logo
27 July 2013

Orde, netheid en NoMess

Gepost in overig

Ik schrijf bijna nooit over interieur, omdat ik er niet veel mee heb. Toen ik eens -vijf jaar geleden ofzo, ter oriëntatie- bij Artemis naar de styling opleiding ben gaan kijken, besloot ik dat ik daar per se niet heen wilde omdat je er verplicht ook interieurstyling krijgt. Dat bewijst wel dat ik er écht niet veel mee heb, toch?

Ik heb er niet veel mee omdat het een redelijk ver-van-mijn-bed-show is, interieur: ik heb geen eigen huis en ook niet veel geld om het eventueel in te richten. Ook al weet ik dondersgoed dat voor interieur hetzelfde geldt als voor kleding: creativiteit is veel belangrijker dan geld. Wellicht dat ik die interieurstylingkant dus tóch nog eens ga ontwikkelen. Te beginnen bij de Kringloop (want hoezo eigenlijk geld? – daar kom ik altijd te leuke interieurspullen tegen). Als dat eigen huis er is.

Voor nu is het natuurlijk nooit te vroeg om alvast mijn interieursmaak te ontwikkelen. Voor bijvoorbeeld een woonkamer lijkt een vintage sfeertje me wel leuk (met allegaartjes en veel warme kleuren), maar voor een werkkamer (ik denk vooral in werkkamers aangezien ik er nogal wat tijd in zal spenderen, zoals het er nu naar uitziet) wil ik alles vrij strak en clean (het tegenovergestelde dus eigenlijk). Zoals ik het nu ook heb bevalt me wel: wit en vooral erg praktisch. Dat helpt me om gestructureerd te blijven.

De interieurspullen van het Deense merk NoMess sluiten daar perfect bij aan. Ik kwam het merk tegen op deze site en werd gelijk enthousiast. No Mess is dus vrij strak en clean, maar wel in combinatie met bijvoorbeeld hout, kleuraccenten en asymmetrie. Zodat het enigszins speels blijft.

 photo 1nomesscopenhagen5.jpg
 photo 2nomesscopenhagen2.jpg
 photo 3nomesscopenhagen3.jpg
 photo 4nomesscopenhagen.jpg
 photo 5nomesscopenhagen4.jpgEr lijkt helaas maar één winkel van het merk te bestaan, die in Copenhagen zit, dus het wordt óf een tripje daar naartoe plannen óf naar Scandinavisch zusje IKEA. Ik denk dat het het laatste wordt.

Is dit ook jouw interieursmaak?

P.S. Ik ontdek net (als deze post al af is) dat NoMess toch in Nederland wordt verkocht. Niet via een eigen winkel, maar wel bij Emma B in Utrecht en online hier bij Zalando.nl. Bij die laatste kun je ook gelijk zien dat het merk gelukkig goed betaalbaar is!


Bron foto’s.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties