logo
16 July 2013

AFW juli 2013 – SIS by Spijkers en Spijkers lente/zomer 2014

Gepost in fashion

Het is nog niet eens herfst, maar bij Amsterdam Fashion Week draait het alweer om aankomende lente/zomer. Zoals ik schreef bezocht ik er afgelopen vrijdag de show van Spijkers en Spijkers: SIS by Spijkers en Spijkers.

SIS is de ‘ready to wear’ (draagbare en relatief betaalbare dus) collectie van Spijkers en Spijkers, het label van de Arnhemse tweelingzusjes Truus en Riet Spijkers. Deze lijn is binnenkort binnen handbereik (als je het kunt betalen, that is), want deze zal vanaf augustus verkocht gaan worden via wehkamp.nl. Echter, wat in augustus verkocht gaat worden zal om de najaarscollectie gaan. De beelden die ik je nu laat zien zijn dus van de voorjaarscollectie. Deze zal in februari/maart 2014 op wehkamp.nl verschijnen. Kijk mee naar wat beelden uit de show:

 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer20141.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer20147.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer20148.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer20149.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201410.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201411.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201412.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201413.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201414.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201415.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201416.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201417.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201418.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201419.jpg
 photo AFWjuli2013SISbySpijkersenSpijkerslentezomer201420.jpgDe collectie deed me erg denken aan Saint Tropez – ook al ben ik daar nog nooit geweest- door de luchtige, ietwat retro, ietwat luxe kleding. Kleding waarin je jezelf langs het (jetset) strand ziet flaneren. De Franse muziek die er klonk versterkte dat gevoel nog eens. Toen ik later het persbericht las bleken mijn associaties niet onterecht: de collectie bleek geïnspireerd op Brigitte Bardot.

Ik moet zeggen dat de collectie een beetje te ingetogen is naar mijn smaak. Het is een collectie waarvan ik zeg: ‘best leuk, maar niet bijzonder’. Op de catwalk zie ik liever iets uitbundigers als de show die ik – zonder dat dat in de planning zat- hierna bezocht. Daarover later meer! In ieder geval: ik snap natuurlijk dat deze ready to wear collectie er niet is om hysterisch te zijn en hysterie past ook niet bij de zusjes Spijkers, maar ik voelde me dus vrij neutraal na de show.

Iets wat tijdens de show in negatieve zin helaas erg opviel: er was iets mis met de schoenen, de modellen óf met allebei, maar vanaf ongeveer halverwege de show ging de helft van de modellen zó mank lopen dat iedereen alleen nog maar daarnaar keek. Zo ontzettend zonde! Mode ontwerpen is immers toch een soort topsport: maanden werk je toe naar één moment, waarbij je vervolgens niet wilt dat de boel mis gaat om een stom detail.

Oh, en misschien nog wel veel leuker om te bekijken dan mijn catwalk foto’s: de backstage beelden van deze show! Bekijk ze hier.

Wat vind jij van de collectie? Is de kleding jouw smaak?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties