logo
22 March 2013

Mijn kamer – De nagellak

Gepost in beauty, persoonlijk

Toen ik afgelopen weekend mijn nagellak inruimde in de Ikea Helmers die ik daarvoor nog over had, dacht ik twee dingen:

1. Ohja, zoveel was het.

2. Toch jammer dat ik nu kunstnagels heb.

Met dat laatste ben ik nog steeds erg blij, want altijd maar nagellak móeten dragen om mijn nagels mooi te houden (dat legde ik hier uit) was niet zo leuk en bovendien vond ik dat er alles bij elkaar in dat lakken/drogen ook veel tijd ging zitten. Echter, toen ik al die kleurtjes weer in mijn handen had, begon het toch weer te kriebelen om te gaan “kwasten”…

 photo MijnkamerDenagellak1.jpgMijn nagellakcollectie laten zien vind ik een beetje gênant, want nadat ik op mijn schoenencollectie en sieraden al reacties kreeg als: “Ik dacht dat ik veel had…”, voelt het alsof ik aan het pronken ben. Zo’n beetje dé reden waarom ik mijn collecties nooit eerder heb laten zien.

De reden dat ik veel nagellak heb is omdat ik a) altijd een kleine obsessie voor nagels heb gehad b) dol ben op kleurtjes, glitters en effecten (en met nagellak kun je je daar echt he-le-maal mee uitleven als je wilt) en c) omdat ik door de jaren heen officieus nagellakmerken (en misschien ook wel kleuren…) ben gaan sparen. Met dat laatste ga ik maar gewoon ophouden, want je kunt de kleur of tint zo gek niet bedenken of ik heb er nagellak van. Nu ik op het punt ben beland dat merken wel écht met iets bijzonders moeten komen wil het nog wat toevoegen aan mijn collectie, is de lol er ook wel een beetje vanaf. Ik bedoel: ik heb zo een stuk of vijftien zalmkleurige lakjes en die zijn allemaal echt wel net wat anders hoor, maar who cares?! Zowel ik als jij zien gewoon zalmkleurig.

 photo MijnkamerDenagellak4.jpg
 photo MijnkamerDenagellak2.jpg
 photo MijnkamerDenagellak3.jpg
 photo MijnkamerDenagellak.jpg
 photo MijnkamerDenagellak5.jpg
 photo MijnkamerDenagellak9.jpg
 photo MijnkamerDenagellak6.jpg
 photo MijnkamerDenagellak10.jpg
 photo MijnkamerDenagellak7.jpg
 photo MijnkamerDenagellak11.jpg
 photo MijnkamerDenagellak12.jpg
 photo MijnkamerDenagellak8.jpgNou wil ik trouwens absoluut niet doen alsof ik aan mijn nagellakcollectie geen lol beleef en het alleen maar nutteloos veel loopt te zijn, want -hoe raar dat ook mag klinken- ik vind het echt geweldig om naar al die potjes te kijken. In mijn ‘oude’ kamer stonden ze uitgestald op smalle plankjes aan de muur en waren ze het eerste wat ik zag als ik ‘s ochtends opstond. En daar werd ik blij van. De reden dat dat systeem niet (meer) werkte is dat het veel te stoffig werd en elk potje één voor één wekelijks af te stoffen veel te veel werk is. Vandaar dat ze nu (helaas) zitten opgeborgen in lades. Daarnaast ga ik ze sooner or later ook echt weer allemaal dragen hoor. Erop vertrouwend dat ik mijn nagels uit mijn mond kan houden.

Houd jij van nagellak?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties