logo
20 March 2013

Terugblik – Dit was winter 2012/2013!

Zo tegen het einde van een seizoen is iedereen helemaal bezig met de volgende. Voor mij geldt hetzelfde hoor en logisch ook: van winter hebben we genoeg gezien (lente it is!) en vooruit kijken is bovendien erg gezond. Toch vind ik het ook een beetje jammer: dat we wel weten dat het aankomende seizoen de gladiator sandaal wellicht terugkomt in de winkels en op de straten. Dat we wel op de hoogte zijn van het feit dat we om de oren zullen worden geslagen met 80s en 90s invloeden Terwijl er geen hond meer naar kraait wat de afgelopen winter ons heeft gebracht op modegebied. Trendwatchers, modeontwerpers en kledingwinkels kunnen ons nog zoveel voorhouden en -schrijven, het uiteindelijke straatbeeld doet wat zij wil. Zo werd de sneaker wedge wáy populairder dan Isabel Marant waarschijnlijk ooit heeft durven dromen, maar heb ik bijvoorbeeld (ondanks de 50 tinten-hype) weinig aan bondage terug gezien.

In deze post kijk ik niet alleen naar de trends van afgelopen seizoen, maar vooral ook naar alles wat er op fashionisaparty.com opvallend was. Bijvoorbeeld: hoe ging het met mijn huid, welke outfit posts waren populair en wat waren typische ‘winter 2013’ trends?

 photo carineroitfeldalltheprettybirds.jpg
Carine Roitfeld werd met deze skibril-achtige zonnebril gespot en ik dacht dat ze na een tijdje wellicht niet meer de enige zou zijn, maar de winter en zonnebrillen blijken niet zo geweldig samen te gaan (ik zie er tenminste niemand mee…). En ik verwacht niet dat deze zomer mensen met een skíbril willen lopen: het is tenslotte zomer!


 photo modemusthavesjurkje.jpg
De barokprint was vooral heel populair rond de feestdagen: het is dan ook een erg chique print, vind ik. Vooral op jurkjes, en soms op een blazer, kwam ik de barokprint tegen.


 photo belgischewintersolden2013.jpg
Er kwamen erg veel reacties op mijn stukje over de Belgische solden, die in januari weer gehouden werd. Is zo’n systeem nou minder of beter geregeld dan in Nederland? En hoe is het openbaar vervoer van Nederland naar België eigenlijk? Jullie verschilden van mening.


 photo onesieasoswithears.jpg
“Oh, die is leuk!”, hoorde ik van alle kanten toen ik over de onesie schreef. Het kledingstuk turned pyjama werd deze winter, naar mijn idee, pas écht populair.


 photo Outfit-Vuilniszakommnnek4.jpg
Ik droeg een sjaal als een vuilniszak in een outfitpost in januari en hield mijn hart vast. Tot mijn verbazing bleek het echter één van de populairste outfitposts van deze winter te zijn!


 photo stellamccartneylovelybylucy.jpg
Ik noemde de zwart/witte Stella McCartney’s dé schoenen van deze winter en hoewel de meesten van jullie de schoenen nog nooit hadden gezien vonden jullie ze prachtig.


 photo watvindjijtijdschriftenzijnuitdetijd.jpg
Eén van mijn ‘Wat vind jij’s’ ging over tijdschriften. Ik stelde de vraag: zijn die uit de tijd of niet? Jullie antwoord was unaniem “nee”!


 photo Outfit-Eekhoorn6.jpg
Dé manier om fans te krijgen: krullen en een eekhoorntrui dragen! Nee, grapje, maar wat kreeg ik een leuke reacties op die combinatie!


 photo NIKKIEfashionshowHerfstwinter2013201428.jpg
Eén van de weinige events die ik deze winter bezocht werd georganiseerd door Nikkie Plessen en haar team. Achteraf bleek het een erg spraakmakende show, want er wordt nu nog gesproken en geschreven over wie, wat en in hoeverre Nikkie gekopiëerd heeft binnen haar kledinglijn.


 photo streetstyleorenopcapeasyfashion.jpg
Kan zeker een trendje van dit seizoen genoemd worden: oren op mutsen en hoeden. Jullie meningen erover waren twijfelachtig.


 photo Outfit-Middenineenhagelbui1.jpg
Winter betekent: outfitfoto’s maken met slecht weer. Hoewel ik daar 90% van de tijd erg van baal, valt het soms ook erg mee. Wanneer jullie van de hagel op mijn foto’s “dat maakt het interessant” zeggen bijvoorbeeld.


 photo helpmeoutmijnkamerinrichten3.jpg
Mijn kamer kreeg een make-over: je kan het niet gemist hebben. In een aantal delen (en more to come) liet ik jullie de afgelopen weken het resultaat zien + wat er zich in mijn kamer eigenlijk allemaal schuil houdt.


 photo utrechtbinnenstad.jpg
Terwijl ik overtuigend zei dat ik helemaal vóór koopzondag ben, dacht ik ook: “wie niet?”. Een heleboel van jullie! Tal van tegen-argumenten kreeg ik te horen, waardoor ik er nu toch íets genuanceerder over denk.


 photo fallmagazinecoverissue1.jpg
In februari werd er een nieuw modetijdschrift gelanceerd: best prettig, aangezien er ook regelmatig verdwijnen op dit moment.


 photo Mijnkamer-Mijnschoenen4.jpg
“Waarom bewaar je de schoenendozen?” was dé vraag toen ik mijn schoenen aan jullie liet zien. Sorry als het onduidelijk was, maar alle schoenen die ‘los’ staan zie je staan en van alle schoenen die in een doos zitten zie je de doos: in de dozen zitten dus inderdaad ook nog schoenen.


 photo Outfit-Bohochic4.jpg
Helemaal geen typische ‘winter 2013’ outfit, maar wel één van mijn populairste van deze winter: boho chic.


 photo Naildiaryfebruarikunstnagels7.jpg
Je kunt het moeilijk gemist hebben: deze winter was ook dé winter dat ik met kunstnagels liep. Hoewel het merendeel van jullie dat niets vindt of niet bijster enthousiast is, waren er gelukkig ook een paar dames die helemaal wild werden van mijn felgroene punten (en nog veel meer dames van mijn pied-de-poule punten!).


 photo tothedarkside1.jpg
Ik verfde mijn haar donker en – terwijl jullie mijn rode haar altijd zo mooi vonden- krijg er nog steeds veel complimenten over. Ook ikzelf ben er blij (misschien nog wel blijer dan toen de verf er net op zat) mee.


 photo MyfirstBB3.jpg
En nog meer persoonlijk beautynieuws: ik ging voor het eerst weer make-up op mijn huid smeren. Dat was even spannend, maar na een paar weken kan ik bevestigen dat mijn huid het helemaal prima vindt. Wat een geweldig nieuws!


 photo Outfit-Spikesopmnsneakers5.jpg
Zijn het de konijntjes, de staart of toch de sneakers die ik eronder droeg? Ik weet het niet, maar wat kwamen er veel lovende reacties op de ‘spikes op m’n sneakers‘ outfit!


 photo piercingpinterest.jpg
Ik vuurde vier dames met piercings op jullie af, waarna deze dame absoluut als ‘winnares’ uit de bus kwam. Wat ik al verwachtte bleek waar: over piercings bestaan tal van meningen en ik heb ze zo’n beetje allemaal van jullie gehoord, maar de meeste zijn het erover eens dat een subtiele piercing het mooiste is.


 photo IkenNicki1.jpg
Nicki Minaj bracht haar tweede lipstick uit! Ik voelde me erg vereerd dat véél van jullie zeiden: “Jij bent de eerste waarbij ik hem mooi vind staan”. Gelukkig maar, want ik was zeker van plan hem vaker te dragen!


 photo Outfit-Treintjekomtzo3.jpg
Veel van mijn outfitpost locaties worden gerouleerd en/of zijn vergelijkbaar, maar soms vind ik een mooie/leuke nieuwe locatie die aan mijn vaste plekjes wordt toegevoegd. Deze winter was dat dit verlaten spoor. Helaas niet zo dichtbij, dus – aangezien ik geen rijbewijs/auto heb en afhankelijk ben van een “fotograaf”- ik kan alleen maar hopen dat ik er gauw weer eens heen kan.


 photo ampOtherStoriesschoenenMijnfavorieten.jpg
Tot slot was deze winter hét seizoen dat & Other Stories haar webshop opende. Het zusje van H&M heeft vooral mooie schoenen if you ask me!Vinden jullie het leuk vier keer per jaar een overzicht als deze te zien?


Foto credits en bron vermeldingen: zie links.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties