logo
2 May 2013

Houd je muil!

Gepost in fashion

Een zomerschoen waar ik zo’n beetje als enige nog geen aandacht aan heb besteed is het muiltje. Een muiltje is officieel volgens mij gewoon een mooier woord voor een instapper: een schoen zonder ‘achterkant’ (al wordt het woord ‘instapper’ ook voor schoenen mét achterkant, zoals deze, gebruikt).

Ik zou met een muiltje zelf een schoen zonder achterkant, met hak en het liefst ook met peeptoe aanduiden. Ik heb al een paar jaar een lichtroze paar die binnen deze omschrijving valt en die ik nog steeds heel mooi vind.

 photo faithviaebaymuiltjes.jpgDeze zijn van Faith – een merk dat in Nederland niet te koop is, voor zover ik weet- en heb ik via eBay gekocht. Bij ASOS vond ik een ander muiltje in een vergelijkbaar model in redelijk dezelfde stijl, die inmiddels helaas is uitverkocht. Ook deze vind ik erg mooi! Ik vind een muiltje in dit model gewoon erg elegant.

 photo asosheadlightpeeptoemules.jpg
€35,45Maar om aan te geven dat muiltjes meer zijn dan het bovenstaande model, hierbij wat voorbeelden waarbij de term ‘muil’ beter past dan ‘muiltje’:

– een stoer, maar ook romantisch muiltje

– een sportief muiltje.

– een stoer, maar ook vrouwelijk muiltje.

Vooral de webshop van deze laatste, Yes Style, heeft heel veel ‘muiltjeskeuze’. Het meeste vind ik niet mooi, maar sommigen vind ik super leuk. Je bekijkt ze hier allemaal; bekijk zelf maar of je er iets moois tussen vindt zitten.

Wat vind jij van het muiltje? Wat voor model spreekt je het meeste aan?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties