logo
8 March 2013

Mijn kamer – De boeken

Gepost in overig

Ik heb al vaker verteld dat de ambitie er is, maar ik er niet echt prioriteit aan geef: lezen. Mijn boekenverzameling is dan ook  bescheiden en bestaat voor een groot deel uit boeken die ik uit de Albert Heijn kortingsbak heb meegegrist voor €4,-, met het idee dat ik in ieder geval genoeg leesmateriaal zou hebben wanneer ik op een zeker moment wél de leeskriebels zou krijgen.

Verder heb ik veel mode- en dat soort boeken (verrassing, haha!). Een paar uit het Stenen Tijdperk (de 90s bedoel ik daarmee), die ik tijdens de opheffingsuitverkoop van de Slegte niet kon laten liggen omdat ik simpelweg dacht: ‘Dat is toch enig voor mijn kleinkinderen later? Dat ik kan zeggen: toen ik geboren werd, liepen de mensen er zo bij’. Ook een paar nieuwere hoor. Van The Sartorialist bijvoorbeeld. See it for yourself:

 photo Mijnkamer-Deboeken6.jpg photo Mijnkamer-Deboeken1-1.jpg
 photo Mijnkamer-Deboeken3.jpg
 photo Mijnkamer-Deboeken2.jpgIk ben echt dól op modeboeken, zucht. In Stockholm was een winkel waar ze zoveel geweldige hadden en waar ik zo graag nog eens terug wil nadat ik de loterij gewonnen heb. Of er nou geen plaatje of geen tekst in te bekennen is: ik houd ervan.

Met mijn boeken doe ik dus helaas veel te weinig (ter compensatie zorg ik voor veel te lezen in deze post, zoals je merkt). Ik maakte een frisse leesstart met Alles Wat Er Was in februari, omdat in januari veel tijdschriften januari/februari nummers zijn. Daardoor had ik even wat minder tijdschriften te lezen en wat meer tijd voor een boek. Inmiddels ligt er echter weer een stapel van een stuk of vijf tijdschriften naast mijn bed en om die op tijd (voor de volgende editie) door te werken kost me al moeite; laat staan dat ik er ook nog een boek naast heb. Nou wil ik niet doen alsof ik er het slachtoffer van ben tijdschriften te moeten lezen: ik vind het heel erg leuk en ik lees ze allemaal van A tot Z. Het liefst ook maandelijks opnieuw de colofons (daarom vind ik het ook zoveel tijd kosten). Conclusie: iemand nog tips voor het tijd maken van lezen? Ik faal er hopeloos in. Wat zeg je? De colofons overslaan? Oké, dankje.

En dan te bedenken dat ik als kind van tien al 16+ boeken las en bijna één boek per dag: ik verslond boeken, kreeg niets anders op mijn verjaardag en het maakte me erg goed in taal (wat tot mijn grote spijt inmiddels weer erg is verwaterd) én in mezelf vermaken. Ik ben zelfs op mijn elfde voorleeskampioen van Den Bosch (en omstreken!) geweest omdat ik blijkbaar niet alleen goed kon lezen, maar ook kon voorlezen (heb nog gegoogled op een krantenbericht, maar Den Bosch was blijkbaar toch niet (inter)nationaal genoeg). Jaha, wisten jullie niet hè?

Hoe is jouw boekenverzameling? Wat is er vooral in te vinden?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties