logo
12 July 2013

Terugblik – Dit waren “mijn” afgelopen Amsterdam Fashion Weeks!

Gepost in fashion

Als het goed is (dat wil zeggen: als ik niet de tijd ben vergeten, in de verkeerde trein ben gestapt of op een andere manier verdwaald ben…) ben ik, als jullie dit lezen, in Amsterdam om de openingsshow van Amsterdam Fashion Week juli 2013 te bekijken. Het is de show van Spijkers en Spijkers waar ik heen ga. Van vandaag tot en met aanstaande woensdag wordt de Amsterdam Fashion Week weer gehouden op het Westergasterrein in Amsterdam. Voor de shows die er vanavond en de komende dagen zijn moet je een uitnodiging hebben, maar voor “het grote publiek” is er een downtown programma, ( al begrijp ik van de site dat die al voor het grootste gedeelte voorbij is…).

De Spijkers en Spijkers show is de enige show die ik deze Fashion Week zal bezoeken, want ik denk dat jullie niet zitten te wachten op uitgebreide reports van alle shows (in plaats van wat ik normaal schrijf, want daar heb ik dan dus geen tijd voor) en bovendien zijn er al genoeg blogs en sites die dat maken en/of over de shows schrijven. Toch vond ik het wel leuk om, als het uitkomt, elke editie een klein beetje ‘Fashion Week sfeer’ mee te pakken. Al is het maar om de bijzondere outfits te zien die er voorbij komen. Hopelijk lukt het tussen de bedrijven door om er daar weer een paar van vast te leggen voor jullie.

Ik wilde van de Fashion Week gelegenheid gebruik maken om hier vanavond even terug te blikken op de afgelopen Fashion Weeks die ik heb meegemaakt. Om te beginnen met mijn allereerste. Die was pas vier edities (en dus twee jaar) geleden, in juli 2011, maar lijkt al ontzettend veel langer terug. Ik weet nog hoe onder de indruk en starstruck ik was door alle pers, BN’ers en bijzondere outfits die ik voorbij zag komen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik na een half uur ter plekke bijna moest overgeven omdat ik het allemaal zo spannend vond. Vooral omdat ik er niet op was voorbereid: ik was in Amsterdam en kwam “per toeval” bij Fashion Week terecht.

 photo 1DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe1.jpg
AFW heette twee jaar geleden nog AIFW: Amsterdam International Fashion Week. Het ‘International’ hebben ze weg gehaald omdat ze de nadruk meer willen leggen op Nederlands ontwerptalent.


 photo 1DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe2.jpg
Twee jaar geleden zag ik voor het eerst een Shownieuws crew voor mijn neus. Ik dacht voorheen dat Koos alleen maar in dat vierkante kastje bestond, haha.


 photo 1DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe3.jpg
 photo 1DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe4.jpg
Ik bezocht de show van Club Brilliant (en schreef er hier toen nog in het Engels over, wie weet dat nog?!). Een show waarin de brillen centraal stonden.


 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe5-1.jpg
 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe4-1.jpg
Een half jaar later was het januari 2012 en bezocht ik de MC Couture Light show van Monique Collignon: een relatief betaalbare collectie die via wehkamp.nl werd verkocht.


 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe3-1.jpg
Omdat de show op zondag was kwamen kinderen van hoofdredacteuren e.d. gezellig mee.


 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe6-1.jpg
Die zondag zag ik ook mijn “GTST iconen” in het echt!


 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe1-1.jpg
 photo 2DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe2-1.jpg
Wat was het trouwens koud die zondag! Er stylish uitzien en kou gaan maar moeilijk samen, maar ik heb m’n best gedaan.


 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe6-1.jpg
 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe7-1.jpg
 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe8-1.jpg
Vorig jaar juli ging ik voor de derde keer naar Fashion Week en beleefde ik toch ook wel mijn ‘AFW hoogtepunt’ tot nu toe. Ik ging naar de show van Bas Kosters, die een geweldig ‘fashion is a party’-gehalte had. Zijn show was echt een feestje en sindsdien ben ik groot fan van Bas.


 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe3-1.jpg
Ook deze keer kwam ik weer vanalles tegen. Zoals mijn naamgenootje Bastiaan van Schaik…


 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe5-1.jpg
…Karin Swerink, hoofdredactrice van VOGUE…


 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe4-1.jpg
…en een dame met bijzondere wimpers, haha!


 photo 3DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe2-2.jpg
Ook al was het juli, het stortregende vorig jaar tijdens Fashion Week. Dit is wat ik droeg.


 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe3-1.jpg
 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe4-1.jpg
Een half jaar geleden was het tijd voor mijn vierde Fashion Week. Ik ging naar de shows van Tessa Wagenvoort


 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe5-1.jpg
Laura Smith


 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe6-1.jpg
 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe7-1.jpg
…en Studio JUX.


 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe1-1.jpg
 photo 4DitwarenmijnFashionWeekstotnutoe2-1.jpg
Dit is wat ik toen droeg. Je kunt het je wellicht nog herinneren.Vind jij het leuk om te lezen over Amsterdam Fashion Week? Over de shows, de sfeer of allebei (niet)? Ik ben benieuwd!


Foto’s door diverse mensen voor fashionisaparty.com.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties