logo
24 February 2013

Wat wil je van me weten? – De antwoorden! (deel 2)

Gepost in persoonlijk

Na deel 1 lees je vandaag deel 2 van de antwoorden op jullie vragen!

Als je één kledingstuk of accessoire zou mogen verbieden (dus dat niemand op straat dat nog zou mogen dragen), wat zou dat dan zijn?

Geen één. Daar hoef ik geen moment over te twijfelen. ‘Fashion is a party’ betekent voor mij juist dat er geen regels zijn op modegebied, dus dat betekent ook dat ik die al helemaal niet zou willen bepalen.

Aan welke kledingtrend had/heb jij hekel?

Ook geen één. Ik vind het ene echt wel leuker dan het andere, maar ik zie in heel veel wel charme en ik vind dat het er ontzettend vanaf hangt hoe je iets combineert. Mode is pas een feestje als je alle mogelijkheden omarmt denk ik, dus je moet gewoon niet in termen als een ‘hekel aan’ denken, maar juist proberen!

Wat is volgens jou de grootste modeflop? Vind jij bijvoorbeeld net als vele sokken in sandalen echt niet kunnen?

Moet ik hier nog antwoord op geven, haha? Zie de voorgaande antwoorden. Het enige wat ik als ‘modeflop’ zou kunnen bestempelen is dat je je uiterlijk geen aandacht geeft: dat is zonde! Maar dat heeft niets met mode te maken, maar met aandacht voor jezelf. Verder mag elke stijl er zijn, vind ik. Nogmaals: ik vind niet alles mooi, maar ik vind het belangrijker dat er op straat de ruimte is om met mode te experimenteren dan dat iedereen er heel erg mooi bijloopt. Dat eerste lijkt me een veel groter ‘Fashion is a party’ (daar is ie weer!) gehalte hebben. Verder vind ik het zonde als mensen zich alleen maar donker/ordinair/over de top/alternatief kleden omdat ze niet beter weten: omdat ze nooit anders hebben gezien, niet anders durven of omdat ze denken dat ze met hun uiterlijk een boodschap moeten uitzenden. Ik denk dat je met uiterlijk jezelf moet zijn, niets meer en niets minder. Als dát dan betekent dat je met je uiterlijk een boodschap uitzendt: so be it.

 photo modeflopexaminer.jpg
Dit is hoe ik het zie: wat ‘kan’ bepaalt niemand, wat ik mooi vind bepaal ik, wat jij mooi vindt bepaal jij (maar zeg niet te snel dat je iets niet mooi vindt – alsjeblieft- want dat maakt mode minder leuk).

Wat is je ergste miskoop geweest?

Ook in miskopen geloof ik eigenlijk niet en wil ik in ieder geval niet geloven: zie dit filmpje.

Ben je gepest?

Gelukkig niet! Ja, vast wel eens getreiterd ofzo, maar ik heb er niets van onthouden dus zal het niet bijster ernstig zijn geweest. Ik weet wel dat ik als kind best wel zelfverzekerd was (meer dan nu, gek genoeg misschien) en dat dat voor jaloezie kon zorgen bij klasgenoten, waardoor ze niet altijd even aardig tegen me waren. Maar nogmaals: niets heel serieus.

Wil je ooit trouwen? Wil je kinderen?

Jeetje! Ja, ik wil wel kinderen, omdat ik mezelf voortplanten toch eigenlijk wel dé taak vind in mijn leven. Maar wat nou als ik bijvoorbeeld geen kinderen kan krijgen? Dan moet ik toch echt een andere taak verzinnen. Dus ik probeer me niet te veel op die gedachten te focussen, want dan kan het (zo zit ik met alles in elkaar) alleen maar tegenvallen. En trouwen? Wilde ik altijd wel, maar ik begin eerlijk gezegd wel steeds meer te twijfelen. Ten eerste vind ik het echt poepie(veel te)duur eigenlijk (want denk maar niet dat ik met een hutje op de hei genoegen neem als ik het dan tóch doe) en ten tweede gaan er zoveel mensen scheiden tegenwoordig: hoe a-romantisch ook, statistisch is de kans nou eenmaal groot dat ik het op den duur ook zou doen. Scheiden lijkt me gewoon nóg iets pijnlijker als je ook echt getrouwd bent. Aan de andere kant: ik zou wel echt het gevoel hebben dat ik iets gemist heb als ik nooit zou trouwen.


 photo marriageringtumblr.jpg

Zou je graag nog iets anders doen dan je blog? Als in je ‘droomjob’?

Er is heel veel wat ik leuk vind, maar als je het hebt over een droomjob dan zou ik gewoon heel veel willen betekenen, maakt niet uit op welke manier, binnen één van mijn twee passies: mode (wel mode op mijn manier, zoals ik het op mijn site ook uitdraag) of dieren. Daarnaast houd ik ook van schrijven, maar wel als middel om iets anders te bereiken: het is niet mijn passie opzich. Vroeger wilde ik altijd nieuwslezeres worden en ik moet zeggen: dat lijkt me ook nog steeds wat. Alleen maar omdat ik die mensen bij de NOS eens wil laten zien dat je het journaal er veel gezellig op wordt als de nieuwslezeres erbij zit als de ‘hippieshake’ haha.


 photo 12-02-2013derollenomgedraaid385.jpg

Zou je ooit nog verder willen studeren?

Liever niet nee, maar als het noodzakelijk is (of als het mij noodzakelijk lijkt) bij iets wat ik wil bereiken of op dat moment, zal ik het wellicht wel gaan doen.

Wat voor dates doe je graag?

Dates? Als in met mijn vriendje? Maakt me eigenlijk niet zoveel: als ik maar niet te moe en wel ontspannen ben (wat nogal eens wel en niet het geval is) en we er dus samen om kunnen lachen. Dan is alles leuk, toch?Ik heb er één vraag uitgepikt die ik jullie terugstel: wat is jouw droomjob?


Bronnen eerste twee foto’s:

Examiner.com / tumblr

Laatste foto door Saskia van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties