logo
22 July 2013

Eén van de duizenden manieren om een haarbandje te dragen

Gepost in beauty

Een haarbandje vind ik nou echt zo’n item waar meisjes en vrouwen mee in hun handen staan in de winkel, terwijl ze denken: wat een leuk ding, maar die ga ik nooit dragen – hoe en met wat dan?

Vandaar dat ik wat inspiratie voor je heb voor het dragen van een haarbandje. Want van mij mag je echt om alle te bedenken redenen iets in de winkel laten liggen, maar níet omdat je niet weet hoe je iets zou moeten dragen. Als het gaat om het dragen een haarbandje: zoals de titel al zegt zijn er echt duizenden manieren om een haarbandje te dragen en dit is er simpelweg één van:

 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen1.jpgKijk mee naar stap voor stap foto’s die uit moeten leggen hoe ik dit kapsel met het haarbandje (dat overigens van Sacha is, maar die ik enigszins heb gecustomized) gecreëerd heb.

 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen2.jpg
Ik stijlde mijn haar en liet het in een middenscheiding vallen.


 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen3.jpg
Vervolgens trok ik het haarbandje over mijn hoofd heen, zodat het gespannen zit tussen mijn voor- en achterhoofd (een big smile, want hier ben ik al op de helft!).


 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen5.jpg
Met mijn handen trek ik nu aan één helft van mijn hoofd een soort lijn om een zijscheiding te maken. Plukken haar trek ik hierdoor onder het de ene kant van het haarbandje vandaan en laat ik aan de andere kant van het haarbandje over het haarbandje heen vallen.


 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen6.jpg
Ik trek meer haren mee dan dat ik naar de andere kant wil “gooien” dus het haar aan de kant met het minste haar moet ik nu weer even glad naar beneden trekken en strijken.


 photo Eeacutenvandeduizendenmanierenomeenhaarbandjetedragen4.jpg
Tada! Klaar is Suz.Het kapsel is zo vrij netjes, maar je kunt hier eindeloze variaties op bedenken die nonchalanter zijn. Door bijvoorbeeld je haar messy te maken (door bijvoorbeeld te touperen) of te krullen in plaats van te stijlen of door gewoon een paar keer te headbangen en te zien hoe het dan valt, haha.

Vergeet niet de (meer dan!) 999 andere haarband-manieren uit te proberen hè? Om eerlijk te zijn vind ik zelf bedenken veel leuker dan nadoen (al is het maar omdat iets simpelweg niet kan mislukken als het niet ergens op hoeft te lijken!) dus je moet deze post meer zien als een stimulans dan als een echte how-to. Zelf kapsels bedenken is trouwens echt niet moeilijk, want het is eigenlijk niet eens een kwestie van bedenken, maar een kwestie van spelen met haar.

Draag jij wel eens een haarbandje?


Foto’s door Jan Neman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties