logo
18 July 2013

Streetstyle – AFW juli 2013

Gepost in fashion

Ik heb de leukste Amsterdam Fashion Week post voor het laatst bewaard. Althans, dat vind ik zelf. Mijn laatste AFW juli 2013 post zit namelijk vol met streetstyle. Iets wat ontzettend leuk is om te doen – streetstyle foto’s maken-, omdat het er standaard in resulteert dat je ook in gesprek raakt met de mensen die je fotografeert.

Niet met iedereen even uitgebreid (de één is heel afwezig, de ander heeft haast, of ik spot alweer de volgende hipkip die ik op de foto wil zetten en sprint dus zelf weg…), maar een paar mensen leren kennen/weer spreken/interessante verhalen horen is al erg leuk.

Zo zie je op de foto van het meisje met het roze jurkje (presentatrice en actrice Nadia Poeschmann) de zus van Yolanthe Cabau (Xelly, de visagiste van bijvoorbeeld Danie Bles en haar zus natuurlijk) die helemaal trots was dat ze gefotografeerd werd, omdat de sieraden van Yolanthe (die ze droeg) dan in beeld zouden komen.

Een goed begin van zo’n gesprek is dan ook dat je simpelweg iemand wilt fotograferen: áls iemand al kapsones heeft, dan verdwijnen die gelijk met minimaal 50% omdat je tóch in iemands ogen ziet dat hij/zij zich vereert voelt en/of een beetje verlegen wordt. Kun je daar op onderstaande foto’s nog iets van terug zien?

 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle4.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle5.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle3.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle2.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle1.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle6.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle15.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle7.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle8.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle9.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle10.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle11.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle12.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle.jpg
 photo amsterdamfashionweekjuli2013streetstyle13.jpg
 photo fe5b7ed3-e16b-4123-99f8-0e98c5f88b97.jpgMet veel dank aan de lieve Jojanneke, die alle foto’s heeft gemaakt (teamwork is geen overbodige luxe als je streetstyle foto’s maakt), de hele dag voor de nodige luchtigheid zorgde en die ik zó zou inhuren als ik kon. Na twee edities samen ben ik verwend geworden en zou ik het niet meer alleen willen “doen”.

Terwijl ik zit te bedenken wat ik over mijn favoriete look zal schrijven, realiseer ik me dat ik helemaal geen favoriet wil kiezen. Veel mensen (die niet op Fashion Week komen) vinden Fashion Week een grote kermis met lelijke kleren en mensen die zichzelf te belangrijk vinden. Een beetje gelijk hebben ze daar wel in, maar ik kan niet anders dan zeggen dat ik van het Fashion Week sfeertje geniet (niet voor dagelijks, maar wel voor twee keer per jaar) en me daar niet voor ga schamen. Nameijk, als er iets níet geldt op Fashion Week dan is het wel ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en toevallig háát ik die uitdrukking. Ik vind het grappig en leuk hoe ik hier in Arnhem nogal opval met mijn gele schoenen, kleurrijke jurkje en rode lipstick, terwijl ik in Amsterdam best wegval tussen alle bijzondere “uiterlijken” daar. Sowieso in Amsterdam, maar op het Westergasterrein in januari en juli helemaal. Ik kan daar mezelf zijn zonder dat ik me ongemakkelijk hoef te voelen omdat ik alle aandacht naar me toe trek, snap je? En dat heb ik te danken aan de andere bezoekers; onder andere degenen die je hierboven ziet. Ik geniet van de eigenheid van hen allemaal!

Welke look spreekt jou het meeste aan?


Foto’s door Jojanneke Vonk.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties