logo
22 February 2013

Nail diary – Februari (kunstnagels!)

Gepost in beauty
Normaal gesproken vind je in mijn Nail diary Instagram foto’s van de nagellak die ik die maand heb gedragen, maar omdat ik een maand geleden koos voor kunstnagels hebben we het daar over deze keer.

Een dikke maand geleden koos ik voor kunstnagels als oplossing tegen mijn nagelbijten (daar meer over lezen? klik hier). Ik wist dat kunstnagels niet dé oplossing zouden zijn, maar op zijn minst de leukste.

Ga er even voor zitten, want ik ben weer eens niet in een beknopte bui. Toen ik op zoek was naar een goede, niet te dure nagelstyliste in Arnhem bleek dat nog best een lastige klus te zijn. De prijsverschillen bleken vrij groot en hoe moet ik als redelijke leek op kunstnagel gebied van een afstand weten of een nagelstyliste kundig is en redelijke bedragen vraagt? Nadat ik bij de goedkoopste, Chinese salons ontzettend vaag te woord werd gestaan, wilde ik iets professioneels en kwam ik bij de CosmoNailstudio uit. De studio neemt een klein plekje in het pand van Cosmo kappers in, in dit geval Arnhem Centrum. Marieke huurt de plek en werkt dus voor haarzelf, maar onder de naam van Cosmo.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels7.jpg
 photo Naildiaryfebruarikunstnagels9.jpgMarieke kwam professioneel over en haar prijzen bleken redelijk: ze vraagt vanaf €55,- voor een nieuwe set (exacte prijzen vind je hier). Bovendien vond ik het een fijn idee dat Cosmo aan haar gekoppeld is: een bekende keten zal immers alleen maar in zee gaan met professionele mensen. Al een dag later zat mijn set naturel acrylnagels erop.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels6.jpgOp één vinger na, that is. De nagelriem van één duim was zo beschadigd door mijn gepulk dat Marieke er onmogelijk met  chemische middelen rondom kon gaan zitten werken. Dit zou alleen maar voor een verdere ontsteking e.d. zorgen. Na een paar dagen moest ik dus terug voor mijn duim en waren mijn tien ‘kunstvingers’ compleet. Voor deze post wel handig dat dat het geval was, want zo kun je perfect het voorschil tussen Suz met gebeten nagels en Suz met kunstnagels.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels4.jpg
 photo Naildiaryfebruarikunstnagels5.jpgWaarom acryl? Die keuze heb ik aan Marieke over gelaten. Ze zet ook gelnagels en ze zegt dat het heel persoonlijk is wat als prettiger wordt ervaren. Het kan bijvoorbeeld met hormonen te maken hebben dat gelnagels niet goed hechten aan je nagels en acrylnagels wel of omgekeerd. Als je zelf geen voorkeur hebt kun je eigenlijk willekeurig voor het één of het ander kiezen.

Ik koos in eerste instantie voor naturel omdat ik al lang blij was dat mijn nagels er weer verzorgd uitzagen, maar ik heb wel het gevoel dat ik nu de ‘kunstnagel vibe’ te pakken heb en het leuk vind om verschillende dingen te proberen. Bij kunstnagels denken veel mensen aan het standaard french manicure, maar dit hoeft helemaal niet.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels3.jpgEen vraag die veel van jullie hadden was: “Zijn je (stiletto) nagels niet heel onhandig?”. Nou, nee hoor! Ik doe er alles mee en heb het gevoel dat ik er alles mee kan doen. Marieke’s enige regel is: ‘Alleen je nagels niet als ‘hefboom’ gebruiken’. Verder kun je er in principe alles mee, ongeacht de lengte. Ik had vantevoren verwacht dat er wel een keer een nagel zou sneuvelen (reparatie is overigens gratis), maar nee: tot nu toe heb ik daar gelukkig nog totaal geen last van.

De nagels bevallen me ook goed omdat ik niet meer veel kwijt tijd ben met nagellak op en af doen (als mijn nagels daar dus tenminste goed genoeg voor zijn en hoeveel ik ook van nagellak houd), maar toch nagels als eyecatchers kan hebben. Daarbij heb ik niet meer dat de ene nagel langer is dan de ander omdat deze is afgebroken of ik deze heb afgebeten. Het kost wat om kunstnagels bij te houden, maar daar staat dus tegenover dat je helemaal geen omkijken meer naar je nagels hebt.

Het was de eerste dag natuurlijk wel even wennen: vooral bij een haarelastiekje indoen of een panty aantrekken moest ik even twee keer nadenken. Maar als je dat niet doet en het gewoon doet is er niets aan de hand.

Wat kan ik verder nog vertellen? Ik moest na twee weken al terug komen omdat nagels van nagelbijters heel snel groeien doordat nagelbijten het nagelbed stimuleert. Het is niet mooi als je nagels erg zijn ‘uitgegroeid’ en bovendien houden de kunstnagels dan nog maar weinig ondersteuning nodig (doordat je nagels zo kort zijn), waardoor de kans groter is dat ze eraf ‘kiepen’. Normaal gesproken kom je na 3 tot 4 weken terug voor een behandeling: afhankelijk van hoe snel je nagels groeien dus. Je kunt je nagels dan steeds van onderaf bij laten vullen, maar als je iets anders wilt – van rond naar stiletto’s of een andere kleur bijvoorbeeld- moet je een nieuwe set laten zetten zoals ik heb gedaan. Hieronder zie je mijn naturel nagels na twee weken en mijn stiletto’s na twee weken. Je ziet duidelijk dat de stiletto’s al minder snel uitgroeiden.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels1-1.jpg
 photo Naildiaryfebruarikunstnagels2-1.jpgWil jij ook kunstnagels proberen? Van Marieke mag ik je t/m 31 maart 30% korting geven op een eerste behandeling (nieuwe set, opvullen van je set als je al kunstnagels hebt, of misschien gewoon een manicure behandeling – net wat je wilt). Vermeld fashionisaparty.com bij je afspraak om de korting te krijgen.

 photo Naildiaryfebruarikunstnagels8.jpgEen afspraak maak je door Marieke te bellen (06 14839050) of mailen. Arnhem is niet voor iedereen dichtbij natuurlijk, maar als het dat voor jou wel is kan ik je Marieke (en kunstnagels) in ieder geval zeker aanraden.

Heb jij kunstnagels (gehad)/zou je ze willen?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties