logo
9 March 2013

Outfit – Retro chic

Gepost in mijn outfits

Dit is wat ik aantrek als ik simpelweg iets specialers dan alledag aan wil of daar de gelegenheid voor heb. Niet ontzettend feestelijk, maar wel met de uitstraling ‘ik heb mijn best gedaan’, zou ik deze outfit willen noemen. Dat ‘ik heb mijn best gedaan, maar ben niet te feestelijk’ zou ik normaal casual chic noemen, maar in dit geval vind ik de outfit vooral retro chic. De eyeliner en hairdo met knipoog naar Amy Winehouse, de vintage trui van FAC vintage, maar ook het broekje had vintage (en dus retro) kunnen zijn… de hang naar het verleden is duidelijk aanwezig. Ik vind het een erg leuke outfit en kreeg er gelukkig ook weer erg leuke reacties op.

Leuk aan deze outfit is dat hij niet té opgedirkt is. Hoewel het haar vrij net zit, zit het toch ook wel weer nonchalant. En hoewel er glitter in de trui zit, is het een heerlijk wegkruipen-op-de-bank-model. Van een dergelijke sfeer houd ik bij een outfit: hoge hakken en er een nochalante trui op in plaats van een feestelijk jurkje. Dat eerste vind ik verrassender, origineler en ook mooier, want meer in balans.

Zie je dat, na een paar keer wassen, mijn haar een stuk roder wordt door het rood wat onder de paars verf zit (zat)? Hier zie je het extra goed, doordat de trui écht paar is. Jammer vind ik dat, maar er is niet iets aan te doen voor zover ik weet.

 photo Outfit-Retrochic.jpg
 photo OutfitRetrochic1.jpg
 photo OutfitRetrochic7.jpg
 photo OutfitRetrochic4.jpg
 photo OutfitRetrochic5.jpg
 photo OutfitRetrochic6.jpg
 photo OutfitRetrochic2.jpg
FAC Vintage trui (kun je hier vinden)
H&M Trend ketting
New Yorker broekje
Nowhere schoenen (kun je hier vinden)
C&A jas


Foto’s door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties