logo
7 July 2013

Derby wannabe’s

Gepost in mijn outfits

Op dit moment zie je veel en hoor je vaak over ‘cut out boots‘. Met dank aan de grove cut out boots van Balenciaga is de “uitgeknipte” schoen een trend geworden. Leuk en aardig, maar ik vind dat die cut out boot trend nog maar weinig weg heeft van waar deze van is afgeleid: die Balenciaga laarzen dus.

In de (online) winkel zie ik veel brave cut out laarsjes die aan de zijkant open zijn, maar verder geen dikke zool of grote gespen hebben zoals de Balenciaga Derby boot. Ik kan me voorstellen dat veel van jullie deze Derby’s too much vinden en dan ook juist blij zijn dat ketens ze in een subtielere versie maken, maar aan mij is dat subtiele in dit geval niet echt besteed. Ik vind niet zozeer cut out boots, maar die Balenciaga Derby’s echt gaaf!

En duur. Want het is Balenciaga, hallo! Helaas heb ik de afgelopen maanden niet tijdens een ‘lucky day’ €1000,- gevonden op straat dus moest ik een andere oplossing zoeken. Lees: op knock-off pad.

 photo balenciagalook-a-likecutoutbucklederbyboot.jpgTada! Hierboven zie je het resultaat. Ik heb cut out boots, maar vooral Balenciaga look-a-likes gevonden! Zoals je ziet zijn ze wel en niet zwart zoals de Derby’s. Dat was een bewuste keuze, want mijn look-a-likes zijn er ook in het zwart (geweest, het lijkt er op dat die inmiddels zijn uitverkocht). Ik vond blauw in dit geval wel mooi en heb zo goed als geen blauwe schoenen. In het blauw vind ik ze ook minder een letterlijke knock-off van “the real deal”, maar toch helemaal in de stijl van Balenciaga.

Je vindt de laarzen hier bij de Maleisische webshop Arrogant Minnie voor $43,67. Morgen zie je hoe ik de laarzen combineerde!

Wat vind je van mijn Derby wannabe’s?


Foto door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties