logo
7 February 2013

NIKKIE fashion show – Herfst/winter 2013/2014

Gepost in fashion

Nikkie Plessen, waar kennen we haar ook alweer van? De laatste jaren ik eigenlijk vooral vanwege haar stijl om door een ringetje te halen (met een beetje tot een beetje boel dank aan styliste Danie Bles). Verder was ze voorheen natuurlijk actrice in Kees & Co en VJ bij TMF. De laatste jaren was Nikkie o.a. presentatrice van ‘New Chicks’ (wat ik als Brabantse stiekem erg lachen vond). Wat ik verder niet wist, maar dankzij Wikipedia nu wel: Nikkie was ook te zien in GTST, Onderweg naar Morgen, Goudkust en nog zo’n tig series en films. Eén ding is duidelijk: genoeg om Nikkie van te kennen. En dat terwijl ze pas 27 is!

Nóg meer om Nikkie vanaf nu van te kennen: sinds 2012 heeft ze haar eigen kledinglijn, NIKKIE genaamd. Afgelopen dinsdagavond werd van de kleding-, accessoire-, tassen- en schoenenlijn de herfst/winter 2013/2014 collectie (dat is inderdaad nog even wachten) geshowd. De tweede collectie van de NIKKIE kledinglijn, die naar eigen zeggen compleet door Nikkie zelf wordt ontworpen. Dat NIKKIE niet een lijn is waar ze alleen haar naam aan heeft gehangen benadrukt ze in dit interview

Omdat Nikkie mij een leuke, spontane persoonlijkheid lijkt, ik van haar redelijk diverse stijl houd en omdat ik verwachtte dat de kledinglijn draagbaar en enigszins betaalbaar zou zijn, wilde ik graag bij de NIKKIE fashion show aanwezig zijn!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
PhotobucketDe collectie sprak me aan omdat deze voor een groot gedeelte heel draagbaar, kleurrijk (bedankt voor het geel, Nikkie!) en een tikkeltje gek is. Daar houd ik van! De schaatsen vond ik voor een wintercollectie een erg leuk detail. Ook het kapsel met de vlechten zou ik héél graag zelf dragen. Verder was de collectie erg uitgebreid en met vier verschillende ‘thema’s’ ook best veelzijdig.

Minpunten vond ik de cocktailjurkjes die in het ‘party’ gedeelte van de collectie zaten: een goud, glimmend jurkje dat héél kort is, een laag decolleté én een lage rug had bijvoorbeeld. Je begrijpt dat echt alleen Nikkie zelf dat kan hebben. Ook vond ik de collectie weinig creatief en origineel. Ik heb niets gezien wat ik nog niet eerder gezien had. Dat maakte dat ik niet verrast werd of gefascineerd raakte, maar het maakte ook de collectie niet minder leuk. Ik bedoel: er zat alsnog weinig tussen wat ik níet zou willen hebben (schoenen! truien! jacks!) en het wiel kan immers niet eeuwig worden blijven uitgevonden.

De show werd georganiseerd in The Harbour Club, zoals je ziet op de eerste. Dit is een oude loods in Amsterdam waar ik nog nooit eerder geweest was, maar wat echt een práchtige locatie is. Hij kwam de collectie en show zeker ten goede. Ook nog even een pluspunt voor de muziek op de pre-party, die met Jennifer Lopez en andere blije nummers (met dank aan Valerio!) echt helemaal mijn smaak was. Ik heb best een tijdje gewacht tot de show begon, dus was die muziek een fijne bijkomstigheid.

Verkooppunten van NIKKIE kun je hier vinden. Er is ook een online shop, waar je een beeld krijgt van de prijzen. Deze vind ik persoonlijk aan de hoge kant, maar ik geloof wel dat je waar krijgt voor je geld. Nikkie brengt in ieder geval stellig naar buiten dat ze veel aandacht aan de kwaliteit heeft besteed en gezien de zelfverzekerdheid waarmee ze met de collectie naar buiten treedt (hopelijk vinden jullie dit een goed argument) denk ik dat ze dat wel waarmaakt.

Wat is jouw beeld van de collectie? Wist je dat Nikkie Plessen een kledinglijn had?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties