logo
16 June 2013

Anniel schoenen – Mijn favorieten

Gepost in fashion
Ieder weekend zet ik mijn zes favorieten van een webshop, merk of collectie voor jullie bij elkaar.

Ik leerde het merk Anniel een paar jaar geleden kennen op een persdag van Myfashionfavourites.com. Dit is een online boutique met dure – al schrijf ik dat soort oordelen liever niet op, want het is maar wat je duur vindt natuurlijk- merken. Anniel was (en is volgens mij) één van de minst dure merken die er werd verkocht en de Anniel schoentjes waren op die persdag toen ontzettend populair. Niet in de laatste plaats omdat er toevallig een aantal dames -redactrices van tijdschriften enzovoort- redelijk hoogzwanger waren: zij zagen in de Anniel schoenen modieuze slofjes en dus een goed compromis tussen mode en comfort.

Om eerlijk te zijn was ik zelf toen helemaal niet zo weg van Anniel. Ik vond het inderdaad net slofjes en zo’n €100,- voor een paar slofjes nogal duur. In de tijd liep ik nog veel meer hakken dan nu en paste de schoenen dus ook helemaal niet binnen mijn smaak en stijl. Een paar jaar later heeft mijn stijl zich erg ontwikkeld en is deze veel “relaxter” geworden. Ineens merkte ik laatst dat ik de Anniel schoenen daardoor nu wél kan waarderen.

Anniel is online op een aantal plekken te koop, waaronder bij Sarenza en Welikefashion.com. Op deze twee plekken vond ik de leukste modellen en daarom heb ik voor deze ‘Mijn favorieten’ een combinatie gemaakt van het Anniel assortiment van deze twee webshops.

 photo annielschoenenmijnfavorieten.jpg
V.l.n.r.: Joly Cuir, €122,- / Scarponcino, €76,97 / Navaja, €119,- / Leopard, €101,47 / Best, €89,- / Stars, €69,97Zoals je ziet heeft Anniel verschillende modellen schoenen, maar ze zijn allemaal duidelijk herkenbaar als Anniel schoen, vind ik. Anniel staat dus met name bekend om het ‘slofmodel’, maar het merk heeft ook laarzen, hakschoentjes en in de winter snowbootsIk vind het slofje en de laars het leukste (maar voor snowboots hebben ze ook érg leuke snowboots).

De schoenen zijn dus niet goedkoop (nu wel een stukje betaalbaarder omdat er een gedeelte is afgeprijsd), maar ik denk wel dat je waar voor je geld krijgt. Op de site van Sarenza lees je wat meer over bijvoorbeeld de kwaliteit: “De Anniel-schoenen hebben alles van de it-shoe van vandaag. Allereerst een mooie geschiedenis: die van een familie uit Montebelluna, dicht bij Venetië, die zich sinds 1976 met hart en ziel heeft toegelegd op het ontwerpen van uitzonderlijke sportswear. De schoenen en de ballerina’s van Anniel zijn inderdaad puur Italiaanse producten, vervaardigd door personeel dat volgens de hoogste technologische eisen geschoold is, om recht te doen aan de creativiteit die zich uit in elk model en om een onvergelijkbaar comfort te bieden. Dankzij de kwaliteit van de schoenen van Anniel kon het merk zijn producten wereldwijd exporteren en heeft het een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Eén van de laatste veroveringen: Japan, waar in de meest modieuze wijken een grote vraag is naar de bekende jazz-schoen van Anniel. De luxe straatstijl komt hier samen met de retro-traditie van de dans en in deze explosieve mix, vintage en trendy tegelijk, wordt de ziel van het merk Anniel blootgelegd. Tegenwoordig worden er ieder jaar meer dan 500.000 paren schoenen van Anniel verkocht, zowel aan professionele dansers als aan stadsbewoners die verzot zijn op ultramoderne, nieuwe producten. De schoenen van Anniel zijn bijzonder soepel, trendy en toch authentiek; een waar genot om te dragen“. Dit is knap geschreven als je het mij vraagt, want na dit stukje voelde ik me -als schoenliefhebber zonder Anniels- bijzonder achterlopen.

Wat praktische informatie over de webshops: bij Sarenza profiteer je van gratis bezorging en retour én je hebt 100 dagen (!) bedenktijd over je bestelling. Betalen kan er, net als bij Welikefashion.com, met alle gangbare mogelijkheden. Bij Welikefashion.com betaal je aan €3,95 verzendkosten (€2,95 voor bezorging bij een DHL servicepoint), behalve als je voor minimaal €100,- bestelt of je bestelling laat bezorgen bij de Welikefashion.com store in Amsterdam: dan is verzenden gratis.

Kende jij Anniel al? Wat vind je van de schoenen?

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties