logo
7 February 2013

Wat vind jij? – Oren op mutsen en haarbanden

Gepost in fashion
Meningen zijn er om uit te wisselen en van te leren, vind ik. Gelukkig zijn ze er rondom kleding, mode en andere gerelateerde onderwerpen meer dan genoeg. In deze rubriek komen ze aan bod!

Gezien mijn liefde voor kleur, prints en gek doen als het om kleding en accessoires gaat, wordt erop mijn outfits nog wel eens met het woord ‘kinderachtig‘ gereageerd. Ik begrijp deze associatie best (alhoewel: soms niet), en vind ‘kinderachtig’ bovendien geen belediging als het bedoeld wordt in de zin van ‘speels’. Ik sta al zo serieus in het leven: er mag best iets speels aan me kleven. Graag zelfs. Helaas vind ik de connotatie van kinderachtig toch een stuk minder leuk klinken dan van speels.

PhotobucketIn het kader van: ‘Wat is nou eigenlijk kinderachtig en wat vinden jullie kinderachtig?’ (dan heb ik het niet over gedrag, maar over uiterlijk) koos ik iets uit waarvan ik zeg: ‘Als ik íets moet noemen qua kleding of accessoires wat ik misschien wel een béétje kinderachtig vind, dan zijn het wel… oren op mutsen en haarbanden’. Toch weerhoudt me dat er niet van het wel te dragen. Sterker nog: ik vind ze leuk, schattig en vrolijk. Het is misschien lang geleden dat ik hem droeg, maar deze haarband heb ik bijvoorbeeld nog steeds. Net zoals ik een muts met oortjes heb (not shown on the blog yet).

Photobucket


“(Dieren)oren op mutsen en haarbanden zijn kinderachtig en dus niet leuk”.

Ik vind oren op haarbanden en mutsen dus wél een beetje kinderachtig (hè gad, ik vind kinderachtig eigenlijk al een te negatief woord), maar daarmee absoluut niet minder leuk. Je kunt daarom concluderen dat ik wel van een beetje kinderachtig houd.


Photobucket


De vraag is of dat oren op mutsen en haarbanden altíjd kinderachtig zijn: hier kan natuurlijk best verschil in zitten! Bij de bovenste foto vind ik de muts inderdaad iets kinderlijks hebben, terwijl de derde foto (de foto hierboven) een pet laat zien die totaal geen kinderachtige indruk op me maakt. Dit komt natúúrlijk door de context: of iets mooi of lelijk is, hangt wat mij betreft voor 90% samen met hoe en met wat je het draagt. Ik denk dat precies hetzelfde geldt dat voor of iets kinderachtig is, of stoer, of rebels, of lieflijk, of nou ja… verzin een stijl, you get the point.

Voor mij geldt dus dat ik oren op mutsen en haarbanden leuk, vrolijk, schattig en sóms een beetje kinderachtig vind. Hoe zit dat bij jullie? Vind jij ook dat er niet zoveel mis is met kinderachtig en dat kinderachtig een relatief begrip is? Of zeg je: volwassenen hebben hun tijd gehad en moeten zich gedragen (lees: kleden) naar hun leeftijd? Het kan natuurlijk ook nog dat je niet weet of je dit soort oortjes kinderachtig vindt of niet en dat het je ook helemaal niet interesseert: je vindt ze gewoon mooi of lelijk.

Ik ben benieuwd: ben je het eens of oneens met de stelling?

P.S. Helemaal in de “oorstemming” gekomen? Hier kun je er zelf één aanschaffen: muts  haarband met kattenoren haarband met konijnenoren.


Bronnen foto’s: 

Easy Fashion / Backstagefashionreports

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties