logo
27 April 2013

Blogpost tips – Koninginnedag editie!

Gepost in overig
Via de rubriek Blogpost tips wil ik regelmatig de blogposts, nieuws items en/of inspiratie artikelen met jullie delen die ik dagelijks op andere sites tegenkom, en de moeite van het bekijken meer dan waard vind.

Voor één keer terug: blogpost tips! Nu iedereen zo creatief bezig is voor deze speciale, voorlopig laatste, Koninginnedag, wilde ik die creativiteit en tips graag voor jullie bundelen. Het resultaat zijn zeven blogpost tips zoals je ze kent van ‘vroeger’. Allemaal hebben ze wat te maken met 30 april.

P.S. Realiseer je dat vandaag de laatste dag is om iets oranje’s-of-ander-Koninginnedags te bestellen om het op tijd in huis te hebben!

Tip! Maak Kroningsdag kaarten.
 photo koninginnedagkaartenroyalcards.jpg
We sturen wel een kaartje met Kerst en een nieuw jaar, maar waarom dan eigenlijk niet met Koninginne(Kronings)dag? Omdat je niet altijd een kaartje kunt sturen natuurlijk, maar des te leuker is het als je het op een overwacht moment (zoals nu, vlak voor Koninginnedag dus) wél doet. Nóg leuker is het als je de kaarten zelf gemaakt hebt. Deze post vertelt je hoe.


Tip! Verwerk oranje subtiel in je outfit.
 photo koninginnedagoutfitsubtieloranjeinjeoutfitverwerkenstockholmstreetstyle.jpg
Er zijn mensen die oranje een afschuwelijke kleur vinden, maar tijdens Koninginnedag toch ook niet compleet achter willen blijven. Een goed compromis is dan om subtiele oranje accenten in je outfit te verwerken, zoals dit meisje bijvoorbeeld met haar beanie heeft gedaan.


Tip! Kroontjes op je nagels.
 photo koninginneagnailartlevedekroninglinnes.jpg
Ideaal voor de make-up- en nagellakliefhebbers onder ons: je gaat tijdens Konginnedag gewoon los met oranje (en kroontjes, in dit geval) make-up en nagels, zodat je kleren het werk niet hoeven te doen. Omdat oranje make-up letterlijk ‘in your face’ is, zijn oranje nagels waarschijnlijk de meest draagbare optie. Achter bovenstaande link vind je een tutorial die uitlegt hoe je deze nagels maakt.


Tip! Het Willem Alexander McQueen shirt.
 photo koninginnedagt-shirtwillemalexandermcqueenoutfitinspiratie.jpg
Blogger Linsey heeft samen met kledingmerk Nola Nova haar eigen k(r)oningsdagshirt ontworpen. Het shirt is lekker edgy en met een knipoog geworden – net zoals de stijl van Linsey zelf. Via de link kun je het shirt bestellen én inspiratie op doen hoe het te combineren.


Tip! Mijn Koninginnedag outfit van vorig jaar.
 photo koninginnedagoutfitfashionisapartyroodwitblauw.jpg
Wat droeg ik ook alweer op 30 april 2012? Juist: eens géén oranje, maar rood, wit en blauw. Met een verrassende achterkant-van-mijn-benen. Om die te zien moet je even op de link klikken!


Tip! Rood, wit, blauwe taart.
 photo koninginnedagtaartpatrioticrosecake.jpg
Hij is niet eens ontworpen voor ons Nederlanders, noch voor miss Bea -deze taart-, maar voor onze Westerburen: de Amerikanen. Die hebben een vlag in dezelfde kleuren, weet je nog? Wat kan ons het echter schelen? Die roosjes zijn dan wel geen tulpen: ik vind ze té leuk! Bakken en smullen maar dus.


Tip! De King Alex sweater.
 photo koninginnedagsweaterkingalexsweaterno418welikefashiontwitter.jpg
Geen blogpost, wel een tweet. Dikke kans dat je er al ergens van gehoord hebt: de King Alex sweater. Deze Kenzo look-a-like is ontworpen door het nieuwe kledingmerk No.418 en immens populair. Niet zo gek, want zoals Welikefashion (waar de sweater, als je geluk hebt tenminste, o.a. te koop is) al schrijft: met deze sweater hoef je niet head-to-toe in het oranje, als je dat niet wilt, maar houd je je wel helemaal aan het thema.Ga jij iets bijzonders doen/aantrekken/maken tijdens/voor Koninginnedag?


Alle credits gaan naar de bronnen. 

Bronnen afbeeldingen: zie links.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties