logo
30 July 2013

Outfit – Floppy hoed en ruitjesblouse

Gepost in mijn outfits

Al tijden was ik op zoek naar een lekkere retro houthakkersblouse -maar dan een ietwat vrouwelijkere variant misschien, of misschien juist niet-en toen kwam deze vintage blouse op mijn pad via FACvintage. De kleurtjes in deze blouse zijn misschien wel veel meer Suz dan de standaard donkerblauwe/donkergroene ruit die ik in mijn hoofd had. En die donkerblauw/donkergroene kom ik wellicht nog wel eens ergens tegen, zo één als deze niet zo snel meer.

Mode gaat voor een groot deel om contrasten heb ik ondertussen geleerd en in mijn outfits zie ik die steeds meer op een natuurlijke manier ontstaan, omdat contrasten gewoon vaak het mooiste staan bij elkaar. Zo ook hier: een vrouwelijke floppy houd met een redelijk vormloze blouse die de hoed wat “downdressed”. Natuurlijk is een hoed als deze ook prachtig om te combineren met een even zo vrouwelijk item als een maxi jurk bijvoorbeeld, maar meer voor een gelegenheid vind ik. Voor het dagelijks leven houd je een outfit nonchalant als deze niet te veel van één stijl is, maar een mix van contrasten. Anders oogt het al gauw “gemaakt” (waar niets mis mee is overigens, als je daarvan houdt).

Trouwens: ik heb echt al veel aan en op gehad in mijn leven, maar mensen kijken bijna nooit zo naar me (oké, ook wel omdat die krengen om de haverklap van mijn hoofd waaien in dit land) als wanneer ik een floppy hoed draag. Hopelijk komt daar nog eens verandering in en wordt zo’n hoed meer “mainstream”. Het is zo zomers, vrouwelijk en zal bijvoorbeeld ook super leuk zijn in combinatie met denim shorts – die je al wél veel ziet.

Vind jij de combinatie floppy hoed met ruitjesblouse leuk? Of had je liever iets anders gezien?

 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse1.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse3.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse5.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse2.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse7.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse.jpg
 photo Outfit-Floppyhoedenruitjesblouse4.jpg
The Sting geel jurkje (hier kun je een look-alike vinden)
vintage via FACvintage ruitjesblouse
ZARA hoed met madeliefjes
Office witte mesh schoentjes (hier kun je look-alikes vinden)
Miss Sporty Clubbing Colors nagellak in ‘465’ (kun je hier vinden)


Foto’s door Chantal van der Meijden.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties