logo
17 May 2013

De mooiste outfits met… – Spijkerjasje

Gepost in fashion

Dit keer was het moeilijker om mínder dan zeven outfits dan om méér dan zeven outfits te vinden voor deze rubriek: het spijkerjasje is opeens overal! Ik zie ‘m vooral veel oversized (zoals deze), soms destroyed, soms vintage. Een netter, vrouwelijk en  getailleerd spijkerjasje (zoals die van mij met leatherlook mouwen) zie ik, in de online modewereld, bijna nergens. De hieronder op één na laatse foto komt daar nog het meeste bij mij in de buurt, doordat ie wat korter is dan het standaard oversized spijkerjack (net zoals deze).

Het spijkerjasje van nu is er één die je bij wijze van van je vriendje hebt geleend. Bij Rosanna, op de derde foto, is dat inderdaad het geval. Ook zie ik het spijkerjasje veel ‘op de schouders’ hangen. Dit vanwege de vrouwelijke uitstraling van een jasje op die manier dragen waarschijnlijk, wat het stoere model moet compenseren.

Ik vind het wel leuk: zo’n stoer spijkerjack met bijvoorbeeld een heel vrouwelijk jurkje eronder. Maar ik vind het ‘gewone’ spijkerjasje óók leuk en hoop niet dat die door de opkomst van haar tomboyzusje ondergewaardeerd wordt.

Opvallend is dat ik in deze outfits allemaal weinig kleur terugzie. Daarom kies ik dit keer voor de vierde outfit als outfit die me het meeste aanspreekt. Hij is me eigenlijk iets te studentikoos, maar die sneakers doen ‘t ‘m.

 photo 1Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje6.jpg
 photo 2Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje3.jpg
 photo 3Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje4.jpg
 photo 4Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje1.jpg
 photo 5Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje5.jpg
 photo 6Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje2.jpg
 photo 7Demooisteoutfitsmet-Spijkerjasje7.jpgAls je een spijkerjasje leuk vindt maar geen idee hebt wat voor model bij jou zou passen: misschien heb je wat aan deze afbeelding?

Waar vind jij het spijkerjasje het leukste staan van deze foto’s? Draag je zelf wel eens een spijkerjack? Waarom wel/niet?


Bronnen foto’s: 

dansvogue / Le 21ème / BillieRose / Cuillère à absinthe / Emma Elwin / Song of style / Mi Armario en Ruinas

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties