logo
13 April 2013

Mijn meest oncomfortabele kledingstukken en schoenen

Terwijl ik een jaar geleden waarschijnlijk nog had gezegd dat ik totaal geen boodschap heb aan of iets lekker zit, dat ik comfort niet belangrijk vind en dat de uitspraak ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ er niet voor niets is, merk ik dat dat de laatste maanden is veranderd. Ik draag nog maar weinig pumps (dan liever laarzen met hakken), des te vaker sneakers en ander comfortabel schoeisel en afgelopen winter droeg ik gewoon bijna dagelijks een trui. Ik maak nog wel eens een gekke uitzondering, maar “Suz kan in hartje winter zo een bikini aantrekken” (zoals mijn vader altijd zei) gaat niet meer op.

Het is niet zo dat ik comfort tegenwoordig vóór alles laat gaan en ik totaal van mijn geloof ben gevallen, maar ik merk dat ik er een beetje genoeg van heb: pijn lijden, kou kleumen en ‘s avonds opgelucht kunnen ademhalen. Nog steeds draag ik strakke knotten waar ik ‘s avonds gillende hoofdpijn van heb (ik zei toch dat ik niet totaal van mijn geloof gevallen ben?), maar een broek die eigenlijk te strak zit – waardoor ik er buikpijn van krijg- zeg ik nu gewoon vaarwel. Een body die zo strak zit dat ie in m’n huid snijdt hoef ik niet meer. Flatjes waar met koeienletters “blaren” op staat geschreven doe ik niet meer aan als ik veel moet lopen. Ga zo maar door.

Waar mijn lichtelijke weerstand tegen comfortabel is begonnen? Volgens mij zo: ik denk bewust of onbewust dat een comfortable outfit ‘lekker makkelijk’ uitstraalt en aan ‘lekker makkelijk’ heb ik een hekel. Ik ben meer van ergens voor gáán en ergens voor stáán (en dat met je kleding uitdragen).

Wat zijn/waren nou kledingstukken en schoenen waar ik fysiek wel van kon janken? Ik denk niet per se wat je zou verwachten. Kijk mee:

 photo ombrefringes6.jpg
Mijn jurkje (die ik ook wel als top droeg) met “ombre fringes”. Die was vooral niet praktisch, maar niet praktisch betekent eigenlijk ook altijd oncomfortabel. Ik bleef er óveral mee aan hangen.


 photo Sterrenshorts4.jpg
Deze shorts met sterren. Erg leuk in de zomer (en in het voorjaar en najaar met panty of maillot), maar ik ben eígenlijk niet gemaakt voor shorts (heb het al vaker gezegd, toch?). Ze staan aan de achterkant open, zijn te kort of zitten te strak… ik voel me er niet erg gemakkelijk in.


 photo gewaagd1.jpg
Waarschijnlijk het meest oncomfortabele wat ik ooit heb gedragen: dit geheel. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon ademhalen. Het badpak als top is leuk bedacht van me vind ik, maar ik hoop voor zwemmers dat hij als gewoon bádpak comfortabeler is.


 photo GayPride7.jpg
Na deze schoenen een dag gedragen te hebben had ik nog dágen ontzettende pijn aan mijn voeten. Wat ik ook (niet) droeg: mijn voeten waren héél erg boos op me.


 photo Floppyhoed2.jpg
Niet praktisch en dus ook niet comfortabel: de floppy hoed. Deze moet je eígenlijk gewoon bewaren voor een vakantie waar de wind niet waait, want voor Nederland zijn ze niet gemaakt.


 photo Outfit-Mijnfavorietejurkje1.jpg
Ik ben er al zo’n vijf keer uitgescheurd, maar ik kan er maar geen afstand van doen. Dit jurkje is er één om vooral niet in te bewegen en dus niet echt comfortabel.


 photo Outfit-Cowboylaarsjes6.jpg
Eén van de leukste rokjes die ik had, maar helaas is het model gewoon níet voor mij gemaakt: hij is aan de achterkant zo plat als een dubbeltje. Gevolg: bij mijn taille wijkte hij de hele tijd, bij mijn billen zit ie de strak. Gevolg: een rokje dat constant omhoog kruipt. Gelukkig en helaas ben ik ervan verlost: hij heeft mijn achterwerk niet overleefd.


 photo Outfit-AFWjanuari20134.jpg
Heel erg mooi, maar een ware hel om op te lopen: deze laarsjes. Ze zijn bij de bal van mijn voet zo plat als een dubbeltje, waardoor ze hoger voelen om op te lopen dan ze lijken.


 photo Outfit-Inspiredbynature5.jpg
Dit haarbandje is na een paar uur echt een marteltuig.


 photo Outfit-Bohocasual2.jpg
Same billenstory bij deze broek: te plat aan de achterkant, waardoor hij bij mijn billen, blaas en bovenbenen zó strak zat. Jammer, maar dit kon ik mezelf niet meer aandoen.


 photo Outfit-Dewittesjaal6.jpg
Je kunt beter een stel pumps dragen dan deze bitches, want ze zijn vooral leuk om naar te kijken. Het hele platte aan deze schoen is een stuk minder fijn om op te lopen dan je wellicht denkt en de rand aan de achterkant van de schoen is niet hoog genoeg gemaakt, waardoor ik er zo snel uitfloep.Wat is jouw meest oncomfortabele kledingstuk of paar schoenen?


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties