logo
22 June 2013

Schrijfgraag – Om zeven uur opstaan en een boek (uit)lezen

Gepost in persoonlijk
Alles wat niet met mode of beauty en wel met mijn leven te maken heeft, lees je hier. Inderdaad; omdat ik graag schrijf (en jullie graag lezen?).

Toen ik aankondigde dat ik een week vrij zou nemen gaf mijn trouwe lezeres Hester mij spontaan een uitdaging: minstens één dag om zeven uur opstaan en één boek uitlezen. Ik vond het een leuke uitdaging, die goed aansloot bij mijn doel van het weekje vrij: de eerste dagen vooral uitrusten om de dagen erna wat actiever te worden en te doen waar ik al een tijdje niet (meer) aan toe was gekomen. Aan de andere kant wilde ik deze week juist vríj zijn en mezelf helemaal niets opleggen, niet om een boek te lezen en al helemaal niet om om zeven uur op te staan. Vandaag wil ik met jullie (Hester in het bijzonder natuurlijk) delen of ik Hester’s uitdaging uiteindelijk ben aangegaan of toch maar niet.

Zoals ik net schreef stonden de eerste vakantiedagen in het teken van uitrusten. Iets wat ik harder dan hard nodig had (ter illustratie: toen ik kort daarvoor een dag had vrij gehouden om mijn vriendje aandacht te geven heb ik uiteindelijk die hele dag geslapen). Dat ik vóór twaalf uur in bed had gelegen kon ik me niet eens meer herinneren, dus het voelde dan ook vrij onwennig om weer eens om kwart voor elf mijn bed in te stappen: alsof ik midden op de dag mijn bed in ging!

 photo gotobedgetsomerest.jpgHet resultaat: ik voelde me in eerst instantie helemáál niet uitgerust en sliep ontzettend slecht. Dat slechte slapen had ik nog nooit meegemaakt! Ik ben altijd een “comaslaper” geweest, zoals ik het zelf noem: val elke dag als een blok in slaap en was nooit wakker te krijgen. Logisch ook natuurlijk, aangezien ik zo moe was. Ik merkte dat mijn lichaam enorm gedesoriënteerd was die eerste dagen en werd niet eerder wakker terwijl ik wel eerder naar bed ging. Tot de nacht van dinsdag op woensdag: ik was toen wel weer een heel eind uitgerust maar nog niet helemaal gewend aan mijn nieuwe slaapritme. Met als resultaat dat ik rond 4 uur ‘s nachts wakker werd en klaar wakker was. Na een uur zonder slaapverbetering besloot ik uit bed te gaan en maar gewoon de dag te beginnen. Daarmee had ik onbedoeld mijn eerste uitdaging volbracht: om 7 uur opstaan? Om 5 uur it was!

Om dan maar gelijk door te gaan over de tweede uitdaging: van een boek lezen is het niet gekomen. What can I say? Een week is echt zó om. Is dat een slecht excuus? Ter compensatie heb ik een stuk of vijf tijdschriften gelezen (en dat is geen kwestie van bladeren in my case, ik lees ze altijd van A tot Z), waaronder dus LINDA. Meiden. Dat is inderdaad niet hetzelfde – het brengt je niet even naar een andere wereld- maar wel ontspanning en genieten voor mij.

Ik ga proberen mijn betere slaapritme vast te houden – zodat ik de volgende vakantie er niet weer de halve vakantie mee zoet ben-, maar het blijft een struggle. Ik houd nou eenmaal zo van de rust van de nacht en dat zal ik dan toch echt moeten missen. Aan de andere kant merk ik dat het gezonder voor me is en bovendien ook beter bij onze maatschappij past om ongeveer van elf tot zeven te slapen.

 photo mymindneversleeps.jpgWat ik nog meer heb gedaan tijdens mijn weekje vrij? Ik heb Fast & Furious 6 gezien in de bioscoop (op aandringen van vriendlief), ben even in het Centrum van Utrecht in Apeldoorn geweest (in het kader van ‘in Arnhem kun je me blinddoeken’), heb de markt ontdekt als groentewalhalla voor mijn cavia’s, ben verslingerd geraakt aan Code 37 op RTL 4 en keek weer eens naar (mijn ooit dagelijkse half uurtje ontspanning) GTST. Veel beters dan dat is er momenteel ook niet op televisie te zien, maar eerlijk gezegd is er sowieso nog maar weinig tv dat me kan boeien.

Verder was ik gewoon bezig met nog best veel dagelijkse bezigheden die overblijven als ik niet werk. Oké, heel, heel soms heb ik misschien ook een klein beetje toch gewerkt. In het kader van een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Of zoiets.

Wat zijn jouw naast-misschien-op-vakantie-gaan-vakantieplannen?


Bron afbeeldingen.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties