logo
20 February 2013

Schrijfgraag – Kleine voeten bevriezen eerder

Gepost in overig
Zo af en toe schrijf ik in de rubriek ‘Schrijfgraag’ over onderwerpen die niet per se met mode en beauty te maken, en waar wat meer schrijfwerk bij aan te pas komt.

Je weet wat ze zeggen over kleine voeten, toch? Ik ook niet, maar ik weet wel wat ík zeg: die bevriezen eerder. Dat werd weer pijnlijk duidelijk met de sneeuw van de afgelopen weken.

“Au, au, au, mijn voeten doen zo’n pijn”, kerm ik als ik een half uurtje met mijn vriendje door de sneeuw loop. “Komt omdat je de verkeerde schoenen aan hebt”, antwoordt hij op een ‘vertel eens iets nieuws’ toon. “Nee hoor”, zeg ik bijdehand. “Komt omdat ik kleinere voeten heb. Die bevriezen eerder”. Een tikkeltje verbaasd door deze wijsheid kijkt mijn vriendje me aan: “Van wie heb je dat nou weer?”.

 photo Schrijfgraag-Kleinevoetenbevriezeneerder1-1.jpg“Zelf bedacht”, zeg ik trots. “Als een klein meertje wel bevriest en een zee niet, dan bevriezen grotere voeten met meer bloed toch ook eerder dan kleinere voeten met minder bloed?”. Ik ben nooit zo’n wijsneus, maar wel als ik mijn modekeuzes moet verantwoorden. En oké: als ik een discussie kan winnen. En dat gebeurt in dit geval. Die conclusie trek ik tenminste wanneer het stil blijft ‘aan de andere kant van de lijn’.

Hoe dan ook stond ik te trappelen om, eenmaal thuis wedergekeerd, gebruik te maken van mijn vriendje’s kerstpakket: zijn voetenbad. Theoretisch een heerlijk ding voor mensen met chronische-last-van-kou, maar in de praktijk niet zo handig als je er geen warm water in gooit: “Dat doet de infrarood wel”, zegt mijn vriendje. Dat zal best, maar de bedoeling was vandaag nog. En daar zat ik: in een koud voetenbad te koukleumen en afhankelijk te zijn. Dat laatste is normaal best lekker aan in zo’n voetenbad zitten -“Schat, kun je even mijn thee aangeven?”-, maar in dit geval was het geen pretje. Dat moest anders.

 photo Schrijfgraag-Kleinevoetenbevriezeneerder4.jpg
 photo Schrijfgraag-Kleinevoetenbevriezeneerder3.jpgWant afhankelijk zijn is soms dan best leuk, het is vooral ook onhandig. Ik zou voortaan mijn eigen voeten wel opwarmen. Met een voeten’bad’ zonder standje koud. En natuurlijk één waarbij je óók niet kunt lopen: “Schat, geef die thee nog eens aan”.

Wat doe jij tegen koude voeten?

Mijn nieuwe onafhankelijke, maar afhankelijke, voeten’bad’ is de Medisana Voetenverwarmer en is hier te koop bij fonq.nl. Voor €29,95 ga je er elke dag elke koude voet mee te lijf. Hij is – zie de nadrukkelijke vermelding- óók geschikt voor grote voeten. Maar vooral voor kleintjes. Want die bevriezen eerder.


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties