logo
13 April 2013

Mijn meest oncomfortabele kledingstukken en schoenen

Terwijl ik een jaar geleden waarschijnlijk nog had gezegd dat ik totaal geen boodschap heb aan of iets lekker zit, dat ik comfort niet belangrijk vind en dat de uitspraak ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ er niet voor niets is, merk ik dat dat de laatste maanden is veranderd. Ik draag nog maar weinig pumps (dan liever laarzen met hakken), des te vaker sneakers en ander comfortabel schoeisel en afgelopen winter droeg ik gewoon bijna dagelijks een trui. Ik maak nog wel eens een gekke uitzondering, maar “Suz kan in hartje winter zo een bikini aantrekken” (zoals mijn vader altijd zei) gaat niet meer op.

Het is niet zo dat ik comfort tegenwoordig vóór alles laat gaan en ik totaal van mijn geloof ben gevallen, maar ik merk dat ik er een beetje genoeg van heb: pijn lijden, kou kleumen en ‘s avonds opgelucht kunnen ademhalen. Nog steeds draag ik strakke knotten waar ik ‘s avonds gillende hoofdpijn van heb (ik zei toch dat ik niet totaal van mijn geloof gevallen ben?), maar een broek die eigenlijk te strak zit – waardoor ik er buikpijn van krijg- zeg ik nu gewoon vaarwel. Een body die zo strak zit dat ie in m’n huid snijdt hoef ik niet meer. Flatjes waar met koeienletters “blaren” op staat geschreven doe ik niet meer aan als ik veel moet lopen. Ga zo maar door.

Waar mijn lichtelijke weerstand tegen comfortabel is begonnen? Volgens mij zo: ik denk bewust of onbewust dat een comfortable outfit ‘lekker makkelijk’ uitstraalt en aan ‘lekker makkelijk’ heb ik een hekel. Ik ben meer van ergens voor gáán en ergens voor stáán (en dat met je kleding uitdragen).

Wat zijn/waren nou kledingstukken en schoenen waar ik fysiek wel van kon janken? Ik denk niet per se wat je zou verwachten. Kijk mee:

 photo ombrefringes6.jpg
Mijn jurkje (die ik ook wel als top droeg) met “ombre fringes”. Die was vooral niet praktisch, maar niet praktisch betekent eigenlijk ook altijd oncomfortabel. Ik bleef er óveral mee aan hangen.


 photo Sterrenshorts4.jpg
Deze shorts met sterren. Erg leuk in de zomer (en in het voorjaar en najaar met panty of maillot), maar ik ben eígenlijk niet gemaakt voor shorts (heb het al vaker gezegd, toch?). Ze staan aan de achterkant open, zijn te kort of zitten te strak… ik voel me er niet erg gemakkelijk in.


 photo gewaagd1.jpg
Waarschijnlijk het meest oncomfortabele wat ik ooit heb gedragen: dit geheel. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon ademhalen. Het badpak als top is leuk bedacht van me vind ik, maar ik hoop voor zwemmers dat hij als gewoon bádpak comfortabeler is.


 photo GayPride7.jpg
Na deze schoenen een dag gedragen te hebben had ik nog dágen ontzettende pijn aan mijn voeten. Wat ik ook (niet) droeg: mijn voeten waren héél erg boos op me.


 photo Floppyhoed2.jpg
Niet praktisch en dus ook niet comfortabel: de floppy hoed. Deze moet je eígenlijk gewoon bewaren voor een vakantie waar de wind niet waait, want voor Nederland zijn ze niet gemaakt.


 photo Outfit-Mijnfavorietejurkje1.jpg
Ik ben er al zo’n vijf keer uitgescheurd, maar ik kan er maar geen afstand van doen. Dit jurkje is er één om vooral niet in te bewegen en dus niet echt comfortabel.


 photo Outfit-Cowboylaarsjes6.jpg
Eén van de leukste rokjes die ik had, maar helaas is het model gewoon níet voor mij gemaakt: hij is aan de achterkant zo plat als een dubbeltje. Gevolg: bij mijn taille wijkte hij de hele tijd, bij mijn billen zit ie de strak. Gevolg: een rokje dat constant omhoog kruipt. Gelukkig en helaas ben ik ervan verlost: hij heeft mijn achterwerk niet overleefd.


 photo Outfit-AFWjanuari20134.jpg
Heel erg mooi, maar een ware hel om op te lopen: deze laarsjes. Ze zijn bij de bal van mijn voet zo plat als een dubbeltje, waardoor ze hoger voelen om op te lopen dan ze lijken.


 photo Outfit-Inspiredbynature5.jpg
Dit haarbandje is na een paar uur echt een marteltuig.


 photo Outfit-Bohocasual2.jpg
Same billenstory bij deze broek: te plat aan de achterkant, waardoor hij bij mijn billen, blaas en bovenbenen zó strak zat. Jammer, maar dit kon ik mezelf niet meer aandoen.


 photo Outfit-Dewittesjaal6.jpg
Je kunt beter een stel pumps dragen dan deze bitches, want ze zijn vooral leuk om naar te kijken. Het hele platte aan deze schoen is een stuk minder fijn om op te lopen dan je wellicht denkt en de rand aan de achterkant van de schoen is niet hoog genoeg gemaakt, waardoor ik er zo snel uitfloep.Wat is jouw meest oncomfortabele kledingstuk of paar schoenen?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Akkelien

  Wat een leuk artikel om te lezen! Op de foto’s leek het niet oncomfortabel te zitten maar na een tijdje – auw, heel herkenbaar. Ik heb een haarbandje die vrij strak achter mn oren zit en na een paar uur begint dat verschrikkelijk pijn te doen! Of een corrigerend hempje dat continue uit mn broek omhoog kruipt..

 • Geweldig artikel, voor mij herkenbaar, zo blijven er ook enkele stuks in de kast liggen …

 • Ik heb een paar winterschoenen met een behoorlijk hoge hak. Supermooi vind ik ze, maar de laatste keer moest ik na een paar uur bijna kokhalzen omdat ze zoveel pijn deden 😀

 • Wat een leuk artikel!

  Ik heb denk ik vorig jaar besloten dat zéker wat schoeisel betreft, ik alleen nog maar voor comfort moet en mag gaan. Ik heb geloof ik de meest gevoelige voeten ever, en ik krijg van álles blaren. De blaren zijn ook zo erg dat ik schoenen niet kan uitlopen omdat ze er na 5 minuten dragen al zitten. Dan niet. Heb al menig ballerina weg moeten gooien, maar ook gympen. Zo zonde. Zelfde met hakken, helse pijn. Alleen als ik niet veel hoef te staan.

  Verder heb ik een maat (40/42/44, ligt aan de winkel) waarbij te klein al snel te lelijk is, dus veel is comfortabel :Y

 • Juubiee

  Leuk artikel! Als ik iets écht oncomfortabel vind dan doe ik het weg. Alleen het laatste jaar heb ik operns een schoenmaat groter dus ik kan veel schoenen niet meer aan en dat is vervelend. Mijn zus heeft 2 paar hakken die heeel vet zijn maar die erg oncomfertabel zijn. Toch doe ik ze aan, omdat ze zo mooi zijn.

  • soms mag je best mooi boven comfort kiezen vind ik ;). dat heb ik jaren gedaan dus dat zal ik nog steeds doen hoor: alleen niet meer zo vaak als eerder.

 • Heel erg leuk artikel! Of nouja, voor jou wat minder natuurlijk, haha. Ik ben ook echt een probleem met schoenen, krijg bij bijna alles blaren. Mijn winterlaarzen draag ik wel bijna elke dag, maar als ik plotseling tien minuten achter elkaar moet lopen, heb ik een probleem.

 • indiequeen84

  Alle haarbandjes zijn oncomfortabel naar mijn mening. Verder heb ik een rok die aan het begin van de dag fantastisch zit, maar die in de loop van de dag lijkt te krimpen (of ik zet uit) waardoor ie precies in mijn maag snijdt. Ouch. (Maar ik draag hem nog steeds)

  • aah irritant! maar gaat ie niet gewoon strakker zitten naarmate je gegeten hebt? of zit ie niet al gewoon strak als je hem aantrekt maar krijg je er pas later last van? dat is wel wat logischer, haha.

 • Andréa

  Haha ik heb heel lang gelachen om het woord 'bitches' bij het laatste stuk. Treffend 🙂

 • Leuk stukje 🙂
  Ik ben ontzettend lazy en draag eigenlijk alleen kledingstukken die ik lekker vind zitten.
  Ik had alleen een skinny van de H&M waarvan de stof erg 'vies' aanvoelde en hij zat ook als een soort schuurpapier om je heen gewikkeld. Niet zo'n geweldige aankoop dus 😉
  En ik heb een paar echte creepers en die lopen in het begin extreem oncomfortabel. Het zijn net betonblokken om je voet 😛

  • maar dat is meer omdat ze zwaart zijn waarschijnlijk? wen je daar niet vanzelf aan? dat schuurpapier klinkt niet zo comfortabel nee…

 • mariellevandekrol

  Ik had schoenen gekocht voor de bruiloft van mijn broer. Wat een ellendedingen waren dat. Twee jaar niet meer gedragen en wist niet meer waarom. Gisteren dus weer gedragen en werd er weer behoorlijk aan herinnerd. Auw.

 • Hannelore

  Die outfit met het badpak – was het ook niet die broek waar je was uitgescheurd?
  Ik vind broeken over het algemeen niet zo comfortabel voelen. 😀 Tegenwoordig draag ik meer rokjes en jurkjes (in de winter toch, in de zomer kan dat wel eens anders zijn, want benen scheren). Thuis ben ik overgestapt op een makkelijke broek, meer huispakmodel. Dus als ik dan echt een jeans aanheb valt dat toch altijd tegen…

  • nee, uitgescheurd gelukkig niet, maar hij was wel echt te klein geworden (heb 'm nu in een maat groter…). ik vind jeans ook totaal niet comfortabel en draag liever een jurkje met een maillot. benen scheren heb ik ook een hekel aan, net als blote benen (bij mezelf dan, maar ik probeer me er maar gewoon overheen te zetten).

 • xangelaa97

  Ik draag momenteel een jurkje die aan de bovenkant te strak is, hij klemt m'n borsten een beetje af. Toch kan ik 'm écht niet wegdoen want hij is zo leuk haha!

 • Leuk om te lezen dit! Mijn meest oncomfortabele schoenen waren clogs, van die klompen met houten zool met een redelijk hoge hak en dan zo'n leren bovenkant. Ik was echt verliefd op die dingen! Maar auw, mijn voeten hebben nog nooit zoveel pijn geleden!

 • Evelien

  Hahahaha wat een leuk artikel zeg! En ik kan alleen maar denken: oh ja, dat kan ik me voorstellen. Zoals je hoed en dat bandje om je hoofd. En wat jamemr dat dat jurkje zo strak is, hij is zo leukkk!

  • ja ik heb gewoon een stof nodig die meerekt, omdat ik niet overal even breed ben. wel lastig…

 • daniquevanvloten

  haha 'je kunt beter pumps dragen dan deze bitches' #lachmomentje haha :')
  en JA zulke haarbandjes zijn echt KILLING en bovendien krijg je er ook striemen
  van op je voorhoofd,charming !
  maar ja ze zijn wel leuk …

  • nou inderdaad ja: daarom kun je ze eigenlijk ook niet meer af doen… lekker dan.

 • Janna

  Haha, leuk om te lezen dit artikel!!
  Ik bedacht me opeens, je had toch altijd zo'n verkoop filmpje of was dat niet bij jou?
  Verkoop je ook ergens je kleding? Misschien wel leuk voor ons (bezoekers)

  • nee, dat was niet bij mij (ik heb één keer filmpje gehad met dingen die ik weg deed: bedoel je die?). goed dat je het zegt… waarschijnlijk komt er wel een keer zoiets in de toekomst.

   • Irene

    Nou, als je die flared broek nog wegdoet… ik weet wel iemand 😀 😀

 • keepitfashionable

  Leuk idee, dit artikel!

 • anoukknapen

  Wat een superleuk artikel!
  Ik heb ook wel een paar van die kleren die je dan even aandoet, maar hetl iefst zo snel mogelijk weer uit doet.. toch jammer eigenlijk 😛

 • Bo.

  Geweldig artikel! 🙂 Ondankt het haarbandje met de veren waarschijnlijk oncomfortabel zit (heb ook een collectie haha), ben ik héél jaloers op dat ding! Ik ben gek op haarbandjes en op veren..ik ben verliefd op dit exemplaar!

  • haha, nou van mij mag je hem komen halen… ik denk niet dat ik hem nog een keer overleef.

 • Haha superleuk! Het ziet er niet oncomfortabel uit, maar ik geloof het heel graag! vooral die hakken met die veters voorin!
  Mijn meest oncomfortabele kledingstuk/schoen is denk ik wel mijn (bijna?) naaldhakken die een maatje te groot zijn. Een hele klus om die aan te houden tijdens het lopen.

 • Marieke

  wow, die glitter hakken zijn echt geweldig ! jammer dat ze zo oncomfortabel zijn

 • ik heb een leren broek van pieces als je hem aan hebt ziet het er super leuk uit, maar hij gaat na een uurtje klef zitten en voor de winter is hij te koud..