je vindt het laadje achter het bovenste handvat van één van mijn witte Ikea Helmers.

PhotobucketIn het ‘everyday’ laadje zitten de spullen die ik dagelijks gebruik. Dan heb ik het over het gebied van beauty en verzorging (geen pennen ofzo!). Een paar dingen, die ik ook (bijna) dagelijks gebruik, zitten er niet in. Dat zijn mijn tandenborstel/tandpasta (staan op de badkamer), watjes en wattenstaafjes (die zitten in een apart laadje) en haarspullen als haarlak (de bus past er niet in) en serum (heb ik maar bij de haarlak en nog wat andere haarproducten apart gezet).

Wat zit er dan wél in? Dat ga ik je nú laten zien!

Dagcrème. Eéntje van HEMA die ik nog had staan. Ik heb hem eens gekocht toen ik ging logeren en mijn eigen crème vergeten was. Ik heb een heel droge huid, dus ik heb ‘s ochtends en ‘s avonds echt wel een crèmepie nodig. Hiervóór gebruikte ik de producten van 100% Organics, waar ik heel tevreden mee was. Ik wil nu alleen eerst opmaken wat ik nog had liggen, en twijfel nog of ik daarna 100% Organics weer zal kopen. ‘Ja’ omdat je er lang mee doet en ik merk dat het kwalitatief goede en natuurlijke producten zijn, ‘nee’ omdat ik het prijzig vind (ook al is het het waard: het is meer dat ik het niet gewend ben veel uit te geven aan verzorging) en het mijn huid vet hóudt (wat juist goed is voor mijn huid, maar wat ik niet mooi vind).

PhotobucketNachtcrème. Geldt hetzelfde voor als voor de dagcrème, maar dan gebruik ik er één van Make-up Studio.

PhotobucketOogmake-up reinigingslotion (die voor het gezicht ligt op de badkamer). Ik gebruik standaard die van Nivea omdat ik die prima vind en daarom eigenlijk niet de behoefte voel een andere te proberen. Bovendien is er op dit gebied ook niet veel keus, dacht ik.

Haarelastiekjes en -speldjes. Alleen wanneer ik mijn haar los heb gebruik ik die niet (en best vaak is dat niet het geval): anders standaard beiden en meerdere.

Lipscrub. Gebruik ik niet dagelijks, maar zou wel moeten. Ik ben er vaak te lui voor om mijn lippen ermee in te smeren en bijt de velletjes er liever gewoon gelijk af wanneer ze er zijn. Ja, een echte bijter in de dop ben ik.

Lippenbalsem. Een compleet willekeurige die ik ooit gratis heb gekregen. Dat gebeurt wel vaker, want ik kan me niet herinneren dat ik er ooit één gekocht heb, terwijl ik nog een hele voorraad heb liggen.

Deodorant. What can I say? Dove was in de aanbieding. Zolang ik een deodorant niet vind stinken en hij niet te duur is, vind ik het wel best.

Photobucket

Antiobitica. Voor mijn huid: je kon er hier meer over lezen. Zowel pillen als crème, maar de crème heb ik nog nooit gebruikt (dus gaat bij deze uit het bakje!), omdat dat gelukkig niet nodig blijkt te zijn.

De pil. Alleen nu niet, omdat ik ongesteld ben.

Haarborstel. Ik gebruik al jaren de Satin Hair borstel van Braun, en wil eigenlijk niet meer anders. Deels omdat ik zo’n heerlijk gewoontedier ben, deels omdat ik ook écht het gevoel heb dat hij meer doet voor mijn haar dan een reguliere borstel (maar omdat ik die laatste al heel lang niet gebruikt heb, weet ik het eigenlijk niet meer…).

Parfum. Ik zou graag meer ‘into’ parfum zijn (want ik vind het fijn om parfum te dragen!), maar tot nu toe is dat nog niet het geval. Vooral omdat ik veel parfum zo ontzettend duur vind. Ik ben dan ook geen dame met rijen flesje op haar wastafel maar gebruik doorgaans een nieuwe geur als mijn oude op is. Ja: dat betekent dat ik dagelijks min of meer hetzelfde ruik. Best saai, nu ik erover nadenk.

PhotobucketBlusher. In tegenstelling tot parfum, heb ik wel – nog stammend uit de tijd dat ik make-up- droeg heel veel blusher. Achteraf weet ik niet goed waarom, want eigenlijk denk ik over blush hetzelfde als over lipgloss: zoals ik hier al schreef heb je ben je met een rustige en felle tint een heel eind. Al die kleurschakeringen ertussen in gaan echt niet de wereld verschil maken… Oké, misschien weet ik toch wel waarom: ik vind make-up gewoon heel erg leuk. Maar nódig is het natuurlijk niet (wat wel?). Ik draag op dit moment dagelijks een rustige variant: 06 van HEMA.

Pincet. Gebruik ik niet dagelijks (anders hield ik geen wenkbrauwen meer over), maar wel bijna dagelijks. De Tweezerman heb ik een paar jaar geleden voor Sinterklaas gekregen (op verzoek), maar helaas kan ik niet zeggen dat ik het een wondermiddel vind vergeleken bij het oude, verroeste ding die ik van mijn vader ‘jatte’ toen ik nog jonger was.

PhotobucketMascara. Hiervoor geldt: net welke ik heb liggen. Er lagen er nog een paar uit de tijd dat ik veel meer make-up droeg en het ook actief verzamelde, dus die ben ik nu aan het opmaken. Degene die ik op dit moment gebruik is Catrice Lash Plus en vind ik verschrikkelijk (want hij klontert erg!), maar toch maak ik hem braaf zo goed als op (want weggooien is zonde!).

Eyeliner. Draag ik helemaal niet dagelijks, dus hup: dat bakkie uit! Mijn eyeliner van Etos is een heel willekeurige.

Eyebrow pencil. Kan eigenlijk niet zonder: getekende wenkbrauwen geven me gelijk een stuk minder kaal gevoel en zorgen voor veel meer sprekendheid en definitie in mijn gezicht, terwijl het lijkt alsof ik geen make-up draag als ik dat verder niet doe. Gotta love it!

PhotobucketZinkzalf. Smeerde ik vijf keer per dag op mijn huid toen het nog veel slechter met mijn huid ging, en gebruik ik nu nog een paar keer per week op de plekken waar ik littekens heb van mijn ontstekingen. In de hoop dat de zalf mijn huid helpt herstellen natuurlijk (waarvan ik het idee heb dat deze dat wel degelijk doet).

Best veel eigenlijk: wat ik dagelijks ‘nodig’ heb voor een beetje verzorging! Als ik het zo opsom lijkt het veel meer dan wanneer je het in het bakje ziet zitten, vind ik.

Mij valt op dat ik véél saaier en nonchalanter ben als het gaat om verzorging dan wanneer het gaat om kleding.

Heb jij een ‘Everyday’ laadje/plankje/kastje, etc.? Zo ja: wat zit/staat erin/erop?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties