logo
29 April 2013

Nail diary – April (kunstnagels!)

Gepost in beauty
Normaal gesproken vind je in mijn Nail diary Instagram foto’s van de nagellak die ik die maand heb gedragen, maar omdat ik een paar maanden geleden koos voor kunstnagels vertel ik jullie een paar maanden lang hoe dat me bevalt.

Toen ik de afgelopen weken mijn gele nagels had ging het voor het eerst mis: na een week begon één duimnagel te breken. Ik stond hier even van te kijken, want ik had wekenlang zonder problemen alles met mijn nagels gedaan en dat mijn kunstnagels nu out of the blue gingen chippen (één chipte, maar ik voelde dat de anderen ook losser zaten) vond ik daar niet bij passen. Omdat een halve kunstnagel me zowel lelijk als onhandig leek heb ik het overige deel los gepeuterd, getrokken en geveild, totdat alleen mijn eigen nagel nog over was. Daarbij overleefde het bovenste gedeelte van mijn eigen nagel het niet, maar daar had ik ook niet op gerekend.

 photo Naildiayapril1.jpgIn eerste instantie dacht ik dat dit euvel kwam doordat ik die week ongesteld was geweest: door hormonen kunnen nagels dan bij sommigen mensen loslaten, had mijn nagelstyliste Marieke wel eens verteld. Toch was dit niet zo aannemelijk, want ik was eerder ongesteld geweest met kunstnagels en na overleg met Marieke bleken het eigenlijk vooral zwangere vrouwen die last hebben van die hormonen.

Wat bleek? Marieke had een ander merk acryl (Magnetic in plaats van CND) gebruikt, die waarschijnlijk (bij mij in ieder geval, dit kan per persoon verschillen) niet stevig genoeg was om op de hele nagel te zetten. Veel mensen willen een felle kleur voor nail art of als tip voor een french manicure en niet voor de hele nagel, waardoor deze kleuren in sommige gevallen blijkbaar minder stevig zijn of worden gemaakt. Want ook nadat mijn ene nagel gerepareerd was ging het weer mis: na een paar dagen brak een andere. Ook stainde de acryl veel meer dan de bedoeling kan zijn: mijn eigen nagel bleek helemaal geel. Gelukkig weten we bijna zeker waar het aan ligt – aan dat wat ik net heb uitgelegd-, zodat dat niet nog een keer hoeft te gebeuren.

Over mijn eigen nagel gesproken: dat was even wennen! Ook al was het maar voor een paar dagen, het was heel raar om weer één nagel in de buitenlucht te hebben. Ik kan jullie nog niet goed vertellen hoe dat precies is, want ik heb die ene nagel erg ontzien en afgeplakt met een pleister (omdat ik het gestainde niet mooi vond, ik bang was dat ik aan de nagel zou gaan bijten en ook omdat mijn nagel vrij gevoelig was). Als mijn nagels er kunstnagels er bij allemaal en bewust af gaan, zal ik verder ingaan op hoe dat is. Dan ga ik daar verslag van doen: het leven na kunstnagels…

 photo Naildiayapril3.jpgNu nog even terug naar het leven mét kunstnagels. Gisteren schreef ik het al: na mijn gele nagels ging ik voor roze glitter. Eerlijk gezegd bevallen deze me tot nu toe heel goed en wel omdat ze ergens even ‘lekker rustig’ (en toch niet te ingetogen) zijn. De glitters zijn natuurlijk best opvallend, maar eigenlijk alleen wanneer je ze in de zon ziet. Verder is de ondertoon van de gel zacht zalmroze en dus geen echte eyecatcher. Als ik nu mijn outfit foto’s bekijk zijn mijn nagels geen echt accessoire meer, zoals bij mijn groene nagels (nog altijd mijn grote favoriet) het geval was. Soms vind ik dat een voordeel, soms vind ik het jammer. Voor mij werkt in ieder geval de afwisseling van kleuren en effecten op mijn nagels erg goed, merk ik: zo raak ik nergens echt op uitgekeken. Qua vorm wil ik echter (nog) niet afwisselen: ik ben nog steeds in de wolken met de punten.

Voordat ik voor de roze glitter koos wilde ik trouwens nog iets fancy’s proberen: een nagel die qua kleur over zou lopen als in deze tutorial  (zonder de gevlochten nagel, dus alleen de kleurverloop nagels)van Maaike. Samen met Marieke heb ik verschillende kleuren en manieren van aanbrengen geprobeerd om eenzelfde effect te krijgen, maar op de één of andere manier kwam het er bij onze testnagel niet zo mooi uit te zien als op Maaike’s nagels. Waarschijnlijk omdat “onze” kleuren te ver uit elkaar lagen qua tint en daardoor dus niet mooi in elkaar overliepen.

 photo Naildiayapril2.jpgTrouwens, Marieke (hier lees je meer over haar) verhuist vandaag met haar salon naar een nieuw pand. Ze had haar eigen hoekje bij de Cosmo kapper in Arnhem Centrum, zoals je eerder hebt kunnen lezen, maar heeft nu gekozen voor een eigen pand en een eigen salonnaam. Mocht je haar ook een bezoek willen brengen: je vindt haar vanaf nu op de Doelenstraat 5 in Arnhem,  met haar eigen nagelsalon Original Nails. Mocht je vragen hebben over wat ze voor je kan betekenen, dan kun je haar altijd bellen: 06 14839050.

Voor haar nieuwe pand zoekt Marieke nog een pedicure, schoonheidsspecialiste, of andere ZZP’er met een beauty van een beroep, die met haar het pand wil delen. Heb je hierin interesse? Ook dan kun je haar het beste even bellen: 06 14839050.

Zo, dat waren mijn kunstnagelavonturen voor deze maand. Alvast een fijne Koninginnenacht, mocht je het vieren!


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties