logo
10 May 2013

Wat vind jij? – Het imago van een winkel

Gepost in fashion
Meningen zijn er om uit te wisselen en van te leren, vind ik. Gelukkig zijn ze er rondom kleding, mode en andere gerelateerde onderwerpen meer dan genoeg. In deze rubriek komen ze aan bod!

Laatst had ik een interessant ‘gesprek’ met Joyce. Ze reageerde op deze post dat ze niet bij C&A komt, omdat ze vindt dat C&A meer aan haar imago zou moeten doen (ik vertaal het even vrij, ik hoop dat ik dat goed doe). Een interessante opmerking vond ik, want dat betekent dus min of meer dat je je winkelkeuze af laat hangen van hoe het imago van die winkel is. Ik werd benieuwd of dit voor anderen inderdaad/ook geldt en hoeveel waarde jullie hechten aan het imago van een winkel.

 photo watvindjijhetimagovaneenwinkeljoyce-1.jpg


 photo watvindjijhetimagovaneenwinkelcampa.png
Ik denk dat deze post laat zien dat C&A wel degelijk aan haar imago werkt, maar óók trouw blijft aan zichzelf.Ik hoor graag jóuw reactie op de stelling:

“Ik laat me leiden door het imago van een winkel”.

Ik begrijp zeker wat Joyce bedoeld, maar – ik laat het in mijn posts volgens mij al doorschemeren- ik heb het idee dat ik me zelf erg weinig laat leiden door het imago van een winkel. In ieder geval niet in negatieve zin (want in positieve zin kan dat ook natuurlijk!). Daar spelen een paar dingen een rol bij.

a) Wat is eigenlijk een slecht imago? Ik vind zelf dat C&A helemaal geen “slecht” imago heeft – of in ieder geval heb ik er geen negatieve associates bij- maar gewoon voor een brede doelgroep is en daarmee minder hip is dan bijvoorbeeld ZARA (maar wel weer een stuk betaalbaarder!). Ik denk dat het ook heel persoonlijk is wat je associaties met een winkel zijn: heb je er toevallig een paar keer iets leuks kunnen vinden dan krijg je een heel ander gevoel bij een winkel dan wanneer dit niet zo is.

b) Een minder hippe winkel is dan soms wat minder ‘uitnodigend’ om naar binnen te stappen, ik vind het vaak juist een grote kick geven om tussen veel minder leuke dingen wél iets leuks te vinden in een winkel waar bijvoorbeeld relatief minder leeftijdsgenoten komen. Dit leuks is dan vaak origineler (in iets van C&A zie ik minder mensen dan in iets van H&M) en ik heb er echt naar gespeurd: het geeft meer voldoening. Helemaal als dat leuks niet veel kost, wat bij C&A bijna altijd het geval is.

c) Het hangt er erg vanaf met welk filiaal je te maken hebt. Dit schreef ik hier al. Ik heb nog steeds het idee dat veel dames dit niet begrijpen en dan ook nog steeds raar opkijken wanneer ze bijvoorbeeld iets van C&A dat in een tijdschrift staat niet in een klein dorp kunnen vinden. Deze – de leukste- items zijn bijna altijd alleen in een groot filiaal verkrijgbaar. Niet alle C&A’s zijn hetzelfde: hoe groter, hoe leuker dat ze zijn. Het hangt er dus ook erg vanaf bij welk filiaal je komt, wat je associaties zijn bij die winkel of hoe je het imago van die winkel vindt.

d) C&A is alleen maar een voorbeeld natuurlijk, er zijn tal van andere winkels die ik ook als voorbeeld had kunnen nemen.

Zo, ik heb genoeg gepraat (geschreven) en laat nu graag jullie aan het woord!


Bron foto.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties