logo
12 July 2013

Vintage vinds

Gepost in fashion

Oftewel: vintage finds (maar alliteratie is leuk, hihi!). Ik had een aantal van jullie via de reacties beloofd om nog te laten weten wat ik gekocht had tijdens de Mega Vintage Sale, áls ik wat gekocht had. En aangezien ik de beroerdste niet ben: bij deze.

Deze post duurde anderhalve week omdat ik het vestje/jurkje/kimono/whatever dat ik had gekocht heb (zie de foto hieronder) door de eigenaresse van 1709 (waar ik ‘m gekocht heb) werd aangepast. Er zat namelijk maar één lusje aan één zijkant van het vestje om het bijbehorende koort door te doen en ik wilde graag aan de andere kant ook een lusje. Toen ik zei dat ik niet zo handig ben met naald en draad zei ze dat zij het geen punt vond om een extra lusje voor me te maken. Het duurde daardoor wel een paar dagen voordat ik het op kon halen en aan jullie kon laten zien.

 photo 91095d44-c14c-4b7b-bdab-640c105e043b.jpg
 photo Vintagevinds3.jpg
 photo Vintagevinds2.jpg
 photo Vintagevinds1.jpgZoals ik al verklapt had heb ik dus een multifunctioneel kledingstuk gekocht; je ziet ‘m op de eerste foto. Je kunt het een vestje of kimono noemen, maar als je hem helemaal omslaat dan kan het ook een “wrap jurkje” zijn. Ik vond het leuk dat je hem op verschillende manieren kan dragen en de kleuren spraken me erg aan.

Daarnaast vond ik een giletje met een soort navajo print bij twee meisjes ‘die geen winkel hebben, maar wel een grote zolder met véél kleren en daarom graag op dit soort markten staan’. Er staat L op het label van het gilet, maar ik denk dat ie heet gewassen is, want hij zit toch echt meer als een S dan als een L. Er zit een heel retro label in (voor mij althans, want ik ben nog niet zo oud…) van de TRF collectie van ZARA. Dat vond ik wel grappig om te zien. De koortjes die aan het gilet zitten vond ik overigens niet mooi en een beetje tuttig. Die heb ik er daarom “gewoon” afgeknipt nadat ik deze foto’s heb gemaakt.

Als laatste vond ik nog twee toffe oorbellen bij het kraampje van Veeloorbellen.nl, waar ik al wel eens over geschreven heb. Ik moet echt vaker op die site kijken (of juist niet, haha), want ik raakte erg verlekkerd door alle oorbellen op de vintage markt. Ik koos voor grote, gele statement oorbellen en wat subtielere, meer basic, gouden oorbellen. Ik vind gouden oorbellen eigenlijk niet mooi in combinatie met mijn zilveren piercings trouwens, maar steeds mijn piercings steeds vervangen vind ik echt te veel gedoe en ik vond deze oorbellen echt heel mooi, dus ik denk dat ik de goud/zilver combinatie maar voor lief ga nemen.

Wat vind je ervan?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties