logo
15 February 2013

Mijn kamer – Het ‘not everyday’- en nagelproductenlaatje

Gepost in beauty, persoonlijk

Na het ‘everyday’ laatje zijn er nog een hóóp laatjes en meer aan mijn nieuwe kamer over om te laten zien. Ik durf namelijk niet zo goed te vertellen hoeveel Ikea Helmers ik maar in één keer  heb aangeschaft. Ze één voor één afgaan lijkt me niet zo’n goed idee (of willen jullie wél zien hoe mijn keukenschaar en hamstervoer eruit ziet?) en sla na het bovenste laatje een paar laatjes over: mijn kwasten (die nauwelijks nog worden gebruikt) en watjes leken me niet bijster interessant. Verder ga ik daarom met met mijn ‘not everyday’ laatje (ja, die heb ik ook!) en laatje met nagelproducten. 


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje2.jpg


En ohja: de vorige keer schreef ik ‘laadje’ nog met een ‘d’ (ik dacht aan ‘lades’), maar op aanraden van één van jullie houd ik het toch maar op ‘laatje’. Wie zeker weet wat wel/niet kan mag het roepen!

En nog een ohja: het label van dit laatje heb ik, in tegenstelling tot wat je bij het ‘everyday’ laatje zag, met zwart geschreven en dat is niet omdat ik niet consequent (integendeel!) ben in dat soort dingen. Ik vond zwart toch mooier, dus het label van het ‘everyday’ laatje is inmiddels ook zwart. Klein detail, maar dat wilde ik toch even helder hebben.

Goed, wat zit er in de laatjes?

Föhnborstel. Gebruik ik wanneer ik mijn haar ‘in model’ of naar binnen wil föhnen, maar dat komt eigenlijk niet zoveel voor.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje6.jpg


Kledingroller. Zou in theorie in het ‘everyday’ bakje kunnen met al die huisdieren van mij, maar nee: dan zitten er maar een paar konijnenharen op mijn trui hoor. De roller gebruik ik dan ook alleen voor ‘extreme’ gevallen: wanneer ik vind dat ik iets echt niet aan kan zonder dat er een roller overheen is gegaan (om wat voor reden dan ook).

Thermometer. Gelukkig niet dagelijks nodig zeg!

Siam olie. Heb ik gekregen en moet een soort ‘wonderolie’ zijn. Je kunt het overal voor gebruiken: gezicht, lichaam, om de lucht mee te verfrissen en ‘reinigen’. De geur is erg sterk, dus ik gebruik hem vrij willekeurig als ik daar zin in heb.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje4.jpg


Roze soort-van-klittenband. Dit was ídeaal toen ik nog een pony had. Die kon ik met deze dingen namelijk makkelijk naar achter ‘plakken’, wat nodig was als ik mijn make-up deed. Nu smeer ik én niets anders dan crème op mijn voorhoofd én heb ik geen pony meer en dus zijn ze een beetje overbodig geworden. Maar omdat ze tóen zo handig waren kan ik ze niet weg doen.

Tepelbedekkers. Ik begrijp dat dit een uitleg heeft. Ik weet niet eens of ze officieel zo heten, trouwens. Een tweede setje van deze heb ik één keer gebruikt: handig voor wanneer ik geen geen bh onder een strak jurkje aan wil (omdat hij strak is dus), maar ik geen zichtbare tepels wil. Net als bovenstaande (en nog 100 andere van zulke dingen die ik bij het veranderen van mijn kamer tóch maar weg heb gegooid) van het allerheilige eBay geplukt.

Nagelvijlen. Ik had er wel 30, denk ik. Omdat ik die voor mijn tachtigste toch niet op zou maken heb ik er maar 25 weg gegooid. En eigenlijk gebruik ik er maar één en zijn de overige vier dus alsnog overbodig: ik gebruik alleen mijn Herôme glasvijl.

Spiegeltje. Handig voor onderweg. Opnieuw: in theorie. Ik doe namelijk alles ‘in’ mijn telefoon.

(Blaren)pleisters. Pleisters werden helaas vooral gebruikt als redmiddel wanneer ik hardnekkig nagelbeet. Blarenpleisters komen vooral in de zomer bij open schoenen aan bod.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje5.jpg


Handborsteltje. Uit de tijd dat ik nog lange nagels had (zoiets als wat ik nu heb, maar dan van mezelf) en ik deze veelvuldig vijlde: met een borsteltje kon ik het gevijlde handig wegvegen. Oké: het stond vooral lekker professioneel. In een volgend leven wil ik nagelstyliste worden, namelijk.

Steam cream. Ligt eigenlijk te wachten als voorraad handcrème. Die maak ik het liefste één voor één op, want er vijf open hebben staan lijkt me niet zo handig. Misschien hoop ik stiekem wel dat dat opmaken nog lang duurt, want de verpakking fleurt mijn laatje érg op. Hier heb ik er eens een review over geschreven.

Puimsteen. Om eelt te verwijderen aan mijn voeten (en deze vervolgens in te smeren met een voetmasker): dat doe ik eens in de zoveel tijd wanneer ik mijn voeten onder handen neem. Waarna ik me afvraag waarom ik dat toch niet vaker doe, want het voelt héérlijk erna! Het voetenmasker staat er niet bij: die staat bij de spullen van mijn vriend want – believe it or not- die is van hem.

Bokkenpootje. Ik zal eerlijk tegen jullie zijn: het scherpe haakje om vuil mee onder je nagels te verwijderen gebruik ik om mijn nagelriemen mee weg te snijden. Ik weet het, ik weet het.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje3.jpg


Gezichtsmaskers. Heerlijk, zo nu en dan! De scrub is alleen een beetje te agressief voor mijn huid.

Top- en basecoat. Ik heb het al tig keer gezegd: ik geloof heilig in die van Cult Nails. En nee, ik heb Seche Vite en INM Out the door (de meest populaire) nooit gebruikt (ik ben bang door de kwestie ‘als iedereen het gebruikt, wil ik het niet’), maar wel honderdduizend anderen (ik denk niet eens overdreven). Deze zijn verreweg het beste.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje7.jpg


Handschoentjes. Om aan te doen waarna je je handen met díkke lagen handcrème hebt ingesmeerd en zo je handen een oppepper te geven: zie ook deze post. Daarna zijn je handen een soort babybilletjes (niet dat ik weet hoe die voelen, eerlijk gezegd).


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje1.jpg


Topcoats met tig verschillende effecten en nog een paar top- en basecoats van niet-heilige merken. Mat, holografisch, glitter, blacklight, noem maar op.

Minisets en mijn The Man With The Golden Gun topcoat. Omdat de verpakkingen zo leuk zijn, bewaar ik die van mijn OPI minisets en die van mijn topcoat met écht goud.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje8.jpg


Nagellakverdunner. Ik heb het idee dat ik net zo goed water bij mijn nagellak kan gooien. Nee, dat is niet waar. Maar dat idee heb ik wel.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje10.jpg


Nagellakremover. Die van Essence: beste prijs-/kwaliteitverhouding. Al moet ik zeggen dat ik niet wist wat ik meemaakte toen ik eens die van OPI probeerde. Maar ja: mindere prijs-/kwaliteitverhouding.

Nageldroger. Die ‘Glam Girl’ moet je natuurlijk even wegdenken, maar verder ben ik dit apparaatje erg dankbaar. Ik heb hem al tijden niet meer gebruikt en weet eigenlijk niet waarom. Hij werd vooral intensief gebruikt in tijden dat ik nog veel aan nail-art deed, waar veel lagen nagellak en dus veel drogen bij kwam kijken.


 photo Mijnkamer-Hetnoteveryday-ennagelproductenlaatje9.jpg


Nagelriemolie. Die van de HEMA vond ik fijner.


Zo, dat was me weer een waslijst! Welke van deze dingen heb jij ook?


Foto’s door mij.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties