logo
22 May 2013

Outfit – Pumps

Gepost in mijn outfits

Hoe lang was het geleden dat ik pumps droeg? Volgens mij láng. En als het niet lang is, dan was het daarvoor lang. Jammer, jammer, zonde, zonde. Hoewel ik van elk soort schoenen houd, voel ik me op pumps een soort van echt ander mens.  De aankondiging van de hakken als je aan komt lopen, het elegantere loopje wat je ervan krijgt, het bewust zijn van je lichaam omdat je je evenwicht moet bewaren… hoe fout het ook klinkt, op pumps heb ik meer het gevoel dat ik iemand “ben”.

Toen ik nog op school zat stond ik bekend als het meisje dat op hoge hakken liep. Vrijwel dagelijks, in weer of geen weer. Met of zonder pijn. Ik heb menig leraar zich zien afvragen waarom ik mezelf dat toch altijd aandeed.

Onbewust denk ik nu dat mijn kleding op school ‘extremer’ en ‘minder aangepast’ was omdat ik toen nog meer de behoefte had om me als modeliefhebber te profileren. Ik kon mijn passie niet genoeg uiten, doordat ik nog op school zat, wat zich in mijn uiterlijk vertaalde. Het was mijn ‘fase’ – in plaats van ordinair, punk of gothic zijn- die eigenlijk nooit over is gegaan. Alleen wat meer is gedoseerd.

Ja, ik merk dat er een duidelijk verband is tussen hoe veel ik met mode bezig ben en hoe ik er zelf bij loop. Hoe meer ik er buiten mijn eigen outfits mee bezig ben, hoe minder belangrijk die outfits worden. Gelukkig is er dit blog, die dat enigszins tegenhoudt en me steeds weer uitdaagt van mode dat feestje te maken waar ik het altijd over heb.

Mijn theorie lijkt overigens niet alleen voor mij te gelden: er zijn heel veel mensen in de modewereld met een heel ingetogen stijl (maar ook met een heel uitgesproken stijl…). Karin Swerkink, hoofdredactrice van de Nederlandse VOGUE, is er een bekend voorbeeld van.

Draag jij vaak pumps? Alleen met speciale gelegenheden of ook in het dagelijks leven?

 photo Outfit-Pumps1.jpg
 photo Outfit-Pumps2.jpg
 photo Outfit-Pumps3.jpg
 photo Outfit-Pumps7.jpg
 photo Outfit-Pumps5.jpg
 photo Outfit-Pumps4.jpg
 photo Outfit-Pumps6.jpg
New Yorker trui
H&M broek
vanHaren pumps
H&M riem
H&M armband
H&M Trend zonnebril


Foto’s door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties