logo
1 May 2013

Outfit – Kroningsdag

Gepost in mijn outfits

Wat een mooie dag was het gisteren hè? Of je nou voor of tegen het Koningshuis, het Koningslied, de Koning en/of verplichte vrije dagen bent: ik vind Koninginnedag de meest bijzondere dag van het jaar en ik hoop dat jij dat ook zo kunt ervaren. Hoewel ik persoonlijk Sinterklaas een geweldig feest vind, kan er geen saamhorigheid op tegen die van Koninginnedag, wat mij betreft. Als die saamhorigheid dan ook nog eens gepaard gaat met een goed weertje en zonder rellen en/of andere narigheid, dan mogen we een blij land zijn, vind ik.

Natúúrlijk was gisteren extra bijzonder: het was de voorlopig laatste Koninginnedag. Ik ben eerlijk gezegd heel benieuwd of dat volgend jaar ook ‘voelbaar’ zal zijn: of we de gewenning aan een nieuwe datum en een nieuw hoofd zullen proeven. Maar dat zien we dan wel weer.

Ik was dit jaar voor het eerst in Utrecht te vinden op 30 april. Hoewel ik Koninginnedag dus bijzonder vind, doe ik nooit veel bijzonders op deze dag. Even sfeer proeven vind ik genoeg en daarnaast ga ik graag naar de vrijmarkt. Dat is dan ook precies wat ik dit jaar heb gedaan, maar dan iets verder van huis dit keer.

Mijn outfit was ook niet héél bijzonder, maar wel in stijl zonder ‘obvious’ Koninginnedag te zijn. Daar houd ik niet zo van: voor mij geen brulshirt of Bavaria jurkje. Het viel in de smaak: het was amper op één hand te tellen, de keren dat mensen spontaan naar me toe kwamen (of vanuit het raam naar beneden riepen) en wilde zeggen dat ik er zo leuk uitzag. Dank: complimenten vervelen nooit.

Wat mij betreft maakt mijn haar de outfit helemaal af: het geeft iets Koninklijks, wat precies de bedoeling was. Al was ik niet van plan dit kapsel een heel jaar te bewaren…

Ik wil eigenlijk geen lippenstift op zolang de krentenbaard nog zichtbaar is (want ik vind het dan gewoon niet mooi de aandacht naar mijn mond te trekken), maar voor vandaag maakte ik een uitzondering: hup, oranje lipstick, hup!

 photo Outfit-Kroningsdag2.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag4.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag5.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag7.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag6.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag3.jpg
 photo Outfit-Kroningsdag1.jpg
H&M playsuit
onbekende panty
Bershka spijkerjack
H&M sjaal
ASOS via eBay schoenen (kun je hier vinden)
ASOS XL haardonut (kun je hier vinden)
H&M Divided tas (kun je hier vinden in beige/zwart)
Sleek True Colour in Peaches & cream lipstick (kun je hier vinden) gemengd met OCC Lip Tar lipstick in Safety Orange (kun je hier vinden)


Foto’s door Saskia van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties