logo
14 April 2013

Hoe oud zou je zijn als je niet wist hoe oud je was?

Gepost in overig

Zo luidt de filosofische vraag in het laatste nummer van I-D magazine.

 photo KarlieKlossID1.jpgIk ben dol op pyschologieën (dat is geen woord hè?) en filosofieën en werd dan ook gelijk enthousiast van deze vraag. Vooral omdat hij op verschillende manieren te interpreteren is. De makkelijkste is denk ik: “Als je mocht kiezen, hoe oud zou je dan zijn?”. En de moeilijkste is volgens mij: “Hoe zou je beredeneren of voelen hoe oud je was als je dat niet wist? Aan de hand van je fysieke gestel, je mentaliteit of je omgeving?”.

Anyway: hoe zou jij de vraag beantwoorden? Ik zou gelijk zeggen dat ik 80 ben, als ik niet wist hoe oud ik ben. Al mijn hele leven voel ik me vrij serieus, niet zo speels, niet zo jeugdig… Ik vind mezelf regelmatig oud, als ik me realiseer dat ik alweer 20 wordt, maar dat is vooral rationeel benadert. Gevoelsmatig voel ik me veel ouder dan ik ben.


Bron afbeelding.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties