logo
7 July 2013

Een donutknot met een twist

Gepost in beauty

Toen ik laatst deze foto tegenkwam dacht ik gelijk: dat wil ik ook! Een donutknot staat best netjes, maar de vlechtjes maken de knot op de foto nonchalanter: I like!

Ik besloot de knot maar gelijk uit te proberen om jullie de do’s en dont’s van dit kapsel te kunnen vertellen. Onderstaande foto’s zijn van mijn eerste (en tot nu toe ook laatste) poging:

 photo Eendonutknotmeteentwist2.jpg
 photo Eendonutknotmeteentwist3.jpg
 photo Eendonutknotmeteentwist4.jpgZo. Hallo dooie punten, hallo haar dat zelfs met een hele bus haarlak niet in toom te houden is en hallo kapsel dat een stuk minder mooi is als je het zo close-up fotografeert als hier. Maar dat vergeten we maar even.

Wat heb ik gedaan? Een strakke staart gemaakt met een haarelastiek. Vervolgens een haardonut om de elastiek gedaan (gewoon wat je ook doet als je een donutknot maakt). Daarna heb ik vier à vijf vlechtjes gevlochten van strengen haar uit de staart en deze aan de onderkant van het vlechtje vast gemaakt met een dun haarelastiekje. Vervolgens heb ik mijn haar als een fonteintje over de haardonut laten vallen (opnieuw gewoon wat je ook doet als je een donutknot maakt) en mijn haar zo evenredig mogelijk over de donut geprobeerd te verdelen, zodat er geen “gaten” zouden vallen en je de haardonut zou zien. Toen heb ik de vlechtjes tussen de rest van mijn haar uit gepakt en zo goed mogelijk geprobeerd bovenop het andere haar te leggen, zodat je ze goed zou zien.

Ik deed weer een elastiek over mijn haar en vlechtjes die ik over de haardonut had verspreid en zette de plukken haar die onder de elastiek uit komen nonchalant vast, om de knot gedraaid heen (jep: opnieuw zoals je een gewone donutknot ook afmaakt). Zoveel mogelijk over de elastiekjes van de vlechtjes heen, zodat je die niet meer zou zien. Hierboven zie je het resultaat.

Oh en niet te vergeten overal een flinke dosis haarlak overheen gekieperd, zodat alles enigszins strak zou zitten. Dat zat het ook best wel. Op de foto’s vallen de “losse” haren veel meer op dan in het echt.

Waar moet je rekening mee houden?:

– Ik heb willekeurige strengen haar gepakt voor de vlechtjes, maar het is het beste om strengen te pakken uit het binnenste van je staart, aangezien bij het binnenste van je staart het “fonteintje” begint dat je creëert als je je haar over de donut heen gooit. Kies je strengen aan de buitenkant van je staart dan zal er ander haar overheen vallen als je je haar over de haardonut verdeelt en dan zie je de vlechtjes niet goed.

– Hoe groter de haardonut, hoe meer/beter je de vlechtjes ziet.

– Hoe strakker je de vlechtjes aantrekt/maakt, hoe beter je de vlechtjes ziet.

– Hoe minder haar je overhoudt om om de knot heen vast te zetten, hoe beter je de vlechtjes ziet.

Dit is wat ik al doende geleerd heb. Hopelijk heb je er iets aan als je het ook wilt proberen!

Wat vind je van dit kapsel: de donutknot met een (letterlijke) twist?!


Foto’s door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties